3 Kasım 2009 Salı

Galatasaray Panaroma {31 Ekim-1 Kasım}

Kayıpsız bir haftayı geride bıraktık. Her branşımızdan üst üste galibiyet haberleri almak bizim için çok büyük mutluluk kaynağı oldu. Oyuncularımız Galatasaray'dan bekleneni fazla fazla yaptılar bu haftasonu. Futbol A takımımızın Sivasspor maçındaki aldığı 2-0'lık galibiyetin yankılarını blogda Arda'nın Dönüşü, Total Performans ve Sivasspor Maçından Enstantaneler başlıklarından okuyabilirsiniz. Futbol takımımızı kutladıktan sonra diğer branşlarımıza eğilelim artık.

Bayan Basketbol
Hafta içi Euroleague maçında Cras Basket Taranto'yu ağırladık. Euroleague macerasının ilk adımı olduğundan bu maç büyük önem arzediyordu tabii. Sophia Young ve Jia Perkins'in basketleriyle başlayan ilk periyot dengede sürdü. Karşılı basketler bulan iki takımın da farkı açamadığı ilk çeyrekte Galatasaray rakibine 19-15 üstünlük sağlayan taraf oldu. İkinci çeyreğe savunma sertliğini artırarak başlayan takımımız bu çeyreğin ortalarına kadar rakibe yalnızca 2 sayı bulma fırsatı verdi. Rakibe sayı vermediği gibi sayılar bulmakta zorlanmayan takımımız soyunma odasına 46-25 önde girdi. İkinci devrenin başında biraz performans düşüklüğü yaşayan takımımız rakibin bulduğu sayılara engel olamadı. Taranto'nun oyunu farkı eritmeye başlasa da 3. çeyrek sonunda skorboardda Galatasaray'ın 57-50 üstünlüğünü görüyorduk. Son çeyrekte iki ekipte savunma direncini artırdılar. Fakat maçın genelini domine eden kızlarımız maçı 76-64 kazanarak Euroleague'e galibiyetle başladı. Euroleague'deki ikinci maçımızı çarşamba akşamı oynayacağız. Ligdeki ilk maçını ise Botaş ile oynadı takım. O maça dair geniş yazıyı buradan okuyabilirsiniz.

Erkek Basket
Haftasonu oynanan maçlardan bir diğeri de Galatasaray Cafe Crown'un Erdemir ile yaptığı maçtı. Ligde oynadığı bir maçını kazanan bir maçını da kaybeden takımımız için Erdemir maçından çıkarılacak 2 puan şüphesiz çok büyük önem arzediyordu. Özellikle Efes ile Telekom'un maç yapacağı haftayı kayıpsız geçmek demek iki ciddi rakip ile olaşabilecek puan farkını kapatmak için çok önemli olacaktı. Zira takımımız da bunun bilincinde çıktığı sahadan 98-89 galibiyetle ayrıldı. Efes'in puan kaybettiği bu hafta da böyle bir galibiyet almak işimize çok yarayacaktır. Maça dönecek olursak; öncelikle heyecan düzeyi üst seviyede bir maçtı. 4 periyotun ikisi Galatasaray Cafe Crown, ikisi de Erdemir adına iyi geçince maç uzatmaya gitti. Uzatmalardan galip çıkan taraf ise Galatasaray'ımız oldu. Maça iyi başlayan taraf Erdemir'di. İlk çeyrekte fark bir ara 12'ye kadar yükseldi. Fakat Washington'un çeyreğin bitmesine yakın bulduğu basketler ile Erdemir ilk çeyreği 27-19 önde tamamladı. İkinci çeyrekteki etkili savunmamız rakibin 10 dakikada yalnızca 9 sayı üretebilmesini sağladı. Savunmanın yanında hücumda da etkili olunca devre arasında 41-36 üstün girdik. İkinci yarıya karşılıklı basketlerle başlansa da Erdemir farkı eriten taraf oldu. 3. çeyrek sonunda 58-56 üstünlüğümüz vardı sahada. Son çeyrek ise heyecan fırtınası şeklinde geçti. Maç sonunda78-78'lik eşitlik olunca uzatma periyotu da oynandı. Final periyodunun sonlarına doğru sağlanan 5 sayılık üstünlük sonucunda kalan saniyeler eritildi ve sahadan 98-89 galip ayrılarak ikinci galibiyetimize ulaştık.

Bayan Voleybol
Tıpkı basketbol şubesinde olduğu gibi bu şubeden de galibiyet haberi aldık. Aroma Bayanlar Voleybol Ligi'nde 3. hafta karşılaşmasında Ereğli Belediye'yi konuk ettik. 25-19, 25-12, 25-18 ile aldığımız üç sete karşılık 23-25 verdiğimiz bir set ile maçı 3-1 kazanarak 3. maçımızda 2. galibiyetimize ulaştık.

Erkek Voleybol
Voleybol Erkek Takımımız ise Bozkurt Belediye deplasmanına konuk oldu. Sahaya Dehne, Nemer, İ. Akşeker, Kemal, Barca, Ahmet kadrosuyla çıkan takımımızın yedeklerinde ise; Ali Peçen, İ. Emet, Murathan, Caner, Güray vardı. 18-25, 23-25 ve 20-25 aldığımız 3 sete karşılık, 21-25 verdiğimiz 1 set ile maçı 3-1 kazanarak ligde yolumuza kayıpsız devam ettik. Takımlarımızı ve oyuncularımızı kutluyoruz. Her branşında Yürüyedur Galatasaray!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir