26 Kasım 2009 Perşembe

Luca Toni Ayrılıyor {Taliplere Duyurulur}

Günümüzde pivot santrafor dediğimiz kavramın giderek öldüğünü ve bu ekolüm temsilcilerinin oldukça azaldığını söyleyebiliriz. Veya uzaktan fiziğine baktığımızda bu adam pivot santrafordur dediğimiz bazı futbolcular evrim geçirerek çok daha yeni özellikler kendisine kattı. Bu futbolculara ise pivot santrafor denmiyor. Pivot santrafor dediğimiz kavram hava toplarında hakim, atılan uzun toplarda arkadaşlarına kafayla iyi servisler yapan ve geçmişte bütün defans oyuncularını üzerine çeken bir futbolcuydu. Üstüne bu futbolcunun bitirici özelliklerinin fazla olduğunu düşününce geçmişte Dünya yıldızı diyebileceğimiz futbolculardı. Günümüzde de Carew, Zigic, Crouch gibi pivot santraforlar hala var ama bu futbolcular artık transfer gündeminin bir numaralı ismi olmuyorlar veya kendilerinde bulunan özelliklerle Barcelona, Real Madrid gibi takımlarda forma giyemiyorlar.

Şu an Dünya üzerinde bulunan pivot santraforlara baktığımda bu isimlerin en kaliteli oyuncularından birisinin Luca Toni olduğunu görebiliriz. Fiorentina'da gerçek anlamda yıldız olduktan sonra kendisi Bayern Münih'e transfer olmuştu ve ilk sezonunda Bundesliga'da gol kralı olmayı başarmıştı, ikinci sezonunda ise sakatlıklar yüzünden kendini pek ifade edemedi. Bu sezona bakarsak Van Gaal ile yaşadığı sorunları dile getirmişti ve kendisi forma şansı bulamıyor. Zaten 2010 Dünya Kupası'nda oynamak için sürekli oynayabileceği bir takımda oynamak istiyordu ve yaşadığı bu sorunlar artık takımdan ayrılmasına vesile oldu. Luca Toni şu an 32 yaşında ve artık kendisinde çok büyük takımlarda oynayacak potansiyeli görmüyorum. Şu an durumu İtalya'nın orta sınıf takımlarında veya ülkemizdeki üç büyükler gibi takımlarda oynayacak gibi duruyor. Galatasaray, Fenerbahçe veya Beşiktaş'ın gündemine gelir mi bilmiyorum ama hayat sürprizlerle dolu diyebilirim. Benim görüşüm ülkesine döneceği yönünde ama Toni yeni heyecanlar uğruna hiç beklemediğimiz takımlara transfer olabilir. Çok büyük bir maliyetinin olacağını düşünmüyorum.

1 yorum:

  1. çok zor bir durum toni'ninki.. eminim bizim üç büyükler ayarında takımlardan teklif almıştır. bi karar vermek zorunda ya italya'nın orta sıra takımlarından birine gidecek ya da fenerbahçe gibi bir takıma gelip o takımın alex'i kendisini severse kral olacak.. zor vallahi:)

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir