28 Kasım 2009 Cumartesi

Barclays Atp World Tour #3

Sezon sonu turnuvası olan Barclays Atp World Tour'da grup maçları oynandı ve yarı finalistler belli oldu. A grubu ile başlamak istiyorum. Turnuvayı tanıtırken yazdığım yazıda bu grup ölüm grubu olacaktır demiştim. Son maçlar öncesinde de ortaya çıkan tablo böyle olduğunu tasdikler gibiydi. Son maçlar oynanmadan önce durum şöyleydi; Federer kazanırsa Federer lider, Murray ikinci olarak çıkar. Federer 2 sette kaybederse Murray lider, Del Potro ikinci olarak çıkar. Federer 3 sette kaybederse Federer kesin çıkar ama üçlü averaja bakılır. Çok ince hesapların eşliğinde çıkılacaktı maçlara yani. Günün ilk maçında Verdasco ile Murray arasındaki mücadeleyi izledik. Maçın başındaki oyunlara baktığımızda iki raket birbirini tamamlar gibiydi. Verdasco iyi servis & kötü oyun ile; Murray ise kötü servis & iyi oyun ile başladı. Murray'ın iyi oyunu kendisine ilk seti 6-4 ile getirdi. Bu setten sonra turnuvanın en zevkli maçını izlemeye başlamıştık. Kalan 2 set de tie-break ile sona erdi. İkinci sette kendini toparlayan Verdasco; Murray'ın hatalarıyla seti tie-break ile 7-6 kazandı. Seride durum 1-1 olmuştu. Final setini alan maçı da kazanacaktı. Son set de 2. set gibi tie-breake gitmişti. Ve durum yine 7-6 olarak sona ermişti. Fakat bu defa kazanan Murray oldu. Akşamki maçı beklemeye geçti, aldığı 2 galibiyetle. Verdasco ise maç kazanamadan sezon sonu turnuvasından ayrıldı.

Bir nevi Amerika Açık finalinin rövanşını izleyeceğimiz maçta Federer ile Del Potro karşı karşıya geldi günün ikinci maçında. Maçtan önce bakılan istatistiklerde Fedex 1 set aldığı takdirde yarı finalist olmaya hak kazanacaktı. Bu maçta bir de sürpriz konuk vardı, hepimizin yakından tanıdığı. Tevez; vatandaşı Del Potro'yu izlemek için Londra'daydı bu maç öncesinde. Maça iyi başlayan raket Del Potro oldu. İlk sette Federer'in yaptığı hataları değerlendirmeyi bilerek seti 6-2 kazandı. İkinci sette ortada bir oyun izledik ve set tie-breake gitti. Tie-breakte Del Potro 5-4 öndeydi ve servis atma sırası ondaydı. Federer 2 mini breakle set sayısı yakaladı ve seti 7-6 kazandı. Del Potro'nun yarı finale yükselebilmesi için son seti 6-3 kazanması gerekiyordu. Durum 3-3 olmuşken Federer 3 kez servis kırma şansı yakaladı ama Del Potro, Murray'nin ve kendisinin kaderini belirleyecek 4. oyunu almasına izin vermedi Federer'in. Bir de üstüne Federer'in servisini kırdı ve seti 6-3 aldı. Burada iki raketin de maçı kaybetmediğini söylemek mümkün tabii. Grup lideri Federer oldu. Del Potro ise Murray'den sadece 1 oyun farkla yarı finale çıktı. Uzun zaman hafızalardan çıkmayacak bir grup oldu şüphesiz. Yarı finale Federer ile Del Potro elele çıktılar.

B grubuna dönecek olursak; Nadal'ın sezonun tamamının özetini bir kez daha yaşadığını söyleyebiliriz. Sezon boyunca hayranlarına yaşattığı hayal kırıklığını bir kez de sezon finali olan bu turnuvada yaşattı. Djokovic ile oynayacağı son maçtan önce yarı finale çıkamayacağı kesinleşmişti zaten. En azından son maçı alır mı acaba diye düşünmeden edemiyordum. Ama malesef set bile alamadan tamamladı turnuvayı. Nadal son maçını da 7-6 ve 6-3'lük iki setle kaybederek turnuvadan elendi. Turnuvadan önce az da olsa klasmanı birinci bitirme ihtimali vardı şimdi o ihtimal de yerle bir oldu. Djokovic ise Soderling-Davydenko maçının sonucuna göre yarı finale çıkacaktı. Akşamki son grup maçında da Soderling ile Davydenko'yu izledik. İlk sette her iki tenisçi de servis kırma puanları elde etti ama değerlendiremediler. Tie-breake giden seti Davydenko kazandı. Bu set, Soderling'in turnuvada kaybettiği ilk setti. İkinci sette de Soderling'in oyununu izledik. Seti 6-4 kazanan Soderling durumu eşitledi. Son set artık kader seti olmuştu. Hem Davydenko için, hem Soderling için, hem de Djokovic için.. Davydenko seti 6-3 ve maçı 2-1 kazanarak yarı finalde Federer'in rakibi oldu.

Yarı final maçlarındaki eşleşmeler ise şu şekilde oluştu;
14:30 Roger Federer - Nikolay Davydenk
21:00 Robin Soderling - Juan Martin Del Potro

3 yorum:

  1. Maçları nereden izleyebiliriz?

    YanıtlaSil
  2. Maçları hangi kanal gösteriyor acaba ya da nereden izleyebilriiz?

    YanıtlaSil
  3. Maçları dspor veriyor. Tabii dsmart olduğu için şifreli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir