3 Kasım 2009 Salı

Mayıslar Bizim {Adnan Polat'tan İnciler}

Galatasaray Dergisi'nin Kasım sayısında, her ay yaptığı gibi, Adnan Başkan bir mektup yazmış Galatasaray'lılara. Bu ayki sayının mektubu bizim cümlelerimizi de içeriyor. Ayrıca Aslantepe'den haberler de mevcut. Galatasaray Dergisi Kasım sayısını en kısa sürede edinmem ve edinmeniz dileğiyle temennisinde bulunarak Başkan'ın yazdıklarından kısa kısa başlıklara geçmek istiyorum.
  • Yeni yüklenici firma yoğun süren devralma ve hazırlık çalışmalarını tamamlanmıştır. Hızla tam kapasiteye ulaşacak yapım faaliyeti ilerledikçe, İstanbul'un simge yapılarından biri olacak olan Türk Telekom Arena'nın tüm ihtişamıyla gözler önüne serileceği günleri kısa zamanda hep birlikte göreceğiz. Bir yıl olarak planlanan inşaat bitim tarihinin, artık ertelenmeyeceğine duyduğumuz güvenle biz de kulüp olarak üzerimize düşen çalışmaları hızlandırdık.
Stadın biteceğini Işın Çelebi'nin ağzından duymuştuk ama Başkan'ın kendi ifadesiyle açıklaması daha iyi olmuş. Bir seneden az kaldığını düşünmek, o hayalin gerçeğe dönüşeceğini düşünmek gerçekten heyecan verici. O kadar sabrettik ama bu 11 ay nasıl geçecek, nasıl sabredeceğiz bilmiyorum. Başkanın tabiyle yeni yüklenici firma işini iyi yapan, alanında öncü firmalardan birisi. Bu da bizim rahat olmamıza sebep olacaktır elbette.
  • Tarihimizde ilk kez çalışanlarımız, profesyonellerimiz, eski yöneticilerimiz ve başkanlarımızla bir araya geldiler ve hep birlikte doğum günü pastamızı kestik. Bizleri geçmişten geleceğe bağlayan en kuvvetli bağ olan Galatasaraylılık, bugün olduğu gibi zamanın sonsuz çizgisinde yaşamaya, bize hissettirdikleri ve yaşattıklarıyla hayatımızın en büyük rengi olarak kalmaya devam edecektir.
104. Kuruluş kutlamaları çok etkileyiciydi. Camiayı kenetlenmiş görmek için büyük bir örnekti. Şimdi tek yapılması gereken her branşta bu kenetlenmeye layık olunacak sonuçlar elde etmek. Elbette biz başarıları için Galatasaray'ı sevmiyoruz. Ama Galatasaraylılık demek biraz da başarılı olmak demek değil midir sorarım size. Sezon sonunda çeşitli kulvarlarda ve çeşitli branşlarda kupa ve kupalar kazanmak en büyük dileğimiz tabii.
  • Tekerlekli sandalye basketbol şubemizin tüm sporcularını ve yöneticilerini bizlere yaşattıkları bu büyük mutluluktan dolayı bir kez daha tebrik ediyor ve alkışlıyorum.
Başkan diyeceğimizi demiş zaten ama bu konuda bir iki cümle de ben etmek istiyorum. Tekerlekli Sandalye Basketbol takımımızın bir kaç senedir süregelen bu başarıları Tekerlekli Sandalye Milli Takımımızı da etkiledi. Geçtiğimiz haftalarda yapılan şampiyonada ikinci olduk mesela Türkiye olarak. Diğer takımları pek takip etmesem de Galatasaray Tekerlekli Sandalye Takımını takip ediyorum. Kazandıkları kupalar ülkemize eşi benzeri görülmemiş başarıları armağan ediyor. Futbol şubesi hâlâ 10 sene önce aldığı Avrupa Kupası ile övünedursun Engelsiz Aslanlar Galatasaray adını tüm kâinata aksettirmiş durumda. Ne kadar kutlasak, ne kadar alkışlasak azdır diyorum bende.
  • İnanıyorum ki son gülen Galatasaray olacaktır. Galatasaray taraftarlarının hep söylediği gibi, Ekim'ler onların, Mayıs'lar bizlerindir.
O da artık içimizden biri. Gün geldi protesto amaçlı da olsa bizle maç izledi Başkan. Şimdi de kurduğu bu cümle.. Kendilerine olan inancımızın ne kadar yüksekte olduğunu anlamaları çok güzel oldu. Hep söylediğimiz gibi; Ekimler onların, Mayıslar bizim!
Yine son gülen olmak dileğiyle..

4 yorum:

  1. bir kere de ikisi de sizin olsun :) ne dersiniz hoş olmaz mı?

    YanıtlaSil
  2. O da olur elbet :) Ama şampiyonluk yolunda oynana kritik maçlara baktığımızda Galatasaray'ın o maçları kazandığını görebiliriz. Bence şampiyonluklar her zaman daha önemlidir. Aslında Türkiye'de şampiyon olmanın da bir alemi kalmadı. Zaten Galatasaray, Fenerbahçe sürekli şampiyon oluyorlar. 10 senede bir de Beşiktaş şampiyon oluyor. Bu yüzden vizyonu geniş tutup hedefi Avrupa olarak belirtmek Türk futbolu açısından daha güzel olacaktır.

    YanıtlaSil
  3. elbette ki haklısın. ben öyle birden görünce postu nüktedan bişeyler yazayım istedim.

    hatta bence en önemli ay marttır artık. mart en az çeyrek final demektir çünkü. martta kaç takımın avrupa'dadır, budur önemli olan.

    martlar hepimizin olsun o zaman :)

    YanıtlaSil
  4. Galatasaray blogu olsakta yanlış anlaşılmasın Fenerbahçe Avrupa'da başarısız olunca sevinecek kişilerden değiliz biz. Sonuçta bütün Dünya'da trend böyle yani düşman takımlar birbirini desteklemez ama o ülkere baktığımızda çok üst noktadalar. Biz ise ülke puanı olarak sürekli yerimizde çırpınıyoruz ve kalitemizle boy ölçüşemeyecek ülkelerle mücadele halindeyiz. Bu yüzden Avrupa çok önemli.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir