22 Kasım 2009 Pazar

Anlık Bakış {Elano-Tobi-Kewell-Uğur}

Bu sezon Elano'nun beklenen süreleri alamaması ve performansı gösterememesi yüzünden acaba Rijkaard'la aralarında sorun mu var haberlerini çıkarmaya yetti. Ayrıca Milli Takım'da müthiş oynayan ve son derece hazır gözüken bu futbolcunun, Galatasaray'da hazır görüntü vermemesi ve ilk 11 oynamaması Rijkaard hoca değil şeklinde saçma yorumlara bile yol açtı. Sezon başında Rijkaard geldiğinde işte vizyon diye haykıran bazı spor yorumcularının takım 1-2 maç kötü sonuç aldığında derecesini sayamadığım dönüşlerini takip etmek gerçekten çok ilginç. Elano'nun sürekli müthiş bir profesyonel olduğunu ve takıma alışması durumunda mutlaka önemli performanslar göstereceğini biliyorum. Belki kendisinden bir Hagi hatta Lincoln olmayacak ama Elano bir sistem futbolcusu olduğunu ve nasıl takım oyunu oynandığını bizlere elbette gösterecek. Bu yüzden Elano'ya yönelik beklentilerimizin mutlaka sınırlarını çizmemiz lazım. Rıdvan Dilmen'in Elano hakkında yaptığı yorumları dinlersek son derece yanlış sonuçlara gireriz. Elano gol de atar, asist de yapar ama her şeyden önce takımının başarısı için çalışır. Ayrıca Arda, Kewell ve Baros gibi de çok fazla ön plana çıkmaz. Resimde de gördüğümüz üzere Rijkaard ve Elano son derece uyumlu çalışıyorlar. İşte marka değeri aslında bir bakıma burada ortaya çıkıyor. Futbolcu da isim olarak çok büyük, antrenör de isim olarak çok büyük. Yani iki isim birbirlerine müthiş saygı duyuyorlar.

Üst üste geçirdiği sakatlıklar, kaçırdığı sezonların ardından çoğumuz gibi bende Linderoth'dan ümitlerimi kesmiştim. İlk sezonunda geçirdiği hastalığını henüz yeni atlatmasına rağmen İsveç Milli Takım'ına gitmişti ve tam hazır olmadığı için sakatlandı. Skibbe döneminde tam hazır olmadan hazırlık maçlarında oynatıldı ve sakatlığı nüksetti. Bu sezon ise yine bir sakatlık geçirdi ama bu sefer tam anlamıyla hazır diyebiliriz. Normalde iki sezonda neredeyse hiç oynamamış yabancı futbolcular mutlaka takımdan gönderilir. Yani ülkemizde bu bir kuraldır ve bu kuralı ilk defa Galatasaray bozmuştur. Bu Galatasaray'ın vefasının yanında Linderoth'a hala ne kadar güvendiğini gösterir. Çünkü Linderoth tarzında futbolcuların sayısı çok az ve inanılmaz pahalı değerleri var. Linderoth oyunun defansif yönünde daha aktif olmasına rağmen iki yönünü oynayabilen, lider özellikli ve inanılmaz bir futbol zekasına sahip bir futbolcu. Benim beklentim ilk 11'e girmesi ama orta sahada oynayan futbolcularımızın formu yüzünden forma şansını bekliyor. Ama idmanlarda gördüğümüz gibi son derece istekli ve hazır durumda. Linderoth'un formayı kapması durumunda Rijkaard'ın kafasında oluşturduğu sisteme bir adım daha yaklaşacağız ve çok daha verimli bir orta sahaya sahip olacağız.


Harry Kewell geçtiğimiz sezon gerek futbol anlamında gerekse profesyonellik anlamında bizlere büyük dersler vermesine rağmen fizik problemleri nedeniyle üst üste maçları geçtim, 90 dakika bile çok zorlanıyordu. Geçirdiği hastalık ve sakatlığı nedeniyle bir süre futbol oynamaması yüzünden fizik açıdan güçsüz durumdaydı. Buna geçtiğimiz sezon Skibbe'nin takıma kondüsyon olarak hiç bir şey vermemesini de eklersek Kewell'da ki bu performans iniş, çıkışları çok doğaldı. Bu sezona baktığımızda ise fizik olarak çok daha iyi bir Kewell var ve geçtiğimiz sezona oranla daha verimli oynuyor. Üst üste zorlu maçlar oynamasının yanında performans olarak çok diri görüntüsü var. Rijkaard'ın Kewell'ın bu durumunda büyük payı olduğunu düşünüyorum. Uğur Uçar ise yaşadığı şanssız sakatlığın ardından 1.5 sezon futbol oynamamıştı. Kalli döneminde formayı kapmıştı ve sağ bekin değişilmez futbolcusu olmuştu. Eğer o sakatlık olmasa bugün futbol olarak daha ileri bir noktada olabilirdi ama sakatlık buna el vermedi. Geçtiğimiz sezonu ise komple tedaviyle atlattı, hatta futbola dönmesi zor dendi ama bugün sağlam bir Uğur Uçar izliyoruz. Uğur kalite olarak çok iyi bir futbolcu ve kadronun değişilmez futbolcularından. Onun bu sezon yaşadığı şanssızlık Sabri Sarıoğlu'nun gösterdiği müthiş performanstır. Ama Sabri ile sağ bek konusunda müthiş iki alternatif durumundalar ve ilerleyen zamanlarda Uğur Uçar'da ki çıkışı hepimiz izleyeceğiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir