9 Kasım 2009 Pazartesi

Galatasaray Panaroma {7-8 Kasım}

Geçtiğimiz hafta mağlubiyet yok diye müjdeler vermiştim branşlarımızı yazarken. Bu hafta ise yüzümüzü bir tek futbol takımımız güldürdü malesef. Haftasonu kötü geçmiş olsa da hafta içi yapılan maçlarda alınan galibiyetler çok önemliydi. Hafta içi oynanan maçlardan paf takımımız ile başlayalım. Salı günü Bursa deplasmanındaydık. 2 haftadır maç yapmayan takımımız sahadan 1-1'lik eşitlikle ayrıldı. Maça Emirhan, Serkan Kurtulus, Murat Akca, Sinan Osmanoglu, Alpaslan Erdem, Ugur, Cumhur Yilmazturk, Emre Colak, Yusuf Akyel, Serdar Eylik, Anil Dilaver onbiri ile çıktık. İkinci yarıda Alpaslan ile Çetin, Uğur ile Onur Arıkan, Yusuf ile Muhtar değişiklikleri oldu. Maçı canlı olarak izlemesem de Bursaspor'un verdiği görüntülerle izleme fırsatı buldum. Maçta en çok dikkatimi çeken iki oyuncu Emre Çolak ve Alpaslan Erdem'di. Çok güzel bir dikkat çekme olmadı maalesef bu. Zira gerek Alpaslan gerekse Emre moral ve sinir olarak çökmüş durumdalar. İkisinin de A takımda oynama isteğini biliyoruz. Oynayamadıkça da gerginlikleri hat safhaya çıkıyor. Bu konuya eğilmek lazım. Yoksa pırıl pırıl iki genç kaybolup gidecek yazık olacak.


Superleague Formula;
Aslında sadece voleybol, basketbol ve paf takımını yazarak tamamlıyorum panaroma yazılarını. Fakat bu hafta iş biraz değişti. Superleague Formula'da sezon tamamlandı geçtiğimiz haftasonu. Sezon finalini ise Galatasaray'ımız yaptı. Sezon ortasında pilot değişikliğine gitmiş ve Ho Ping Tung'u Galatasaray'a getirmiştik. Aslında Tung geldikten sonra başarılı işlere imzasını attı. Her yarışta üstüne koyarak ilerlemesinin yanı sıra takımımıza kattıkları tartışılmaz derecede iyi gerçekten. Aslında güne kötü bir başlangıç yapmışdık İspanya Grand Prix'inde. İlk yarışa 5. olarak başladık. Fakat sonunu getiremedik. Yarışı tamamlayamadığımız için 16. sırada yer aldık. İkinci yarışta ise bambaşka bir Galatasaray vardı. 3. sırada başladığımız yarışı kürsünün zirvesinde bitirdik. 31 tur sonunda damalı bayrağı da ilk gören takım olan Galatasaray, yarışı 45.42.682 süresinde birinci olarak bitirdi. Ho Ping Tung yönetimindeki Galatasaray aracının ardından Tottenham Hotspur ikinci, FC Midtjylland üçüncü ve Liverpool dördüncü olarak yarışı tamamladı. Galatasaray bu birincilikle hanesine 57 puan daha yazdırarak puanını 239'a çıkartırken, takımlar puan sıralamasında da 11.'liğe yükseldi. Sezon İspanya'da sona erdi. Yeni sezon öncesi umuyorum Tung takımda tutulur ve yine üstüne koyarak devam eder.

Bayan Basketbol;
Haftasonu oynanan Samsun Basket maçına geçmeden önce hafta içi oynanan Euroleague maçına değinelim istiyorum. Nilay Yiğit, Jia Perkins, Sophia Young, Ivana Vecerova ve Yelena Leuchenka beşlisi ile sahadaydık. Sophia Young'un bulduğu sayılarla başladığımız ilk çeyreği 11-12 önde tamamladık. Savunmayı başarılı olarak uyguladık diyebiliriz bu çeyrek için. Zira ilk 2-3 dakika rakibe sayı göstermedik. İkinci çeyreğin ilk kısmında bu etkili savunmayı sürdürdük. Fakat devrenin son dakikalarında hücumlarda sayı üretememeye başladığımızdan devreyi 28-27 mağlup kapattık. 3. çeyreğe karşılıklı sayılarla başlandı ama bu çeyreğin henüz başında Işıl'ın ameliyat olduğu dizinden yeniden sakatlanması bizi çok korkuttu. Işıl'ın sakatlanıp çıkması takımın oyununu bozdu şüphesiz. Son çeyreğe 42-38 Riga üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte ise galibiyeti arzulayan bir takım gördük sahada. Önce beraberlik sonra karşılıklı sayılar derken maç 66-60 üstünlüğümüzle tamamlandı. İkinci maçtan da galibiyetle ayrılmak çok önemliydi.

Gelelim Samsun Basket maçına. Işıl'ın bir önceki maçta sakatlanmasının ardından bu maçta oynayamayacağı haberini almıştık. Samsun deplasmanı ligdeki en zorlu deplasmanlardan bir tanesi olarak dikkat çekiyordu. Baştan sonra müthiş mücadeleye sahne oldu maç önce bunun için iki takıma da teşekkür etmek lazım. Sophia'nın sezona çok iyi başladığını vurgulamakta fayda var. Son maçlarda takımın tüm skor yükünü üstüne alıyor. İlk çeyrekte de ikinci çeyrekte de fark hiç açılmadı maçta. İki takımda eline geçen tüm fırsatları değerlendirmeye çalıştı. İlk çeyreği Samsun 18-16 kazanırken ikinci çeyreği de Galatasaray 18-16 üstün tamamladı. Böylece devre 34-34 eşitlikle sona ermiş oldu. İkinci devreye iyi başlayan taraf şüphesiz Sbk'ydı. Bir ara 10-0'lık bir seri yakaladılar. Daha sonra bulduğumuz sayılarla bu seriyi unuttursak da son çeyreğe 51-49 geride girdik. Tüm maç gibi çekişme içinde geçen son çeyrekten Samsun galip çıktı ve maçı 67-65 ile kazanarak yoluna devam etti. Kutlamak lazım

Erkek Basketbol;
Öncelikle iki takımın da çok iyi mücadele ettiğini söylemek mümkün. Baştan sona kadar karşılıklı sayılarla geçilen bir maçtı. Zaten bu hafta basketbol takımlarımız biraz talihsiz maçlar geçirdiler. Hem bayan takımımız hem de erkek takımımız çok iyi maçlar çıkarmalarına rağmen 2 sayılık farklarla mağlup oldular. Banvit maçı iki takımın karşılıklı sayılarıyla başladı. Üç sayılık atışlarla ilk çeyrekte hücumlardan boş dönmeyen takımımız açtığı farkı koruyamayınca 26-24 mağlup kapattı. İkinci çeyrekte karşılıklı bulunan sayılar ile devre 47-47 eşitlikle bitti. Savunma zaafiyeti baş göstermemiş olsaydı bu çeyrekte farkı açabilirdik aslında. Devreye yine üçlüklerle başladık. Üçüncü periyotta dış çizgiden bulduğumuz sayılar son çeyreğe 66-61 önde girmemize neden oldu. Son çeyrekte müthiş bir çekişme izledik. Banvit'in savunmada yaptığı hataları değerlendirebilseydik şimdi çok şeyler konuşuyor olurduk şüphesiz. Son anda Washington ile oynanan hücum sayıya çevrilebilseydi maç uzayacaktı mesela. Banvit yaptığı son atakta bulduğu basket ile 79-77 öndeydi. Son hücumu değerlendiremediğimiz için maçta bu skorla sona erdi. Gelecek hafta derbi var. Bakalım orada durum nasıl olacak.

BANVİT (79): İbrahim Yıldırım 8 (1 ribaund- 1 asist), Barış Ermiş 6 (1 ribaund- 3 asist), Lance Williams 13 (1 ribaund), Chuck Davis 20 (7 ribaund- 3 asist), Yiğitcan Turna (2 ribaund), Barış Hersek 2 (1 ribaund), Keith Simmons 8 (5 ribaund), Goran Cakic 4 (4 ribaund) Yunus Çankaya 10 (5 ribaund- 1 asist)

GALATASARAY CAFE CROWN (77): Darius Washington 13 (4 ribaund- 5 asist), Caner Topaloğlu 6 (1 ribaund), Mike Wilkinson 9 (2 ribaund- 1 asist), Radoslav Rancik 5 (4 ribaund), Cemal Nalga 4 (2 asist), Evren Büker 9 (2 ribaund- 2 asist), Can Akın 3 (1 ribaund- 3 asist), Simas Jasaitis 15 (1 ribaund).

Erkek Voleybol;
Hafta içi oynanan maçta Türkiye Kupası'nda Erkek Voleybol Takımımız, Maliye Milli Piyango takımını 3-1 yendi. Bu galibiyetle ikinci turdan çeyrek finale yükselmiş olduk. Sahaya Dehne, Nemer, Murathan, Kemal, Phileppe ve Ahmet ile çıkarken yedekler arasında Ali, İbrahim Akşeker ve İbrahim Emet vardı. Bu maça dair en dikkat çekici ayrıntı şüphesiz 2. setti. Tie-break'e giden seti 32-30 takımımız kazandı. Bu maçın ardından haftasonu ise lig maçında Arkas'ı konuk ettik. Arkas ciddi bir ekipti geçtiğimiz sezonu da Avrupa Şampiyonu ünvanı ile tamamlamıştı hatta. Maçta çok iyi bir mücadele örneği göstersek de basketboldaki şanssızlık voleybolda da vurdu bizi. 2-0'lık galibiyetten maçı vermeyi şanssızlıktan başka hangi kelime açıklar zaten? İlk iki set tie-break'e gitti ve takımımız iki seti de kazanmayı başardı. Ardından çok talihsiz bir şekilde 2 sette de kaybettik. Maç uzatma setine gitti. Final seti 15-11 bitince maçı maalesef kaybettik.

Bayan Voleybol;
Bayan Voleybol Takımımız ise hafta içi oynanan lig maçında Beylikdüzü ile karşılaştı. 4. haftadaki 3. galibiyetimize 3-0'lık skor ile ulaştık. Beylikdüzü maçı rahat geçti aslında. Zira her sette sahanın mutlak hakimi bizdik ve oyunu domine ettik. Ebru, Özlem, Djerisilo, Menezes, Gözde ve Elif ile başladık mücadeleye. Ayça, Krsmanovic, Serpil, Burcu ve Bahanur ise yedekler arasındaydı. Bir saatte sona eren maçın ilk setini 18-25, ikinci setini 14-25 ve son olarak final setini ise 22-25 kazanarak yolumuza kayıpsız devam ettik. Türkiye Kupasında ise hükmen galip olduğumuz için direkt üst tura çıktık. 19 Kasım'daki Beşiktaş derbisine kadar maç yok. Takım dinlenmiş olur biraz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir