23 Kasım 2009 Pazartesi

Galatasaray Cafe Crown'un Cezaları Belli Oldu

Olası verilecek cezaları burada tartışmıştık ve senaryolar üzerinde durmuştuk. Ligden direk ihraç edilme dahil bunun gibi çok ağır cezaları bekliyordum. Verilen cezalara baktığımızda Yiğit Şardan 6 ay men, Cemal Nalga 2 yıl men, Tufan Ersöz 4 ay men, Okan Çevik 3 yıl men, yardımcı antrenör Cengiz Karadağ 1 yıl men, idari menejer Mert Uyguç 2 yıl men, danışman Koray Mincinozlu 2 yıl men ve genel menajer Ali Türsan 6 ay men aldılar. Ayrıca Galatasaray bu sezon oynadığı bütün maçlarda hükmen mağlup sayıldı, -4 puanla lige devam etmemize karar verildi ve Fenerbahçe maçında çıkan olaylar yüzünden 4 maç seyircisiz oynama cezası verildi. Yani bu cezalara baktığımızda federasyonun Galatasaray'ı ligden düşürmeye cesaret edemediğini kimse söylemesin. Açık bir şekilde kendi takımınızı kendiniz ligden çekin denildi. Şu duruma baktığımda Galatasaray'ın bu sezon ligde oynamasının bir anlamı yok. Çünkü geçtiğimiz sezonu göz önüne alırsak toplayacağımız 40 puan bile bize yetmeyebilir. Ayrıca 40 puan için 24 maçın 20'sini kazanmak gerekiyor.

Bu olaylar tartışmasız Galatasaray tarihine kara bir leke olarak geçecek. Yani bu yaşanan skandal gerçekten gereksiz, alakasız bir olaydır ve buna anlam verilemez. Ne kadar doğru bilmiyorum ama bugün okuduğum bir haberde Okan Çevik, Tufan'ın formasını Cemal Nalga'ya giydirdiğinde Koray Mincinozlu buna karşı çıkmış ve siz ne yapıyorsunuz demiş. Okan Çevik ise sen çok biliyorsun, çok bilseydin takımı geçen sezon şampiyonluğa oynatırdın demiş. Bunun üzerine Koray Mincinozlu ne haliniz varsa görün diyerek olayın dışında kalmayı tercih etmiş. Eğer bu haber doğruysa yaşanan gerçekten büyük bir kaostur. Okan Çevik gibi tecrübeli bir antrenörün böyle bir hataya düşmesi kabul edilemez diyeceğim ama bu bir hata değil. Bile bile lades demektir. Özellikle bugün Kurtlar Vadisi Gladio'yu da izlediğimde yaşanan ihanetleri gördüm ve kafam çok alengirli işlere gitmeye başladı. Büyük ihtimalle bu olayın altından çok farklı durumlar çıkacak. Ayrıca Koray Mincinozlu haber aldıysa bile o anda buna izin vermemeliydi ve yönetimden birine telefon açarak durumu haber vermeliydi. Haber vermemesi onun da en az teknik ekip kadar suçlu olduğunu gösterir.

Cemal Nalga verilen cezayı hak etti ama durumuna üzüldüm. Biraz saflığının kurbanı oldu diyebilirim. Tam bu sezon oyununu geliştirdi dediğimiz sırada 2 yıl boyunca oynamayacak olması onun basketbolunu nerelere götürür bilmiyorum. Tufan Ersöz ayrıca takım kaptanı olmasına rağmen böyle bir skandala göz yummamalıydı. Umarım en yakın zamanda Galatasaray'la ilişkisi kesilecektir. Bunun dışında Galatasaray'ın basketbolda kendini yenilemesi ve yeni planlar yapması gerekiyor. Bu cezalar aslında bizim kendimizi toparlamamız için bir bakıma iyi oldu. Profesyonellikten uzak anlayışımızı yenilemeli ve ufkumuzu genişletmeliyiz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir