17 Kasım 2009 Salı

Allen Iverson Sorunsalı

Allen Iverson'un Philadelphia'dan Denver'a takasını zaten hiç anlamamıştım. Carmelo Anthony gibi bir skorerin yanına başka bir skorer daha koymak pek akıl işi değildi ve zaten beklediğim gibi de oldu. Ivarson hamlesi neticede tutmadı ve olan Denver'in kaçırdığı birkaç sezonla sonuçlandı. Sonrasında Iverson - Billups takası sonrasında da iki takımda istediğini aldı diyebiliriz. Denver bu takasla daha iyi takım oldu ve geçtiğimiz sezon yaptıklarını hepimiz izledik. Detroit ise sonunda kaybetmeyeceği bir kumar oynadı ve Iverson'un biten kontratından çok iyi şekilde yararlandı. Allen Iverson'da 34 yaşına geldiği için artık daha düşük bir kontrata, onun oyun sistemine uyan ve şampiyonluğa oynayabilecek bir takıma gitmesi gerektiğini düşünürken Memphis yolunu tuttu ama burada yaşadığı macera çok kısa sürdü. İlk 5'de oynayamadığı için takımdan ayrılmak istedi ve takımla ilişkisi resmen kesildi. Zaten onun açısından Memphis hamlesi oldukça yanlış olmuştu çünkü Memphis'de de skora yönelecek oyuncu sayısı çok fazla, hepsi her maçta skor patlaması yaşayabilecek isimler ama takımın savunma ile işi olmadığı için Memphis'in ne yaptığını anlamak güç.


Bu yaşanan kariyer düşüşü Iverson'un karizmasını oldukça fazla ciddi. Denver'e hatta Detroit'e gittiğinde süper yıldız olarak baktığım bu oyuncu giderek sıradan bir isim halini alıyor ve sonunu hiç iyi görmüyorum. Geçmişte süper yıldız olan ama kariyerinin sonlarında 50 tane takım değiştiren yıldızlardan olmasını hiç istemem. Çünkü Iverson gerçek anlamda bir NBA efsanesidir ve basketbolu bırakacaksa en uygun ortamda bırakmalıdır. Şimdi bunca yaşanan kariyer düşüşünden sonra Iverson basketbolu bırakabilir. İkinci şık olarak iyi paralara Avrupa'da 1-2 sezon oynayabilir ve Avrupa'yı toz duman eder. Ayrıca Avrupa'ya gelirsede bizlere müthiş bir ilk yaratır. Çünkü Iverson ayarında, hala NBA'de oynaması durumunda müthiş işler yapabilecek bir oyuncunun Avrupa'da oynadığını hiç görmedim. Üçüncü şık olarak ise egolarından biraz sıyrılırsa şampiyonluğa oynayacak bir takımda {minumum kontratlara} çok iyi işler çıkartabilir.

Iverson'un oynadığı takımlara baktığımda Philadelphia'dan ayrıldığından bu yana sürekli yanlış takımlarda oynadığını ve bu yüzden kariyerinin gerilere düştüğünü görüyorum. Denver'da Melo vardı uyuşmadılar, Detroit müthiş bir sistem takımıydı yapısı uymadı, Memphis'de de beklediğini alamadı. 34 yaşına geldiği halde ve bunca skorer oyuncunun yanında 40 dakika süre falan almak istiyordu sanırım ama bu yaştan sonra bu işler artık zor. Son çıkan haberlere baktığımda Ivarson'u New York Knicks'in istediği söyleniyor. New York bildiğimiz gibi bütün planlarını 2010 üzerine kurduğu için onların akılları 2010'da serbest kalacak yıldızları Knicks organizasyonuna getirmekte. Bu sezon NBA'in dibine demir atmalarına rağmen gelecek yılların planlarını gayet mükemmel kurdular. D'Antoni çalıştırdığı takımlara hızlı basketbol oynatıyor ve bu da seyir zevki açısından çok güzel oluyor. Ama bu sistemde kadro kalitesini bir ölçüye getiremeyince istenilen alınamıyor ve New York gibi ligin dibine demir atılıyor. Knicks'in kadrosunda müthiş yıldız diyebileceğim bir oyuncu kalmadı. Iverson kısa vadede bu yüzden heyecan yaratabilir. Ayrıca D'Antoni tam onun sistemiyle oynuyor ve Iverson'da bu sistemde rahat olur diyorum. Gelecek sezona ise biraz daha egolarını geri plana atabilirse kurulacak iyi kadronun çok önemli bir ismi oluyor ama egoları yüzünden sağlıklı karar vermek oldukça güç duruyor. Bakalım gelecek günler Iversonun geleceği açısından ne gibi durumlar ortaya çıkaracak. Aslında bu kadar fazla gündem oluşturması bile onun hala ne kadar büyük bir yıldız olduğunu gösteriyor.

1 yorum:

  1. merhabalar, blogu bir süredir severek takip ediyorum, genel olarak tasarımı çok güzel ancak sanki yazılar fazla iç içe giriyor gibi, okuması zor oluyor biraz.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir