9 Ekim 2009 Cuma

Korktuğum Olmadı {Pfdk Cezaları Açıklandı}


Geçtiğimiz günlerde Deplasman Cezası: Seyircisiz Oynama başlıklı bir yazı yazmıştım. O yazıda deplasman takımlarına verilen seyircisiz oynama cezalarının saçma olduğundan ve bu cezaları idrak edemediğimden bahsettim. Ankaragücü maçında çıkan olaylar sebebiyle seyircisiz oynama cezası ile karşı karşıya kalabileceğimiz kulaktan kulağa dağılan bir dedikodu olmaya başlamıştı çünkü. Ama dün açıklanan Pfdk kararları korkumun yersiz olduğunu gösterdi. Galatasaray, Ankaragücü maçında çıkan olaylar sebebiyle yalnızca para cezası almıştı. Pfdk Ankaragücü'ne, Galatasaray maçında saha olayları nedeniyle 40 bin, kötü ve çirkin tezahürat için 40 bin TL olmak üzere toplam 80 bin TL para cezası uygulandı. Aynı maçta Galatasaray da taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 15 bin TL para cezası aldı.

Galatasaray ve Ankaragücü dışında da takımlara, yöneticilere ve futbolculara ceza olmuş yağmış Pfdk bu hafta. İşte cezalar;
Beşiktaş, Denizlispor maçında taraftarının kötü ve çirkin tezahüratı nedeniyle 40 bin TL ve yapılan toplantıda, taraftarının neden olduğu saha olayları nedeniyle 10 bin, stada biletsiz seyirci alınması nedeniyle 25 bin ve statta itfaiye bulundurulmaması nedeniyle 5 bin TL olmak üzere Beşiktaş'a 40 bin TL daha ceza uyguladı. Böylece Beşiktaş, toplam 80 bin TL para cezası almış oldu.
Fenerbahçe, Gençlerbirliği maçında taraftarının neden olduğu çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 40 bin TL;
Eskişehirspor, Kayserispor maçında aynı nedenle 40 bin TL ve stada biletsiz seyirci alındığı için 10 bin TL olmak üzere toplam 50 bin TL, ayrıca Eskişehirspor Kulübü Başkanı Halil Ünal'a, Kayserispor maçının hakemine yönelik hakareti nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti ve 20 bin TL para cezası; yönetici Ayhan Can'a da maçın hakemine yönelik sportmenliğe aykırı hareketi nedeniyle 30 gün hak mahrumiyeti cezası verildi.

2 yorum:

  1. Zaten maksatlı olarak ortaya atılan saçma sapan bir yorumdu saha kapatma işi. Olacağına vardı.

    YanıtlaSil
  2. http://papazincayiri.blogspot.com/2009/10/hu-dalgalanmas-enflasyon-ve-doviz.html

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir