25 Kasım 2009 Çarşamba

Basketbol Şubesi Yaraları Saracak


Verilen cezaların ardından ben Galatasaray'ın takımı ligden çekebileceğini düşünüyordum ama devam etme kararı alınmış. Ayrıca Levent Bıçakçı'nın açıklamalarını dikkate alacak olursak tahkim kararı bozabilir. Yani Cemal Nalga'nın 5 maç ceza aldığını düşünürsek bu cezasını üç Türkiye Kupası maçında ve iki lig maçında çekmesi gerekiyordu. Hazırlık maçlarında da ceza çekilebilir gibi bir madde var ama onu tam olarak bilmiyorum. Türkiye Kupası'ndan ihracımız ve ligde iki maçta hükmen mağlup sayılmamız bence yeterli olacaktı. Bütün maçlarda Galatasaray'ı yenik saymak biraz ağır ceza oldu. Galatasaray'lı 2-3 iş bilmez insanın yüzünden kulübün bu düştüğü hale gerçekten üzülüyorum. Ama devam etme kararımızı çok olumlu buldum. Çünkü Avrupa Kupası maçları oynanacak ve bunu göz önüne almamız çok olumlu bir gelişme.

Galatasaray'da basketbolun liselilerin elinde olduğunu sürekli söylüyoruz. Erkek takımında görevden alınan kişilerin yerine gelen isimlerde yine lise ağırlıklı. Ama takımın başına Cem Akdağ'ın getirilmesini çok olumlu buldum. Cem Akdağ'ın müthiş bir basketbol kariyeri var ve Galatasaray'ın bayan basketbol takımının bu günlere gelmesinde büyük katkıları oldu. Ayrıca kendisi Galatasaray'ın içinden yetişen birisi olduğu için bu zor günümüzde görevi kabul etti. Geçtiğimiz sezon Ahmet Dedehayır'la anlaşamadığı için görevden ayrıldığı konuşuluyordu. Cem Akdağ'ın yardımcısı olarak Cihansever Yeşildağ'ın göreve geldiğini görüyoruz. Kendisi önemli bir tecrübeye sahip ve Galatasaray'da Halil Üner'in yardımcılığını yapmıştı. Genel Menejerlik görevine Nur Gencer, Şube Koordinatörlüğüne ise Tuğrul Demir getirildi. Yani kısa vadede takımı yeniden ayağa kaldırmak adına güzel hamleler yapıldığını görüyoruz. Burada önemli olan nokta Tahkim'den ne karar çıkacağıdır. Eğer Galatasaray'ın lehine kararlar gelirse bu sezon ligi iyi bir yerde bitirebiliriz. Ama cezalar aynen onaylanırsa küme düşmeme adına bir mücadeleye gireceğiz ve işimiz çok zor olacak.

8 yorum:

  1. O ilk oynanan beş maçta bu adam oynadı mı? Oynadı. Yani cezasını çekmedi. Yani ondan sonraki maçlarda da cezalı cezalı oynadı. Cezasını çekmeden oynadığı her maç için hükmen yenilgi, nesi ağır bu kararır. Evrakta sahtecilik yap sonra da ağır ceza yeme, başka?

    YanıtlaSil
  2. Oynanan 5 maçta şöyle oynadı. 3 Türkiye Kupası maçında oynadı ihraç aldık. Ligin 2 maçında da oynadı ve etti 5. Ligde diğer haftalar neden hükmen mağlup alıyoruz.

    YanıtlaSil
  3. Cezalı olan oyuncunun hazırlık maçlarında neden oynatılamadığının bir izahı var mı? Saçma değil mi? Adı üstünde hazırlık maçı ceza nasıl olurda hazırlık maçına tesir eder. O zaman şöyle bir uyanıklık daha iyi olmaz mıydı? 5 maç cezalı bir oyuncu için bir günde 5 takımla lolipopuna maç yapılsaydı ertesi gün oyuncunun cezası bitecek miydi?

    YanıtlaSil
  4. Burak;

    Cemal aldığı 5 maçlık cezayı hiç çekmedi. Cezasını çekmemişken oynadığı her maç için hükmen mağlubiyet. Gayet açık.

    Bu arada günlerce cezalar hakkında birşeyler yazılmasını beklerken bu olayın böyle bir postla duyurulacağı hiç aklıma gelmemişti, Sportif Cümleler objektifliğini kaybetmese daha iyi olacak ben gibi Galatasaray'ı tutmayan okuyucular için.

    YanıtlaSil
  5. 5 maçlık ceza alındı ve 3 hazırlık maçında oynamayarak 3 maçı gitti ama son iki maç usulsüzlük uapıldı ve oynatıldı. Bu büyük bir skandaldır ve ben ihraç olursak bir şey demem diye yazdım. Olayın büyük skandal olduğunu yazdığını geçmiş postlarda görebilirsin. Ama neden ligde bütün maçlar hükmen mağlup sayılıyor. Madem 5 maç ceza aldı kupada ve ligde oynadığı 5 maçta bu cezalar yazılsın. Yani 3 türkiye kupası, iki de lig maçında. Zaten bunu Türkiye'nin en iyi spor hukukçusu Levent Bıçakçı diyor ben değil.

    YanıtlaSil
  6. Tüm maçlardan hükmen kararının mantığı "Cemal aslında cezalı durumda iken bu maçların hepsinde oynadı, dolayısı ile takım da cezalandırılmalı" bakış açısıdır ki bence de bir sakıncası yok; tahkim'den döneceğini sanmıyorum.

    Ancak geçmiş ve gelecek maçlardan 5 puan silme cezası kesin tahkimden döner; şöyle ki: geçmiş maçlarda zaten takımı hükmen mağlup ilan edip cezalandırıyorsun, bir de üzerine eksi puan aynı suçtan çifte cezalandırma oluyor. Gelecek maçlarda ise Cemal zaten oynayamayacak; e işlenmemiş suçun cezası da olmaz, dolayısı ile gelecek maçlara ceza kesilemez!

    Bu durumda takım -4 yerine +1 puanda kalır ki 16 galibiyet tahminimce ligde kalmaya yeter...Ben yönetimin yerinde olsam kıyıp paraya sağlam bir uzun alırım sırf inadına!

    Bir de Salsa'da "Ahmet Dedehayır istifa etti" haberi var...doğru ise bayram hediyemi isterim!

    YanıtlaSil
  7. Oynanan tüm maçlarda hükmen yenilgi cezalı oyuncuyu oynatmanın cezası, eksi puan ise evrakta sahteciliğin. Tahkimden döner gerçi, Galatasaray ligde kalsın der federasyon arkasında sponsor var tabii

    YanıtlaSil
  8. @ Sade

    O bir dezavantaj değil avantaj takımlar için. Hazırlık maçında alınan ceza hazırlık maçında çekilebiliyor, takım isterse. Ki bu normal şartlarda takım için avantaj.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir