31 Ekim 2009 Cumartesi

Söz Konusu Usain Bolt

Kenya'da bulunan ünlü sprinter Usain Bolt burada düzenlediği basın toplantısında, dünya spor tarihinin efsane isimlerinden birisi olmayı hedeflediğini söyledi. Geçtiğimiz yıl yapılan Pekin Olimpiyat Oyunları'nda hem 100 hem de 200 metrede dünya rekoru kırarak Olimpiyat Şampiyonu olan Bolt bu yıl da Berlin'deki Dünya Şampiyonası'nda aynı başarıyı tekrarlamıştı. Bolt, bundan sonraki hedefinin yine şampiyonalarda birinci sırayı almak ve yerini rekorlar kırmak olduğunu ifade ederek, "Önümüzdeki yıl da benzer şeyler olacak. Şampiyonları kazanacağım ve daha fazla rekor kıracağım ve sonunda da 400 metrede yarışacağım. Amacım sporda efsane olmak" dedi. 23 yaşındaki Bolt, bir süredir basında çıkan -uzun atlama dalında da mücadele edeceği- iddialarını doğruladı.Bu arada basın toplantısında neşeli tavırlarıyla dikkat çeken Bolt, bir basın mensubunun, "Gezegende sizden hızlı koşabilen tek canlı 'çita'lar. Bu konuda ne düşünüyorsunuz?" şeklindeki sorusuna ise gülerek, "Tabii bir çitayla karşılaştırmak onur verici. En azından 'aslan'a benzetilmiyorum. Çünkü çita daha sakin. Bir kameraman onu rahatlıkla görüntüleyebilir. Çitayı ellerimle yakalamak mükemmel bir tecrübe olurdu" diye konuştu.

Sportif Cümleler'i az çok takip edenler atletizmin en çok sevdiğim spor olduğunu tahmin etmişlerdir. Yaz döneminde yarışlar varken çok sık yazmamıza rağmen bu dönemlerde atletizmle ilgili fazla konu bulamıyoruz. Bu yüzden nerede bir haber görsek üstüne atlar olduk. Usain Bolt hakkında artık uzun uzun konuşmaya gerek yok. Kısacası onun için kafasına koyduğu şeyi yapar diyelim. 100 ve 200 metrenin tartışmasız ismi Usain Bolt bu dallarda rekorları kırmaya devam edecektir. Çünkü henüz 23 yaşında ve atletizminin en olgun dönemini yaşamıyor. Olgun olmayan dönemi buysa 28'li yaşlarını düşünemiyoruz haliyle. Yalnız 100 ve 200 metreyi tek başına koştuğu sürece Bolt sadece kendiyle yarışacağından bazı farklılıklar arayabilir. Yarışmacı ruhunu üst düzeye çıkarmak ve atletizmde ulaşılmaz noktaya gelmek için 100 ve 200 metrenin yanına bir dal daha ekleyebilirse o zaman gelecekte de bu adamı geçebilecek birilerinin çıkacağına inanmayacağım.

Geçmişte 400 metre koştuğunu biliyorum bu yüzden Usain Bolt 400 metrede de önemli işler yapabilir. 400 metreye kadar olan yarışlara sprint yarışları deniliyor. Yalnuz 400 metrede hızını korumak oldukça önemli. Bu yüzden Bolt'un kendisini bu konuda oldukça fazla geliştirmesi gerekiyor. 200 metre yarışlarından izlenimlerim Bolt'un hızını rahatlıkla koruyabileceği yönündedir. Uzun atlama ise sprint istiyor ama fazlasıyla teknik bir dal. Hızlanıp atlama tahtasına en iyi şekilde basmak gerekiyor ve havada kalma süresi bile hesaplanıyor. Bu yüzden uzun atlama yarışmak çok kolay bir iş değil ama Usain Bolt çalışırsa bunu da başarır. Bunca yıllık atletizm tarihinde Usain Bolt gibi kimseyi konuşmadık ve konuşacağız gibi de durmuyor. Kendisine 4 dalda birden rekor kırma hedefi koymuş. Başka birisi böyle hedefler koysa bu adam çıldırdı mı deriz ama söz konusu Usain Bolt olunca başımız kıldan ince.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir