15 Kasım 2009 Pazar

Maradona'nın Yansıması Tevez


Bazı yıldız diye nitelendirdiğimiz futbolcuların inanılmaz futbol yetenekleri olmasına rağmen karakter dediğimiz olguyu beraberinde taşıyamıyorlar. Zaten bu karakter dediğimiz olguyu taşıyan futbolculara bizler efsane diyoruz. Carlos Tevez'de müthiş bir yetenek olmasına rağmen malesef karakter olarak kendini geliştirebilmiş değil. Bu sezon gösterdiği performansa baktığımızda Manchester City'de henüz istenileni verebilmiş değil. Manchester City, Tevez'i çok önemli paralara, büyük beklentilerle transfer etti. Ama Tevez bana sorarsanız kafa olarak olaya henüz konsatre olamadığı için futbol olarak büyük düşüşe geçti. Futbol olarak yaşadığı bu düşüş neticesinde de Milli Takım'da ki yerini kaybetmiş durumda. Tevez'in yüzünde son İspanya maçında oyuna girerken çok mutsuz, hayattan kopmuş bir ifade vardı.

Tevez'in kariyerine baktığımızda öncelikle bir Güney Amerika efsanesi olduğunu söyleyebiliriz. Yani genç yaşlarda Güney Amerika kıtasında kazanmadığı kupa ve ödül bırakmadı. Bunun neticesinde çok büyük bir takıma transfer olacak derken West Ham yolunu tutarak beni oldukça şaşırttı. Sonrasında Mascherano ile birlikte bir sezonda müthiş performans gösterdiler ve Tevez Manchaster United'e, Mascherano ise Liverpool'a transfer oldu. Tevez'in Manchester United kariyeri de çok iyi giderken takıma Berbatov'un transfer edilmesi sonrasında düzenli olarak oynadığı ilk 11'de ki yerini kaybetti ama yine takımın en önemli futbolcuları arasında kalmayı başardı. Geçtiğimiz sezon sonunda Tevez'in kadroda kalması için teklifler yapıldı ama Tevez oynamak istediği için Manchester City yolunu tuttu. Hatta bu transfer sonrasında Ferguson - Tevez savaşları, bilbolard kavgaları gibi bir çok duruma şahit olduk. Bu yaz döneminde bizleri en çok eğlendiren transferlerden birisi oldu.

Tevez çok genç yaşlardan bu yana üst düzey maçlara çıktığı için öncelikle inanılmaz bir tecrübeye sahip. Futbolu uzaktan takip eden birisine Tevez kaç yaşındadır diye sorsak 29-30 diyebilir ama kendisi henüz 25 yaşında ve normalde yapacak çok işi var. Ama genç yaşlarında gerek Güney Amerika'da gerekse Avrupa'da kazanmadığı kupa bırakmadığı için futbol olarak bir doygunluk yaşaması onun bugünlerde Milli Takım'da ki yerini kaybettiği için futbolu bırakabilirim tarzı açıklama yapmasını beraberinde getiriyor. Tevez'in 2004 yılında Olimpiyat'larda yaşanan şampiyonluk dışında Milli Takım'da bir başarısı henüz yok. Bu Maradona ile başarı gelir mi bilemiyorum ama Tevez kadroda yerini kaybettiği için ufak çaplı bir depresyon yaşıyor olabilir. Tevez, "Milli takımın gol ihtiyacını karşılayamadım. Dolayısıyla diğer çocukların önüme geçmesi normal" ve "Ailemle birlikte olmanın tadını çıkarmak istiyorum. Biraz durup futboldan uzaklaşmak istiyorum. Bugüne kadar futbol için yaşamak beni doyurdu" açıklamalarıyla durumu özetliyor aslında. Bir futbolcunun karakter olarak sorunu varsa ve kariyer olarak müthiş işler başarmızsa bundan sonra yaşadığı dönemler biraz sıkıntılı oluyor. Oun bu dönemde Maradona kendine getirmeli ve yeniden futbola aç hale getirmeli diyeceğim ama Maradona'da bu yeteneği göremiyorum. Oysa ki Maradona, takımda bulunan yıldız futbolcuları pohpohlamak için takıma getirilmişti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir