25 Kasım 2009 Çarşamba

Tataristan ve Bizim Çocuklar

Tataristan'da Sovyetler Birliği yıkıldığında bağımsızlığını ilan eden ülkelerden birisiydi ama belki de ülkenin Moskova'ya çok yakın olması istedikleri gibi hareket etmelerini engelledi. Yani bu bağımsızlık Rusya tarafından tanınmadı ve Rusya'nın özerk cumhuriyetlerinden birisi olarak kaldılar. Ülkenin 3.5 milyondan fazla nüfusu var ve nüfusun çoğunluğunu Müslümanlar oluşturuyor. Ayrıca bu aralar en büyük gurur kaynakları ülkenin futbol takımı Rubin Kazan'dır. Çünkü son iki sezondur Rusya Ligi'nde şampiyon oluyorlar ve bu bağımsızlığını kazanamamış ülkenin Dünya'ya sesi durumuna geldiler. Rusya'da iki sezondur şampiyon olmalarının yanında bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde de çok önemli işler yapıyorlar. Özellikle Barcelona deplasmanında aldıkları galibiyetle büyük ses getirmiş durumdalar.

Bizim için Rubin Kazan'ın önemi Gökdeniz ve Hasan Kabze'nin bu takımda oynamasından ötürü geliyor. Özellikle Gökdeniz Karadeniz'in Rubin Kazan'da gösterdiği önemli performansı bu aralar çok sık konuşmaya başladık ve aslında biraz da üzülüyorum. Çünkü Barcelona karşısında alınan galibiyet olmasa Rubin Kazan en azından benim aklımın ucundan geçmeyecekti. Anca şampiyon olduklarında 1-2 haberlerini okuyacaktım ve temsilcilerimizi tebrik edecektim. Gökdeniz Karadeniz şu anda Rusya Ligi'nde inanılmaz bir piyasa yapmış durumda ve bu gösterdiği form sayesinde daha büyük bir transferde gerçekleştirebilir. Hasan Kabze ise fazla forma şansı bulamaması hatta mutsuz olduğu söylenmesine rağmen işine bakıyor ve formayı ele geçirdiğinde bunu en iyi şekilde değerlendirmeye çalışıyor. Galatasaray formasıyla Beşiktaş'a attığı golleri saymazsam Türkiye'de oynarken kendisinin fazla hakkını verememiştik. Rubin Kazan'da da pek verebildiğimiz söylenemez ama sonuçta takımın bir parçası ve iyi bir futbolcu.

Bu blogda Rubin Kazan'ın sürekli Rus takımı olduğuna vurgu yaptık ama Tataristan'ın hakkını çok fazla yedik. Rusya adının sürekli ön plana çıkması bu ülkeyi biraz geri planda tuttu. Oysa ki Tatar halkı Türklere oldukça yakındır. Bu yakınlığıda Gökdeniz ve Hasan Kabze'ye oldukça fazla gösteriyorlar. Doğal olarakta futbolcularımız bu ülkede oldukça mutlular. Rusya Ligi bitti bakalım Şampiyonlar Ligi'nde Rubin Kazan sürpriz işler yapmaya devam edecek mi?

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir