11 Kasım 2009 Çarşamba

Löw & Türkiye Flörtü

Ligtv.com.tr'ye ulaşan bilgiye göre TFF Yönetimi, Almanya Milli Takımı'nı çalıştıran Joachim Löw ile anlaşmaya vardı. Alman çalıştırıcı ile görüşmelerin sürdüğü ve büyük ölçüde anlaşıldığı, resmi açıklamanın yakında yapılabileceği sızan haberler arasında. Ancak önemle belirtelim ki güvenilir bir kaynaktan aldığımız bu bilgi, henüz resmi olarak doğrulanmış değil. Ülkemizde daha önce Fenerbahçe ve Adanaspor'u da çalıştıran Löw, 2004'te Klinsmann'ın yardımcısı olarak göreve başladığı Almanya Milli Takımı'nda 2006 Dünya Kupası sonrası teknik direktörlüğe getirilmişti. Eğer Löw ile sözleşme imzalanırsa Ay Yıldızlı ekibimizin başına 2010 Dünya Kupası Finalleri'nden sonra geçebilecek. Kicker başta olmak üzere Alman basınından bir çok önemli kaynak, genç çalıştırıcının daha önce Türk Milli Takımı'nın başına getirileceğini iddia etmişti.

Fatih Terim'in görevden ayrılmasının ardından öncelikle Milli Takım teknik direktörü yerli mi olsun yabancı mı olsun tartışmaları vardı. Bu süreçte bir çok teknik adamın ismi Milli Takım için geçti ve bazıları ise göreve talip olduğunu belirtti. Federasyon'dan yapılan açıklama ise önlerinde uzun bir zaman olduğu yönündeydi ve teknik adamın kariyerli, yabancı bir isim olacağı yönündeydi. Bundan sonra ise yabancı teknik adamlara yoğunlaştık ve bir çok teknik adamın ismini Milli Takım'la yazmaya başladık. Tabi ki bu süreçte hepimizin gönlünden geçen teknik adam Hiddink olacaktı ama kendisi yapılan teklifi kabul etmedi. Senin adayın kim diye soracaklara ben Tigana diye cevap verirdim ama o gündeme geldi mi hiç bilmiyorum. Lig TV'nin haberine göre Löw, 2010 sonrasında Milli Takım'ın başına geçecek. Löw'ün kariyerine baktığımızda Türkiye'de Fenerbahçe ve Adanaspor'u çalıştırdığını görüyoruz. Yani ülkeyi oldukça iyi tanıyan bir teknik adam. Löw kendisini Almanya Milli Takım'ında Klinsmann'ın yardımcısı olduğu dönemde kanıtladı. 2006 Dünya Kupası'nda insanlar Klinsmann'ı övmek yerine bu başarıda temel anahtarın Löw olduğunu savundular ve Klinsmann ayrılınca Almanya'nın başına Löw geçti. Bugün Almanya'ya baktığımızda yeni bir ekol yarattıklarını görüyoruz ve 2010 için en büyük adaylardan biri durumundalar.

Löw'ün Alman Milli Takımının başındaki başarısını sadece 2010 Dünya Kupası'na katılmalarıyla sınırlı tutmamız mümkün değil. Alman Milli Takımını bir değişim içerisine soktu ve bazı genç futbolcuları takıma yerleştirerek bugün mükemmel futbol oynadıklarını söylememiz mümkün. Zaten Türkiye'ye baktığımızda ülkemizde Milli bazda Hollanda ekolünü falan kurmamız mümkün değil. Bu yüzden Derwall ve Piontek misali Alman ekolü iyidir diyorum ve Löw'ün doğru tercihlerden birisi olacağını düşünüyorum. Türkiye'nin ciddi şekilde yapılanmaya ve genç futbolcuları artık A Milli Takım'da oynatmaya ihtiyacı var. Şampiyonalara katılma konusunda bir istikrar yakalamayız ve bana göre takımın bir değişime mutlaka ihtiyacı vardı. Löw'ün Almanya'da yaptıklarını görünce Türkiye için bir yapılanmaya girebilir ve Almanya'da oynayan bazı gurbetçilerimizi Türkiye'ye getirme konusunda büyük faydası olacağını düşünüyorum. Almanya'da her kademede bir çok Türk futbolcusu bulunuyor ve bizler çoğunu gözlerden kaçırıyoruz.

Not: Ben bu yazıyı dün 17:00 sularında yazmıştım. Saat 19:00 da ise TFF çıkan bu haberi yalanladı. Yazıyı silmeye kıyamadığım için kalsın diyorum. Artık bu yazıyı eğer Löw bize gelse nasıl olurdu şeklinde okuyacağım :) Bu aksaklık için özür diliyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir