10 Kasım 2009 Salı

Galatasaray Neden Türkiye'dir?

Başkan haftasonu oynanan Diyarbakırspor maçında Diyarbakır'a gitmiş ve orada bir siyasetçi edasıyla ağırlanmıştı. Maç öncesinde yönetim kurulu üyeleriyle çeşitli ziyaretlerde bulundu. Ulu Cami, Şehitlik ve Gazi Köşkü'nü ziyaret eden Başkan Adnan Polat bir şehit ailesinin de evine misafir oldu. Ayrıca Başkan Adnan Polat, Diyarbakır'da bulunan Cimbom kahvesini de ziyaret etti. Başkan'a başbakan muamelesinin yapıldığını okumuştuk gazeteden. Bir teyze etrafında muhabirleri falan görünce sanırım öyle zannedip Adnan Başkan'a yollarımızı yapın tarzı bir söylemde bulunmuş hatta :) Bu yüzümüzde bir tebessüm oluştursa da Diyarbakır'da oluşan dostluk havası ve sorunsuz geçen pazar günü şüphesiz çok önemliydi. Gerek maç önü, gerek maç esnası, gerekse maçtan sonra hiç bir vukuat çıkmamasında Diyarbakırspor Yönetim Kurulunun çok büyük etkisi vardı. Kendilerini kutluyoruz.

Başkan'a mikrofon uzatmış Galatasaray Tv çalışanları İstanbul dönüşünde. O söyleşiden bir kaç başlık çıkardım.
  • Öncelikle Diyarbakırspor’un Sayın Başkanına ve Yönetim Kurulu’na teşekkür etmek istiyorum. Çünkü bizi uçaktan aldılar, tekrar uçağa bırakana kadar da bir dakika yalnız bırakmadıkları gibi çok ilgilendiler. Zaten dün akşamdan bu saate kadar boş vaktimiz olmadı. Bugün Diyarbakır’da çok yürüdük, halkın arasına girdik. Diyarbakır halkı da bize çok büyük sevgi ve ilgi gösterdi. Onlara da çok teşekkür ediyorum. Bugün maçta tribünde olan insanlardan da hep sevgi, samimiyet ve saygı gördük. Biz de saygılarımızı onlara iletiyoruz, teşekkür ediyoruz. Diyarbakır bu ülkenin en kıymetli topraklarından bir tanesi. Oradaki insanların hepsi bizim insanlarımız. Onları kucaklamamız lazım. Görüyorum ki biz onları kucakladığımızda, onlar bizi daha fazla kucaklıyor. Biz de sabırsızlıkla Diyarbakırspor’un İstanbul’a gelmesini ve onları memnuniyetle ağırlamayı bekliyoruz.
Gerçekten maçta hiç bir taşkınlık olmadı. Bunun en büyük nedeni yönetimdir. Maçtan önce fiyatları biraz yükselterek provokatörlerin stada girmesini engellemişler. Bunun etkisini maçın tamamında gördük. Ayrıca Galatasaray, Türkiye'nin hemen hemen her bölgesinde inanılmaz seviliyor. Özellikle Diyarbakır'da inanılmaz bir potansiyel var ve Diyarbakır'da oynanan Galatasaray maçları her zaman bir futbol bayramı havasında geçmiştir. Bu yüzden de işte Galatasaray Türkiye'dir diyebiliriz.
  • “Galatasaray Türkiye’dir” lafının arkasında bir çok sebep var. Biz, Türkiye’nin hangi vilayetine gidersek gidelim, orada bütün kulüp başkanları, yöneticileri, taraftarlar ve halk, Galatasaray’a çok büyük bir sevgi ve ilgiyle yaklaşıyor. Galatasaray’ın bütünleştirici ve birleştirici bir unsur olduğunu düşünüyorum. Türkiye’yi kucaklayan bir düşünce yapısı olduğunu düşünüyorum. “Galatasaray Türkiye’dir” dememdeki nedenlerden bir tanesi de bu. Dolayısıyla Diyarbakır’da da aynı olayı yaşadık. Trabzon’a da, başka bir şehre gitsek aynı şey oluyor. Tabi Diyarbakır’ın özel bir durumu var.
İşte Galatasaray neden Türkiye'dir? sorusunun cevabını buradan alıyoruz. Vizyonuyla ve geniş yelpazesiyle herkesi kanatları altına alabilen bir camia Galatasaray. Kuzey, doğu, güney yada batı fark etmiyor. Tabii sadece Türkiye ile sınırlı da değil bu durum. Dünya'da Türklerin olduğu nereye giderseniz gidin Galatasaray'dan bir iz bulma şansınız var.
  • Benim oradaki amacım, oradaki insanların hangi şartlarda var olma savaşı verdiğini bütün Türkiye’nin görmesi için çaba sarfetmekti. Oradaki insanların unutulmaması içindi. Gittiğimiz yerlerde Galatasaray’ın büyüklüğünden dolayı bize gösterilen bir sevgi var. Bu sevgi de bizi mutlu ediyor.
Büyüksün Başkan!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir