31 Ekim 2009 Cumartesi

Futbol Hayatı Tehlikede!

Sivasspor Basın Sözcüsü Fikret Ünsal, sezon başında dizinden bir operasyon geçiren Mehmet Yıldız’ın futbol hayatının bitebileceğini söyledi. Best FM'den Özkan Öztürk'e konuşan Fikret Ünsal, “Maalesef Mehmet’in durumu kritik. Kendisini Almanya’ya gönderdik. Son umuduz bu. Dileriz futbolcumuz yeşil sahalara döner” dedi. Ünsal, doktorların başarısız olduğunu vurgulayarak; “Maalesef bizim Türk doktorları fazla başarılı olmadığı için Mehmet Yıldız’ın sakatlık süresi uzadı. Doktorlarımız iyiler fakat hastalarını çok iyi takip etmiyorlar. Bence bundan dolayı oldu. Sakatlık dizinde çok tehlikeli bir yerde. Allah göstermesin Mehmet Yıldız’ın futbol hayatı bitebilir de. Şimdi işinde çok iyi olan bir doktor bulduk. Avrupa’da çok önemli takımların doktorluğunu yapmış bir doktor. Son umuduz o. İnşallah iyi olur. Mehmet Yıldız içinde çok üzücü bir olay. İnşallah en kısa zamanda bunu telafi ederiz" dedi.

Mehmet Yıldız'ı bir anlamda geç keşfettik ama erken kaybetmek üzereyiz. 24 yaşında Sivasspor'un değişmezlerinden birisi olmayı başaran Mehmet Yıldız, Bülent Uygun'la beraber şampiyonluğa oynayan Sivasspor'un en önemli parçalarından birisi olmayı başarmıştı. Bu süre içerisinde Milli Takım'a yükselmeyi başardı ve büyük takımların transfer gözdesi haline geldi. Hatta bir ara Galatasaray'a transferi gerçekleşmek üzereydi ama bu transfer son anda gerçekleşmemişti. Mehmet Yıldız kimilerine göre büyüklerde oynayacak kapasitede bir futbolcu değildi ama ben futbol tarzını çok beğeniyordum. Fiziği ile oldukça öne çıkıyordu ve güçlü fiziği sayesinde onu durduracak savunma futbolcu sayısı çok azdı. Yalnız sürekli fiziğiyle oynadığı için belli sürelerde dinlendirilmesi lazımken Bülent Uygun hiç rotasyona girmedi ve Mehmet Yıldız'a çok yüklenildi. Sonucunda Mehmet Yıldız bir diz sakatlığı geçirdi ve bugün futbol hayatı tehlike altında.

Diz sakatlıkları futbolcuların en çok korktuğu sakatlıkların başında gelmektedir. Mehmet Yıldız'da diz sakatlığından çok fazla çekeceğe gibi benziyor. Türkiye'de yeterli şekilde tedavi edilmediği için Almanya'ya gönderildi ve umarım buradan iyi sonuçlar çıkacaktır. Mehmet Yıldız 28 yaşına geldi ve fiziğiyle ön plana çıkmış bir futbolcunun bu sakatlıktan sonra toparlanması çok zor. Ama bir şekilde de futbola tutunmak zorunda. Bu yıl Bülent Uygun'un sisteminin yaşadığı çöküşte Mehmet Yıldız'ın takımda olmaması büyük etken oldu. Umarım güzel haberler gelecektir ve Mehmet Yıldız'ı yeniden sahalarda göreceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir