21 Ekim 2009 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi Üçüncü Hafta {İlk Gün}

Şampiyonlar Ligi 3. haftası dün akşam oynanan maçlarla başladı. Sürprizlerin yaşandığı dün gecenin en güzel sonucu şüphesiz Gökdeniz'in attığı gol ile Barcelona'nın Nou Camp'ta mağlup olmasıydı. Her hafta yaptığımız gibi grup grup maçları incelememiz gerekirse;

E Grubu;
Debrecen 3-4 Fiorentina
Liverpool 1-2 Lyon
Haftasonu oynanan maçta bir balonun attırdığı golle 1-0 mağlup olmuştu Benitez'in ekibi. Torres'in yokluğunda bu maça genç forvet David N'Gog ile çıkacağı öğrenildiğinde ise çok şaşırmıştık. Sonuçta Lyon ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçıydı ve sıradan bir maç gibi değerlendirilemeyecek kadar da önemliydi. Lyon açısından bakacak olursak haftasonu aynı grupta olduğu Fiorentina ile ligde karşı karşıya geldi. Ve sahadan mağlup ayrıldı. İlk yarıda Kaptan Gerrard sakatlanıp yerini Fabio Aureliyo'ya bıraktıktan sonra Aurelio bir atak başlattı Benayoun'un gol ile sonlandırdığı bu atak ilk yarının sonucunu belirliyordu. İkinci yarıda ise Gerrard'ın eksikliği göze çarpıyordu. Liverpool Xabi Alonso'yu kaybettikten sonra ataklardaki durgunluğu arttı. Gonalons ve Delgado'nun ikinci yarıda attığı iki gol Lyon'un Anfield Road'dan 3 puan çıkarmasına yetti. E Grubunun ikinci maçında ise Fiorentina, Debrecen deplasmanına konuk oldu. Bu Debrecen'in motivasyonu beni hayran bırakıyor. Önce Liverpool sonra Lyon karşısındaki başarılı oyunu, dün akşamda Fiorentina'ya asla teslim olmayarak tüm gücüyle bir şeyler yapmaya çalışması takdire şayan gerçekten. Henüz 2. dakikada Czvitkovics ile öne geçselerde Mutu'nun attığı iki gol ve Gilardo'nun attığı gol ile 20. dakikada 3-1 geriye düştüler. G. Rudolf ile 28. dakikada farkı bire indirselerde, Fiorentina 37. dakikada Santana ile 4-2'ye getirdi skoru. Maçın son sözünü ise Coulibaly 89. dakikada söyledi. Bu sonuçların ardından Lyon 3'te 3 yaparak E grubunun lideri oldu.

F Grubu
Barcelona 1-2 Rubin Kazan
Inter Milan 2-2 Dinamo Kiev
Benim favori gruplarımdan birisi olan F grubunda ise dün akşam gecenin en sürpriz sonucu yaşandı. Burak F grubunu Dün Gece Gözüme Takılanlar başlığı altında yazmıştı. Burak'ın yazısını buradan okuyabilirsiniz. Benim tek diyeceğim şey Gökdeniz'e teşekkür ve tebriklerimi iletmek olur :) O değilde Inter hala galip gelemedi ama gruptaki puan farkı da açılmadı. Inter'in şansı mı yoksa diğer 3 takımın tuhaflığı mı bunu bekleyip göreceğiz. İçimden bir ses gelecek maçta Inter'in, Barcelona'yı Nou Camp'ta yeneceğini söylüyor.

G Grubu
Rangers 1-4 Unirea Urziceni
Stuttgart 1-3 Sevilla
Dün geceye damgasını vuran takımlardan birisi de Glasgow'du. İskoçya temsilcisinin oyuncuları kendi kalelerine iki tane gol atarak maçı Unirea'ya adeta armağan ettiler. Maçın henüz 2. dakikasında öne geçen Rangers yakaladığı fırsatı değerlendiremedi. 36. dakikada Unirea'nın kullandığı frikik gol ile sonuçlanınca durum eşitlendi. 38'de Fernandes'in elle oynamasıyla kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Davies'in vuruşunda kaleci Tudor gole izin vermedi. 1-1 biten ilk yarının ardından Unirea 12 dakikada attığı 3 gol ile maçı 4-1 kazandı. Gecenin ikinci maçında ise Stuttgart, Sevilla'yı konuk etti. Bir yanda oynadığı 2 maçı da kazanan Sevilla diğer yanda ise ligde kötü günler geçiren Stuttgart vardı. Sevilla 3'te 3 yaparak yoluna devam etmek, Stuttgart ise çıkışa geçmek istiyordu maçtan önce. 23. dakikada Navas'ın ortasına iyi yükselen Squillaci yaptığı kafa vuruşuyla skor avantajını takımına getirdi. İlk yarı bu golle 1-0 Sevilla üstünlüğü ile sona ererken 2. yarıda yine korner vuruşundan Navas takımını rahatlatan golü attı. 72. dakikada yine sahneye çıkan Squillaci durumu 3-0'a getirmesine rağmen bu golden hemen 2 dakika sonra Elson kullanığı frikiki gole çevirerek maçın son sözünü söylemiş oldu. Bu sonuçların ardından Sevilla'da grupta 3'te 3 yaparak 9 puanla haftayı kapatan ekiplerden birisi oldu.

H Grubu
AZ Alkmaar 1-1 Arsenal
Olympiakos Piraeus 2-1 Standard Liege

Gecenin son grubu H grubuydu. Arsenal'in domine edeceğini düşündüğümüz grupta işler tam da Arsenal'in istediği gibi gidiyor. Maça geçmeden önce Az'nin formasına değinmek istiyorum. Ne kadar düz ne kadar sade değil mi? Alışmışız reklamlarla boğulmuş formalara, bu formayı görünce insan şaşırıyor ister istemez :) Maça dönecek olursak Arsenal'in Arshavin'i ne kadar özlediğini görüyoruz. 36'da Alkmaarlı savunma oyuncusu Niklas Moisander kaptırdığı topta Arshavin, Van Persie'yi kaçırdı, Hollandalı boş pozisyondaki Fabregas'ı gördü, kaptan ise boş kaleye topu ağlara yollamakta zorlanmadı ve ilk yarının skorunu ilan etti. Maç 1-0 Arsenal üstünlüğü ile bitecek diye düşünürken uzatma dakikalarında Mendes takımına 1 puanı getiren isim oldu. Gecenin diğer maçında ise Olimpiakos, Liege'i konuk etti. İlk yarısı Camargo ve Mitroglou'nun karşılıklı attığı birer golle 1-1 sona erdi. İlk yarı bu skorla tamamlanırken 2. yarıda her 2 takımın da eşitliği bozmak için gösterdiği çabalar uzatma dakikalarına kadar sonuç vermedi. 90 + 3'te ise oyunun kaderi değişti. Ceza sahasına kullanılan frikikte kale alanında oluşan karambolde son dokunan Stoltidis kaleci Sinan Bolt'ı mağlup ederek Georgios Karaiskakis Stadı'ndaki Yunan taraftarları sevince boğdu. H grubundaki puan durumunda ise Arsenal dün akşamki beraberliğe rağmen 7 puanla lider durumda.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir