9 Ekim 2009 Cuma

Muhsin Ertuğral {Sadece Sivas'a Değil Ligimize Yeni Bir Heyecan}

Bülent Uygun'un istifasının ardından teknik direktör arayışını sürdüren Sivasspor'da, yönetim Muhsin Ertuğral ile kesin olarak anlaşmaya vardı.Sivasspor Başkanı Mecnun Odyakmaz, kulübün resmi internet sitesinden yaptığı açıklamada, Bülent Uygun'un istifasının ardından teknik direktör sorununu çözdüklerini, yeni dönemde Muhsin Ertuğral ile yollarına devam edeceklerini kaydetti. Odyakmaz, ''Bülent Uygun'un istifasının ardından teknik direktör sorunu ile ilgili sıkıntıyı ortadan kaldırdık. Başarılarıyla herkesin takdir ettiği Muhsin Ertuğral hocamızla ön anlaşma yaptık. Hocamız, kendi kulübüyle anlaşmasını feshetti. Cumartesi günü hocamızla İstanbul'da resmi sözleşmeyi yapacağız ve Sivasspor'da Muhsin Ertuğral dönemi başlayacaktır. Sivasspor'umuza ve Sivasspor camiasına hayırlı olsun'' dedi.

Öncelikle Sivasspor'un Bülent Uygun'u takımda tutmak için çaba göstermemesine çok şaşırdım. Bülent Uygun istifasında ne kadar kararlı olursa olsun Sivasspor yönetimi Bülent Uygun'u takımın başında tutabilmek adına çalışma yapsaydı bu mutlaka basına yansımış olurdu. Sivasspor'u bu günlere getiren, şampiyonluk potasına taşıyan bir teknik direktöre öncelikle büyük bir vefasızlık var. Zaten Sivasspor bu sezona oldukça kötü başladığında taraftarımız üzülmesin gerekli operasyonu mutlaka yapacağız şeklinde açıklamadan sonra işin boyutu belli olmuştu. Bülent Uygun'u yaptığı konuşmalardan ötürü sevmiyor ve antipatik buluyorum ama başarılarını asla inkar edemem. Sivasspor'u sıfır noktasından en yukarı taşımaya çalıştı ve imkanlar dahilinde başarılı da oldu. İşte bir takım üst üste başarılara alışında bir noktada aşağı düştüğünde insanın yanında kimse kalmıyor. Bülent Uygun'da biraz bunu yaşadı diyebilirim.

Sivasspor'un Bülent Uygun'dan sonra ligimizin dönüşümlü teknik adamlarından biriyle anlaşmayacağını biliyordum. Çünkü takımda bir sistem var ve bu sistem dahilinde bir teknik direktörle anlaşmaları lazımdı. Ayrıca takıma getireceğin teknik direktörü taraftarında beğenmesi çok önemliydi. Trabzonspor bu sezon bunu yaşadı. Samet Aybaba'yı takımın başına getirdiler ama gelen tepkiler sonucu uzun arayışların ardından Hugo Bross'la anlaşmışlardı. Sivasspor'a dönersek ben yabancı bir teknik adam gelir diyordum ama yurt dışından bir Türk teknik adamla anlaştılar. Sağ gösterip sol vurma misali Muhsin Ertuğral Sivasspor'un yeni teknik direktörü oldu. Muhsin Ertuğral'ın kariyerine baktığımızda 1990 ve 1994 yılları arasında Almanya'da çalıştıktan sonra Afrika'ya gitti ve Sivasspor'la anlaşana kadar Afrika'nın çeşitli takımlarında teknik direktörlük yaptı. Afrika kariyerine baktığımızda oldukça başarılı oldu diyebiliriz ama Sivasspor'da üstelik bu kadar kötü durumda olan Sivasspor'da neler yapacak çok merak ediyorum. Takip ettiğim kadarıyla sistemli çalışan ve yeniden yapılanmayı çok seven bir teknik adam. Muhsin Ertuğral'ın tek sorunu ne kadar Türk olursa olsun Türkiye'de hiç teknik adamlık yapmamış olmasıdır.

Ligimizde sürekli kısır döngü şekilde çalışan teknik direktörleri düşününce Muhsin Ertuğral yeni bir nefes gibi ligimize girecek. Belki Afrika'da keşfettiği ucuz yetenekleri Sivasspor'a getirecek ve ligimize renk katacak. Nereden bakarsak bakalım bu teknik direktör tercihi bence doğru bir hamle oldu ve sadece Sivas halkına değil ligimize de yeni bir heyecan getirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir