12 Kasım 2009 Perşembe

Galatasaray Gol Raporu

Futbolcularla ilgili yazılar yazarken en çok sıkıntıya düştüğümüz nokta futbolcuların istatistikleri oluyordu genelde. Bu sıkıntıyı ortadan kaldırmak için her futbolcunun lig başından beri kaç gol attığını yazayım dedim. Hem elimizin altında bulunsun, hem de gol ayaklarının dağılımını inceleyelim. Bu yazıyı sürekli güncelleyeceğimi hatırlatarak yazacaklarıma ufaktan başlayayım diyorum. Öncelikle bu sezona dair en dikkat çekici özellik takımda her mevkiden en az bir golcü bulundurduğumuz. Leo hariç hemen hemen bütün takımın gol attığını söyleyebiliriz kemik 11 içerisinde. Dikkat çeken bir diğer ayrıntı ise Galatasaray'ın toplamda 45'in üzerinde kol attığı. Bu maç sayısına bölündüğü takdirde 3 ortalamasının biraz üzerinde bir rakam çıkıyor karşımıza. Zaten sistem olarak 3 ileri uç elemanıyla oynadığımız için bu durum kaçınılmaz. Tek tek performans değerlendirmesi yapmamız gerekirse;

Milan Baros; Geçtiğimiz senenin gol kralı bu senenin ise şanssızı diyebiliriz Milan için. Milan Baros'un bu sezon toplamda kaç golü var sorusunun cevabı; 16. Bu 16 golden 5'ini Avrupa Ligi maçlarında, 11 tanesini ise Turkcell Süper Lig maçlarında kaydetti.

Shabani Nonda; Milan'ın sakatlığı ortaya çıkana kadar Nonda için gerçek nöbetçi benzetmesini yapıyordum kendi adıma söylemem gerekirse. Zira, Milan'ın hemen hemen her maçta ilk onbirde oynadığı düşünülürse bu tabir Nonda için çok yanlış olmayacaktır. Benchten gelerek takıma kattıkları ortada tabii. Shabani Nonda bu sezon kaç gol attı sorusunun cevabı şu an için; 16. Bu 16 golün 7'sini Avrupa Ligi maçlarında atarken, 7'sini de Süper Lig maçlarında kaydetti. Diğer 2 gol ise Türkiye Kupası maçlarında geldi. Nonda; Milan Baros'un yokluğunda takımın skor yükünü çekecek isim olacaktır. Umarım performansında bir düşme yaşamaz. Çünkü Baros'un olmadığı bir ortamda Nonda'yı zorlayacak yedek forvetimiz yok gibi duruyor. Nonda takımın en golcü oyuncusu konumunda.

Harry Kewell; Takımın şüphesiz en önemli futbolcularından biri de Harry Kewell. Yalnız profesyonelliği ile değil attığı goller ile de takıma çok fazla katkısı olduğu aşikâr. Maç içerisinde zaman zaman performans düşüklüğü yaşasa da kendini bize bile unutturup bir gol atıyor ki takımı toparlayan isim oluyor en zor anlarda. Kewell'ın bu sezonki performansını gol ile değerlendirmemiz gerekirse; Kewell'ın bu sezon 14 golü olduğunu söyleyebiliriz. Kewell'ın gollerinden 9 tanesi Süper Lig maçlarında, 4 tanesi Avrupa Ligi maçlarında ve son olarak bir tanesi de Ziraat Türkiye Kupası maçında geldi.

Arda Turan; Sezon başında hem kaptanlık hem de 10 numaralı formayı alarak büyük bir sorumluluk altına giren Arda'nın gol performansı diğer arkadaşlarına göre biraz düşük maalesef. Fakat asla Arda'yı yargılamadığımı söyleyebilirim. Çünkü Arda bu sezon gol atmaktan çok gol attırmaya endekslenmiş durumda. Avrupa'nın asist krallığı sıralamasında ise Fabregas'ın ardından 2. sırada. Asistlerini başka bir konuda tartışırız şimdi gelelim Arda'nın gollerine. Arda Turan bu sezon toplam 12 gol attı. Arda gollerini 8'sini Süper Lig'de 4'ünü ise Ziraat Türkiye Kupası'nda attı. Avrupa maçlarında ise maalesef henüz golü yok. Umarım ilk maçta siftah yapar :)

Kader Keita; Sezon başında Galatasaray'a gelen Keita sağ kanattaki başarılı performansı ile tıpkı Arda gibi gol atmaktan ziyade attırmaya çalıştı. Keita bu sezon toplan 11 gol attı. Bu 11 golden 5 tanesi Avrupa Ligi maçlarında, 6 tanesi lig maçında atıldı. Keita çizdiği bu performans ile takımın en golcü isimleri listesine giremese de takıma çabuk adapte olduğu için kendisini takdir etmemek elde değil.

Elano Blumer; Galatasaray'ın sezon başında Manchester City'den transfer ettiği Elano için ön yargılarım olduğunu söyleyebilirim. Brezilya'lı futbolcuları sevsem de Galatasaray'a pek uğurlu gelmediklerini, Galatasaray'da mayalarının pek tutmadığını düşünürüm oldum olası. Elano için de böyle sıkıntılarım vardı. Elano'nun performansı Milli Maçlarla bölünmemiş olsaydı eminim çok farklı olacaktı. Fakat Brezilya-İstanbul hattında bol bol mekik dokuduğu için kendisinden %100 randıman alamadığımızı söylersek yanlış olmaz. Elano'nun bu sezon toplam 6 gol attığını görüyoruz. Bu gollerden 3 tanesi Avrupa Ligi maçlarında atılırken 3'ü de Süper Lig maçlarında atıldı.

Mustafa Sarp; Takımın skor yükünü çeken isimlerden biri de Mustafa Sarp. Kadroya yine bu sezon katılan Mustafa'nın performansı parmak ısırtacak cinsten. Forma üstünde asla sırıtmadı ve hep formanın gereği neyse onu yaptı Mustafa. Kendisini her ne kadar defansif orta saha oyuncusu olarak takıma kattıysak da attığı 5 golle diğer orta sahalardan biraz ayrılmayı başardı. Mustafa gollerinden ikisini Avrupa Ligi'nde, 3'ü Süper Lig maçlarında kaydetti.

Barış Özbek; Frank Rijkaard'ın ilk geldiği günlerde çok gözdesi olmasa da son zamanlarda yukarı çıkan bir performans grafiği çiziyor Barış. Son maçta yaptığı gereksiz hareketleri saymazsak çıktığı maçlarda orta sahanın geri üçlüsüne dinamizm kattığını söyleyebiliriz. Barış bu sezon 5 gol attı. Gollerin 2'si Avrupa Ligi maçlarında geldi. Diğer 2'si ise Türkiye Kupası'nda geldi. Ligde ise tek golü var. Forma şansı bulduğu takdirde yenilerini atmasını temenni ediyorum.

Servet Çetin; Defanstaki biyonik adam bu listede kendine yer bulmakta çok zorlanmadı. Galatasaray'ın attığı gollerden ikisinde Servet Çetin imzasını görüyoruz. Zaman zaman defanstan çıkışlarda yüreğimizi ağzımıza getirse de Servet'in gollerini izlemek gerçekten keyifli olabiliyor. Servet bu sezon 2 gol kaydetti. Bu iki golden birini Avrupa Ligi'nde birini ise Süper Lig'de attı.

Hakan Balta; Tıpkı Servet gibi defanstan çıkarak 2 gole imzasını atan diğer futbolcumuz ise Hakan Balta. Sol bekte alternatifsiz olarak gözüken Hakan'a bu sezon Caner rakip oldu. Forma savaşlarından yorgun olmadığı takdirde galip çıkan Hakan'ın attığı iki golden birisi Avrupa Ligi'nde birisi ise Süper Lig'de.

Sabri Sarıoğlu; Frank Rijkaard tılsımının en büyük etkileri bu sezon kimde vardı diye bir soru sorulsa gözümü kırpmadan Sabri derim. Önceki senelerde kendisini sadece enerjisi ile takdir ettiğimiz Sabri'ye bu sezon çok başka özellikler eklendi. Artık yalnızca hızı için değil maçlarda gösterdiği insanüstü mücadele için de sık sık takdir ediyoruz. Yükselen bir performans grafiği çizdi Sabri. Defanstan gelerek attığı gol sayısı ise 2'de kaldı. Bu sezon toplam 2 gole imza atan Sabri'nin gollerinden biri Avrupa Ligi'nde biri de son Diyarbakırspor maçı olmak üzere Süper Lig'de geldi.

Mehmet Topal; Galatasaray'ın gol raporuna ekleyebileceğim son isim Mehmet Topal. Sezon başından beri sisteme uymadı eleştirilerine bir hayli maruz kalan Mehmet son bir kaç maçta Mustafa ve Barış ile oluşturdukları kurgu ile tüm dikkatleri yeniden üzerine çekti. Önceki senelerde kendisine takılan örümcek adam lakabını bu sezon da sık sık duyacağız sanırım. Mehmet bu sene yalnızca bir gol kaydedebildi. O golü de Avrupa Ligi maçında attığını görüyoruz.

Caner Erkin; Sezona bek olarak başlayan Caner Türkiye Kupası grup maçında Trabzon'a karşı ilk golünü attı. Sonra da bu golün bir benzerini Denizli Belediye karşısında bulunca bu sezonki 2. golüne ulaştı.

Emre Çolak; Yeni göz bebeğimiz Emre, Türkiye Kupası'nda attığı 2 gol ile takımımızın en genç golcüsü ünvanını taşıyor.

Joao Alves; Devre arası transferlerinden Jo gelir gelmez gollerine başladı. Jo'nun Galatasaray formasıyla 4 golü var. Birini Türkiye Kupası'nda, 3'ünü ise ligde kaydetti.

Lucas Neill; İlk golünü Diyarbakırspor maçında attı. Lucas'ın ligde 1 golü var.

Gol raporu bugünlük bu kadar. Konuyu her maçtan sonra güncellemeye çalışacağım. Sık sık takip etmenizi önerebilirim. Nice nice goller izlemek temennisi ile..

ps: 01.05.2010 tarihinde güncellendi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir