30 Ekim 2009 Cuma

Bildiğimiz Ama Duymayı Beklediğimiz Haber

Ben 22 yaşındayım. Kendimi bildim bileli Galatasaray'ın bir stat mevzusu döner durur. Herkesin bir fikri vardır bu konuda ama kimse net bir tarih verememiştir hiç bir zaman. Taa ki bugüne kadar. Aslantepe'de bir stat projesi var fikir Özhan Canaydın'a ait dendiğinde pek ihtimal vermemiştim ilerleyeceğine, biteceğini söylemiyorum bile bakın. Ama Özhan Canaydın'ın gözümde Özhan Başkan olmasının ve kendisine çok ciddi saygı duymamın en büyük sebebidir Aslantepe'deki Türk Telekom Arena. Çünkü gözümle gördüğüm ilk stat projesiydi ilk günlerinde. Sonra forumlarda arkadaşlar fotoğraflarını ekledikçe o projenin, hayalimizin hatta ütopyamızın günden güne yükseldiğini gördük. Hayal değildi artık yeni stat. Gözümüzün önündeydi ve biz yeni bir stadın heyecanını yaşamaya başlamıştık. Samiyen'in hakkını verelim yıkılmaya başlanmadan önce tam bir mabeddi. Atmosferi hiç bir statta yoktu.

Eren Talu-Alke ortaklığı tarafından 2007 aralığında yapımına başlanan Seyrantepe Stadı inşaatı yaşanan ekonomik olumsuzluklar nedeniyle bu yılın Mart ayında durma noktasına gelmişti. NTV Spor'a özel açıklamalar yapan Galatasaray yönetim kurulu üyesi Işın Çelebi stadın açılışının bundan tam bir yıl sonra 29 Ekim 2010'da yapılacağını söyledi. Eren Talu-Alke ortaklığının yapımına yaklaşık 2 yıl önce başladığı ancak farklı sorunlar nedeniyle 8 aydır durma noktasına gelen Seyrantepe Stadı inşaatına geçtiğimiz aylarda TOKİ el koymuş ve inşaatı üstlenmişti. TOKİ projeyi tamamen üstlendikten sonra iç ihale yaparak stadın inşaatını hakediş usulü ile varyap-uzunlar ortaklığına devretmişti. 8 aylık aranın ardından Varyap-Uzunlar ortaklığı geniş bir ekiple inşaatın çalışmalarına başladı.

Toki duruma el koyduğunda yoluna girecek diyordum. Düzelecek, sorun çıkmayacak, seneye Şampiyonlar Ligi'ni stadımızda izleme fırsatı bulacağız diye kendi kendimi telkin ediyordum. Arada çatlak sesler canımı sıktı hatta blogda da görmek istemiyorum artık haber falan diye yazmıştım ama nihayet Işın Başkan'ın ağzından bir tarih duymak mutlu etti. Emeği geçen herkese teşekkürler. Your nightmare is back again.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir