15 Ekim 2009 Perşembe

Sportif Cümleler'in Gündemi Yeniden Galatasaray

Milli maç trafiği bittiğine göre yeniden Galatasaray'a dönebiliriz. Biliyorsunuz Galatasaray TV'de her hafta Rijkaard'la Soru Cevap programı var. Rijkaard bu hafta yayınlanan programda Rijkaard, Turkcell Süper Lig ve UEFA Avrupa Ligi'nde yaptıkları son 3 resmi maçı kazanamamalarının, önlerindeki 3 maçın önemini daha da artırdığını söyledi. Hollandalı teknik adam, önlerindeki kritik 3 maçla ilgili, ''Çok önemli 3 maç oynayacağız. Özellikle son alınan sonuçlardan sonra maçların önemi daha da arttı. Bu zorlu maçlar bizim için ekstra bir motivasyon olacaktır. Tekrardan ne kadar iyi bir takım olduğumuzu göstermemiz için çok iyi bir şans bizim için. Kısa vadede önümüzdeki maça bakmamız lazım. Her zaman önünüzdeki maç en önemli maçtır. Taraftarımız bu zamana kadar bizi hep destekledi. Şimdi de destekleyeceklerinden hiçbir şüphemiz yok. Burada önemli olan futbolcuların da bunu taraftara yansıtması ve alınan sonuçlar'' dedi.

Eskişehirspor, Sturm Graz ve Ankaragücü maçında beklenmeyen kayıpların ardından Milli Takım arası Galatasaray'a ilaç gibi geldi. Hem sakatların iyileşmesi, hem de takımın toparlanması açısından bu ara çok önemliydi. Gökhan Zan, Linderoth, Emre Güngör ve Serkan Çalık gibi müzmin sakat diyebileceğimiz futbolcuları bile iyileşti ve maça hazır hale geldi. Üç kulvarda mücadele ettiğimizi ve bu mücadelelerinde üst düzey olduğunu düşünürsek Galatasaray'ın elinde bulundurduğu kadro derinliğini en iyi şekilde kullanması şart. Geçtiğimiz sezonda, bu sezonda kadromuzun çok geniş olduğundan bahsediyorduk ama yaşanan sakatlıklardan ötürü bu kadro derinliğini tam anlamıyla kullanamadık. Şimdi Trabzonspor maçı Galatasaray için çıkış noktası olabilir. Bu maçta iyi futbolla birlikte alacağımız güzel bir skor bizleri Dinamo Bükreş ve Fenerbahçe maçları öncesinde oldukça motive edecektir.

Sezonu erken açıp, erken form tuttuğumuz için fizik olarak bazı futbolcularımızda oldukça düşüşler yaşandı. En basiti Arda Turan'ın son haftalarda düşen performansına bakarak bile bu sonucu çıkartabiliriz. Çünkü sezona en agresif ve tempolu giren futbolcularımızın başında Arda geliyordu. Yalnız son Ermenistan maçında gördüm ki Arda Turan'da toparlanma başlamış ve yine eski günlerine dönüş sinyalleri veriyor. Büyük maçlarda büyük futbolcular piyasaya çıkar. Özellikle Trabzonspor ve Fenerbahçe maçlarınında büyük maçlar olacağını düşünürsek yıldız futbolcularımıza oldukça fazla ihtiyacımız olacak. Rijkaard Milli maç arasını oldukça mükemmel değerlendirdi. Bu arada hazırlık maçları oynayarak sakat futbolcularımızın durumunu gördü ve onları oynamaya alıştırmaya başladı. Linderoth'tan örnek verirsek bu futbolcumuz üç yıldır doğru dürüst futbol oynayamıyor ama takımında en önemli parçalarından birisi. Özellikle Rijkaard'ın bu sisteminde süper iş yapar. Şu an sakatlığını tamamen atlatmış durumda ve hazırlık maçlarında kendisi denendi. Bunca sene futbol oynamadan sakat oturan bir futbolcunun topu ayağına alır almak böylesine mükemmel performanslar göstermesi beni çok şaşırtıyor. İdmanlarda olsun Eyüpspor'la oynanan hazırlık karşılaşmasında olsun Linderoth harika görüntü çiziyor. Zaten Rijkaard'da bu futbolcunun üstüne çok düşerek ve Trabzonspor karşılaşması öncesinde değişiklikler yapacağını söyleyerek Linderoth'tan takımın bankosu yaratacağını belli etmişti. Ayrıca takımın bir diğer bankosu Gökhan Zan'da tamamen iyileşmiş durumda. Savunmadan iyi toplar çıkartabilmek ve mücadele gücümüzü arttırmak konusunda Gökhan Zan'da bu takım için çok yararlı bir futbolcu.

Puan farkının 5 olduğunu düşünürsek artık bu farkı kapatmak gerekiyor. Fenerbahçe bu hafta zorlu Gaziantep deplasmanına gidiyor ve Alex, Güiza gibi futbolcular forma giymeyecekler. Eğer Fenerbahçe bu hafta puan kaybeder, Galatasaray Trabzonspor önünde galip gelirse bir sonraki hafta oynanacak derbi daha önemli hale gelecek. Galatasaray iki haftada kaybettiği puanları iki haftada telafi edebilir. Ayrıca Panathinaikos deplasmanında galip geldiğimiz için Sturm Graz karşısında alınan beraberlik takımı pek etkilemedi. Bu takımı deplasmanda rahatlıkla yenebileceğimizi düşünürsek ve hala grupta lider olduğumuzu düşünürsek Avrupa Ligi bizim için fazla mesele olmayacaktır. Ama Dinamo Bükreş karşısında da mutlaka galibiyet almalıyız. Sezon başında yakaladığımız galibiyet çizgisini sürdürmemiz şart.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir