12 Kasım 2009 Perşembe

Ankaragücü'nde Faşizm Rüzgarları

Ankaragücü'nde teknik direktör Hikmet Karaman ile yönetim arasında yaşanan kriz giderek büyüyor. Sarı-lacivertli kulübün yönetim kurulu, futbolcuların bu sabah yapılması gereken idmana çıkmasına izin vermedi. Teknik direktör Hikmet Karaman tarafından saat 11.30 olarak belirlenen antrenman saati, yönetim tarafından futbolcular tek tek aranarak saat 18.00 olarak değiştirildi. Hikmet Karaman'ı arayan sarı-lacivertli futbolcular, "Hayır değişiklik yok. Herkes saat 11.00'de tesislerde hazır bulunsun" sözleriyle karşılaştı. Sabah tesislere gelen futbolculara kapıdaki güvenlik elemanları tarafından "antrenman yok" bilgisi verildi. Bunun üzerine futbolcuların çoğunlu tesisleri terk etti.Teknik direktör Hikmet Karaman ve yardımcıları tesislere gelip sahada futbolcuları beklemeye başlarken, sarı-lacivertli futbolculardan sadece Ceyhun, Semavi, Ariel, Bora, Serkan Kırıntılı ve Metin Akan'ın tesislerde yer aldığı öğrenildi. Karaman'ın görüntü kaydı yaptırdığı ve durumun tespiti için noter çağırdı öğrenildi. Yönetimin talimatıyla malzemiciler ve kulüp doktoru tesislerde bulunmazken, soyunma odaları da kilitlendi.

Futbolda faşizm rüzgarları esmeye başladı diyebiliriz. Ankaraspor'la birleşme sürecinden tutun, Ankaragücü içerisinde Gökçek'lerin devrimlerine kadar bu kulüp içinde inanılmaz yönetim zafiyetleri oluşmaya başlandı. Öncelikle sezon başında yapacakları birleşmeyi sezon içerisinde yapmaya kalktılar ve olan Ankaraspor'a oldu. Sonrasında bütün futbolcuları Ankaragücü'ne yatay geçiş yaptırdılar kadroda bir anda 40 tane futbolcu oldu. Bu kadar düzensizlik içerisinde de Ankara'ya şampiyonluk getireceğiz yalanları dolaşıyor duruyor. Ankaragücü bu görüntüsüyle değil şampiyonluk ligde kalabilirse dua etsin. Son derece büyük usulsüzlükler var ve bu ortamda gelecek şampiyonluğnda Ankara'lılar tarafından sindirileceğini düşünmüyorum. Çünkü böyle olmaması lazımdı.

Şimdilerde ise alınan kötü sonuçlardan dolayı Hikmet Karaman'ı göndermeye çalışıyorlar ve bunu için yine usulsüz yollara başvurdular. Geçtiğimiz günlerde Hikmet Karaman'ın sözleşmesiyle ilgili haberler çıkmıştı. Hikmet Karaman dediğimiz kişi Türk futboluna büyük hizmetlerde bulunmuş, önemli bir teknik adam. Onu takımdan göndermenin yolları bu olmamalıydı. Kurdukları baskıyla teknik direktörü istifaya zorluyorlar ama başaracak gibi durmuyorlar. Çünkü Hikmet Karaman müthiş bir karakter örneği gösterdi ve sözleşmemin arkasındayım diyor. Geçtiğimiz sezon göreve geldiğinde kulübü zor şartlarda ligde tutmayı başarmıştı ve bu sezona baktığımızda birleşme mevzuları falan derken planları çok bozuldu. Sonrasında bu kadar düzensizlik içinde Ankaragücü'nden başarı beklemek gerçekten büyük hayal. Ben Hikmet Karaman'ı bu tutumundan dolayı destekliyorum ve umarım Ankaragücü mutlaka bir yerde cezasını bulacaktır. Aslında tepkim Ankaragücü kulübüne veya camiasına asla değil, başında bulunan kişilere...

2 yorum:

  1. Hikmet hocaya yapılan gerçekten büyük ayıp.Teknik direktörünü göndermek istiyorsan ya adam gibi anşalacaksın,yada sözleşmesindeki tazminatını ödeyip yollayacaksın.Bu tür çirkin olaylara başvurmak hiç yakışı kalmadı.Hikmet hocayı da hem destekliyor hemde tebrik ediyorum.Sözleşmesine o ağır tazminat maddesini eklettirdiği için.Türk antrenörler böyle yaparlarsa kulüplerde her istediğinde teknik direktörleri gönderemezler..

    YanıtlaSil
  2. O kadar istiyorum ki Ankaragücü'nün küme düşmesini...Ankaraspor ile aynı ligde bakalım nasıl oynayacaklar seneye? Hatta TFF bu sefer Ankaragücü'nü düşürse bir alt lige de Gökçekler alsalar 3.ligin tadını!

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir