5 Kasım 2009 Perşembe

Avrupa Ligi Bükreş Maçları

Bugün Türkiye - Romanya maçlarının ikinci bölümünde Galatasaray ve Fenerbahçe Avrupa Ligi'nde yeniden sahne alacaklar. Takımlarımıza genel olarak baktığımızda performanslarının gayet iyi olduğunu ve gruptan rahatlıkla çıkabileceklerini söyleyebilirim. Ayrıca iki takımın Avrupa Ligi'nde oynadıkları futbol ligde gösterdikleri performanstan çok daha iyi durumda. Bu sezon Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi'nde yokları oynadığını ve Sivasspor ile Trabzonspor'un da daha ön elemelerde havlu attıklarını düşünürsek ülke puanını Galatasaray ve Fenerbahçe sırtlamış gibi görünüyor. Serap'la ben de maçlara sayılı dakikalar kala bir ön değerlendirme yapmak istedik.

Serap Bahar: Avrupa Ligi F Grubunda Galatasaray son maçında Bükreş ile berabere kalarak puan kaybetse de 7 puanla liderliğini koruyor. Fikstürü ve form grafiğimizi göz önüne aldığımızda Galatasaray'ın bir üst tura çıkma şansını nasıl değerlendiriyorsun?

Burak Eren: Dinamo Bükreş maçını kazandığımız an gruptan lider çıkacağımızı söyleyebilirim. Fikstüre baktığımda grubun diğer favorisi Panathinaikos ile kendi sahamızda oynayacak olmamız büyük avantaj. Ayrıca Sturm Graz'ı da deplasmanda rahatlıkla yenilecek güçteyiz. Galatasaray Sivasspor karşılaşmasında toparlandığının sinyallerini vermeye başladı. Form grafiği bu yüzden giderek yukarı çıkacaktır. Zaten Avrupa'da çok farklı olduğumuzu ve grubun fazla zor olmadığını düşününce rahatlıkla lider oluruz diyorum.

Serap Bahar: Geçtiğimiz haftalarda üst üste puan kayıpları yaşasak da Avrupa'da hâlâ namağlup bir takım durumundayız. Sturm Graz bize grupta ilk puan kaybını yaşatan takım oldu. Hem de Samiyen'de. Bükreş deplasmanından puan kaybı bekliyor musun bu akşam?

Burak Eren: Avrupa'lı kimliğimizi Avrupa Ligi maçlarında rahatlıkla ortaya koyabiliyoruz. Sturm Graz karşılaşmasına bir kazaydı gözüyle bakıyorum. Çünkü maça baktığımızda iki takımında pozisyonları vardı ama Galatasaray boş kale diye nitelendirebileceğimiz golleri kaçırdı. Ben o gün oynanan ofansif futboldan çok memnundum. Ayrıca o zamana göre takım savunmamız oldukça gelişmiş durumda. Dinamo Bükreş'in gücü ortada bu yüzden puan kaybı beklemiyorum. Ayrıca ligde cezalı futbolcuları burada oynatabilecek olmamız ve seyircisiz bir maç olması bizim büyük avantajımız.

Serap Bahar: Galatasaray dışında grupta hangi takımı şanslı görüyorsun üst tura çıkma konusunda?

Burak Eren: Tabi ki Panathinaikos'u görüyorum çünkü kadro kalitesi ortada olan bir takım. Ayrıca bizim grupta olan Dinamo Bükreş ve Sturm Graz'ı pek sürpriz yapacak takımlar olarak görmüyorum.

Serap Bahar: Avrupa Ligi'ndeki diğer temsilcimiz Fenerbahçe. H Grubunda mücadele eden sarı lacivertliler oynadıkları 3 karşılaşmanın 2'sini kazanarak grupta 6 puanla liderler. Fenerbahçe'nin üst tura çıkma şansını nasıl değerlendiriyorsun?

Burak Eren: Fenerbahçe üst üste oynadığı iki deplasman maçını kazanarak ilk maçta kendi sahalarında Twente karşısında aldıkları mağlubiyetleri unutturdular. Gruba baktığımda Fenerbahçe'nin 6 puanı var ve Sheriff ile Twente'de 4 puanla Fenerbahçe'yi izliyorlar. Fenerbahçe fikstür avantajını eline aldığı için bu grubu lider bitirecektir.

Serap Bahar: Fenerbahçe grupta Twente'ye Saraçoğlu'nda mağlup oldu. O maçtan sonra oynadığı ilk maçta Sheriff ve sonrasında S.Bükreş'i mağlup etti. Bu akşam oynanacak maçta Fenerbahçe'nin galip geleceğini düşünüyor musun?

Burak Eren: Steaua Bükreş her ne kadar hafife alınmaması gereken bir ekip olsa da ilk maçta gördüğümüz üzere Fenerbahçe bu takımın oldukça üzerinde olan bir takım. Fenerbahçe'nin bu maçta rahatlıkla galip geleceğini söyleyebilirim.

Serap Bahar: H grubunda Fenerbahçe dışında hangi takımı şanslı görüyorsun?

Burak Eren: Bu grup aslında oldukça karışmışa benziyor. Kuralar çekildiğinde Fenerbahçe ve Steaua Bükreş rahatlıkla tur atlar diyebilirdim ama Steaua Bükreş şu an 2 puanla sonuncu sırada. Bugün Fenerbahçe'nin Steaua Bükreş'i yendiğini ve Twente - Sheriff maçından da bir galip çıktığını düşünürsek kazanan takım 7 puana ulaşacak ve fark büyüyecek. Benim tahminim Fenerbahçe ve Twente'nin gruptan çıkacağı yönünde.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir