19 Kasım 2009 Perşembe

2010 Dünya Kupası Formaları {Mısır & ABD}

2010 Dünya Kupası formalarını tanıtmaya devam ediyoruz. Bugün için seçtiğim iki takım Amerika Birleşik Devletleri ile Mısır. Yukarıda gördüğünüz ekip 1950 Amerika Birleşik Devletleri Milli Takımı. 1950 Dünya Kupası'nda önce İspanya'ya 3-1 mağlup olmuşlar, sonra da İngiltere'yi 1-0 yenmişler. Bu galibiyet tarihlerinin en önemli galibiyetlerinden biriymiş. İşte Amerika bu tarihden 60 sene sonra yapılacak olan Dünya Kupası'na 1950 ruhunu götürebilmek adına Nike'a bu formalarının aynını dizayn ettirmiş. Sade bir forma olan bu formayı tarihten esinlenerek yapıldığı için beğendiğimi söyleyebilirim. Dünya Kupası elemeleri Kuzey Amerika grubunda 10 maçta topladığı 20 puan ile lider olan Amerika direkt katılma hakkı kazanan ülkeler arasında. Zaten son Konfederasyon Kupası'nda İspanya'yı kupa dışına atmalarıyla da dikkatleri üzerine çekmişlerdi. Amerika, Güney Afrika'da böyle görünecek;



Gelelim Mısır'a. Aslında Mısır Dünya Kupası'na katılmayacağı dün akşam belli oldu. Cezayir ile bir playoff maçları vardı ki çok kötü olaylara sahne olacak gibi duruyordu. İki ülke arasında kriz çıkması ve maçın asla normak bir maç havasında geçmeyeceği garantiydi. Afrika elemeleri C grubunda 13'er puan toplayarak birinciyi kendi aralarında seçemeyen ve yedikleri, attıkları gollere kadar tüm istatistikleri eşit olan Mısır ile Cezayir'in karşılaşması dün akşam oynandı. Her ne kadar Mısır kendine güvenen ekiplerden biri olsa da pek faydasını göremedi ve Cezayir'e elendi. Yine de gelecek seneler için formasını yazalım biz. İlk forma olan kırmızı forma iç saha forması olurken, ikinci altın renginde forma deplasman forması olacak. Puma tarafından dizayn edilen formalardan deplasman forması benim daha çok hoşuma gitti.



2 yorum:

  1. Nike'da bi nostalji havasıdır esiyo uzun zamandır. Diğer ürünlerinde de nostaljik çizgileri kullanıyorlar. Son zamanlarda Adidas'ın çizgileri çok enerjik çok hoş, ama sürekli 3 şerit kullanıyorlar, insan üstünde 3 tane şerit görmekten sıkılıyor bi zaman sonra.

    YanıtlaSil
  2. Evet ama ne olursa olsun bu sene milli takım formalarına Adidas damgasını vurdu. Hep söylüyorum Danimarka ve Rusya forması çok çok şık. İkisinde de Adidas imzası var.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir