11 Ekim 2009 Pazar

Takasa Gel {Puyol, Yaya Toure - Robinho, Kompany}

La Liga'da şampiyonluğun en iddialı takımlarından Barcelona, Ocak ayındaki ara transfer döneminde İngiliz takımı Manchester City ile takasa gireceği öne sürülüyor. İngiliz yayın organı Daily Mirror'ın haberine göre, Barcelona'nın Robinho ve Vincent Kompany karşılığında; Ada ekibine Puyol ve Yaya Toure'yi önereceği belirtildi. Sezon öncesinde Carlos Puyol'u transfer etmek isteyen City menajeri Mark Hughes'ın bu takasa onay vereceği gözüyle bakılıyor. Savunmaya Kolo Toure'den sonra Lescott'u da transfer eden Manchester City'nin de Ocak ayında bu takasa yanaşabileceği iddialar arasında yer alıyor.

Manchester City bu sezon takıma bayrak oyuncu diyebileceğimiz lider özellikli bir futbolcu katmak için oldukça uğraştı. Önce John Terry için çok uğraştılar ama Terry'nin Chelsea sevgisini bir türlü yıkamadılar. Son zamanlarda ise Puyol ismi çok geçmeye başladı ama ben o transfere pek bir ihtimal vermemiştim. Bu yaz döneminde Ibrahimoviç'ten önce Robinho'nun Barcelona'ya transfer olacağı yönünde haberler vardı. Bu haberler neticesinde İngiliz Daily Mirror böyle bir transfer senaryosu yazmış. Robinho ve Kompany Barcelona'ya gidecek, Puyol ve Yaya ise Manchester City yolunu tutacak. Öncelikle böyle bir takasın gerçekleşmesi halinde çok ses getireceğini belirtmek isterim ama Puyol'un takımdan ayrılmasına ihtimal bile vermem. Puyol'un Barcelona ile bağları çok güçlü ve gerek Puyol gerekse Barcelona bu duruma asla izin vermez. Bazı durumlarda paranın işe yaramadığını çok sık gördük. Ama Robinho, Yaya ve Kompany'nin transfer olma olasılıkları oldukça fazla. Belki başka bir takas formülü bulunur veya büyük paralar dönebilir.

Öncelikle Robinho Barcelona'ya gitmek için can atacaktır. Geçmiş zamanlarda Robinho'nun kafasına koyduğu her şeyi gerçekleştirdiğini gördük. Önce Real Madrid'e transfer olmak için depresyonlara girdi, sonra Real Madrid'den ayrılmak için 40 takla attı. Ama Manchester City'de kabul edelim kendisini karakter olarak oldukça fazla geliştirdi. Paradan öte Barcelona'ya kariyer için gidecektir. Barcelona'da Henry'nin ve Yaya'nın güçlü sistem içerisinde zayıflamaya başlayan parçalar olduğunu düşündüğümüzde Henry'nin yerine Robinho mükemmel bir transfer olacaktır. Kompany ise hem stoper olarak hem de orta saha olarak oynayabiliyor. Fiziğine baktığımızda aynı Yaya'yı andırdığımızı söyleyebilirim. Ayrıca henüz 23 yaşında olduğu için o da mükememel bir transfer olacaktır. Manchester City için ise Yaya'nın olumlu bir transfer olacağını söyleyebilirim. Ayrıca takımda bir bayrak futbolcu eksikliği var ve Puyol bunu fazlasıyla giderir ama Puyol'un ayrılma ihtimalini sıfıra yakın görüyorum.

Barcelona'nın takım sistemi kadar transfer sistemine de son zamanlarda hayranım. Şu güçlü kadro içerisinde transferlerle birlikte öylesine mükemmel rotasyon yapıyorlarki asla eskimeye yüz tutmuyorlar. Rijkaard döneminden beri ele alırsak gerek altyapıdan gerekse akıllı transfer hamleleri ile beraber bazı futbolcuların yeri değişiyor. Geçmişte Ronaldinho, Deco, Eto'o gibi futbolcuları sattılar şimdi ise Henry ve Yaya'yı satmayı düşünüyorlar. Bu gelecek sezonlarda da böyle devam edecektir.

1 yorum:

  1. Olur mu ya böyle transfer. Araplar ister de Barça Puyol'u verir mi? Yeni bir Terry vakası olur. Barça Ronaldinho'yu disiplin sorunu yüzünden şutlamışken daha beterini alır mı?

    Bu arada Kompany'i çok beğenirim daha da çok genç. Ben taa 3 sene önce Galatasaray'a gelse ne güzel olur demiştim ama Barçayla falan adı geçiyorsa yalan olur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir