22 Kasım 2009 Pazar

İbrahim Üzülmez

Türkiye futbol tarihinde en hakkını yediğimiz futbolcuların başında malesef İbrahim Üzülmez geliyor. Bazı futbolcular vardır kendi takım taraftarları tarafından bile dalga konusu olurlar ama o futbolcular takımlarının vazgeçilmezleridir ve 35 yaşında Fenerbahçe derbisinde böylesine muhteşem performanslar gösterebilirler. Öncelikle futbol tarzı olarak pek çözemediğim futbolcuların başında geliyor. Her maç hırsından, mücadelesinden asla ödün vermiyor ama bazı karşılaşmalarda kendi takımını baltalayan isimde oluyor veya böylesine gösterdiği müthiş performanslarla maçın adamı oluyor. Futbol, taktik ve bunun gibi bir çok olayı bir kenara bırakırsak öncelikle İbrahim Üzülmez muhteşem bir profesyonel ve takımına sadık bir futbolcu. Geçtiğimiz sezon İbrahim Toraman'la yaşadıkları bunu biraz gölgelemiş olabilir ama futbolu bıraktığında Beşiktaş'lılar onu asla bırakmayacak ve sürekli hatırlayacaklar.

Fenerbahçe karşısında gösterdiği performansa geçmek gerekirse öncelikle Fenerbahçe sağ kanadını tek başına çökertti demeliyiz. Maç istatisliklerinde kanatlardan yapılan ortalarda Beşiktaş'ın açık farkla üstün olduğunu görüyoruz. Bunda İbrahim Üzülmez'in hücum kanadında gösterdiği etkinin rolü büyük. Ayrıca savunma anlamında da çok çalıştı ve takımın tartışılmaz en iyi ismiydi. Sürekli onu açtığı ortalarda falan eleştiriyoruz ama bugün ilk golde üstelik ters ayağıyla muhteşem bir orta açtı. Ayrıca ne kadar ofsayt olsada Uğur İnceman'a çıkardığı pas çok güzeldi. İbrahim Üzülmez'e pek güven olmak çünkü performansı en dalgalı futbolcuların başında geliyor. Ama muhteşem profesyonelliği ile Beşiktaş'lılar ona her zaman güvenecektir.

1 yorum:

  1. sanki ilk golun ortasını bile bile oraya actı boyle dusunuyorsak sadece kendimizi kandırırız. besiktasın ibrahim uzulmez'e guvendigi falan yok. soyle bir sey var daum gokhan'ı mac basında kullanmayı akıl edebilseydi deli ibo boyle bi performans gosteremezdi. boyle arada oynuyor maclar, bu derbide olması daha bi guzel oldu. son olarak sayın koybasına mac oncesi sakatlandıgı icin tesekkur etmek boynumuzun borcu.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir