3 Kasım 2009 Salı

Aydın Yılmaz & Serdar Eylik

Aydın Yılmaz 21, Serdar Eylik ise 19 yaşında. Aydın Yılmaz'ı uzun zamandır biliyoruz çünkü kendisi çok fazla şans buldu ve bu şanslarını çok iyi değerlendirdiği söylenemez. Serdar Eylik ise yeni yeni şans bulmaya başlıyor ve şu ana kadar gösterdiği performans çok olumlu. Galatasaray'ın altyapısı yıllardan bu yana inanılmaz çalışıyor ve çok iyi genç futbolcular buluyoruz. Ayrıca bu futbolculara şans verme konusunda da Galatasaray öncü kulüp olma özelliğini taşıyor. Takımın başında Rijkaard ve Neeskens gibi genç futbolcuları seven ve önceliğini onlara adıyan isimler olduğu için altyapıdan A takıma çıkmak için uğraşan genç futbolcularımız çok şanslı durumdalar.

Aydın Yılmaz ilk olarak piyasaya Gerets zamanında çıktı. Konyaspor'a uzatmalarda attığı şok golle bir anda parladı ve kendisinden çok umutlandık. O sezon gelen şampiyonlukta o son dakika golünün önemi büyük olmuştur. Ayrıca 2005 yılında U17 Milli Takımı ile Peru'da gösterdiği performans çok iyiydi ve bizler iyiden iyiye Aydın Yılmaz üzerine düşler kurmaya başlıyorduk. Yalnız tecrübe kazanması için gönderdildiği Manisaspor'da sakatlığı yüzünden pek oynayamadı ama aynı sezonun ikinci yarısında IBB'de gösterdiği performansla yeniden Galatasaray'a dönmüş oldu. Skibbe zamanında önemli şanslar bulacak derken sezon başında geçirdiği sakatlık onun futbolunu geriye götürdü. Sonrasında sezon içerisinde önemli şanslar bulmasına rağmen bunların hiç birisini değerlendiremedi. Bu sezon başında ise adı sürekli gönderilecek futbolcular arasında yazıldı ama hazırlık kampında iyi performans gösterdi. Sonrasında sezona da iyi başlangıç yaptı ama Aydın Yılmaz bu aralar yine düşüş içerisinde.

Galatasaray'ın temposunu belirleyen demesek bile tempoyu yaratan kilit futbolcu bana göre Keita'dır. Çünkü hızıyla ve tekniğiyle sağ tarafta inanılmaz işler yapıyor. Galatasaray'ın Keita tarzında 1-2 futbolcusu daha olursa, Keita'nın yokluğunda veya Keita'ya eş olarak sol tarafta fazla sıkıntı yaşamaz. Kadroya baktığımızda bu tarz için birinci ismimiz Aydın Yılmaz oluyor. Aydın Yılmaz'da teknik bir futbolcu ve temel gücü hızı olarak görünüyor. Ayrıca dışarıdan iyi şut atabilmesi onun önemmi bir artısı durumunda. Ama Aydın Yılmaz fizik güçsüzlüğünü senelerdir yenemediği için hala istenilen kıvama gelemedi ve artık iş işten geçmeye başladı. Aydın'ın malesef istikrarı yok yani 2 maç iyiyse 5 maç kötü görüntüde işler yapıyor. Yine de kendisi için hala önemli bir futbolcu diyebiliyoruz ve umudumuz var. Çünkü Aydın Yılmaz çoğu şeyi başarabilecek kapasitede bir futbolcu ama o artılarını henüz göremiyoruz. Şans bulmasa neyse diyeceğim ama onun bulduğu şansı değil Galatasaray'da Türkiye'de çok az sayıda futbolcu bulmuştur.

Serdar Eylik ise henüz 19 yaşında ve Rijkaard onu bu sezon A takıma aldı. Bu sezon kendisini çoğunlukla A2 takımında izlesekte zamanı geldiğinde şans bulabileceğini Sivasspor karşılaşmasında gördük. Sivasspor karşısında gösterdiği 10 dakikalık futbolla elbette değerlendirecek değilim ama bu çocukta gerçekten büyük ışık var. Türkiye'de topla çabuk oynayan ve seri adam geçen pek futbolcu yok. Yıllardır bu yüzden sürekli Yattara'ya önemli bir yıldız olarak baktık. Çünkü bu özellikleri taşıyordu ama iş ahlakı ve istikrarı olmadığı için oynadığı en iyi kulüp Trabzonspor oldu. Keita ise gelince adama resmen uzaylı gibi davrandım çünkü inanılmaz bir futbolcu ve bu adamın yolu nasıl Türkiye'ye düştü hala anlamış değilim. Günümüzün zaten en popüler, para eden futbolcularına baktığımızda kanatlara yakın oynayan, teknik, topla çabuk futbolculardır. Yani Cristiano Ronaldo ve Messi gibi futbolcular günümüzün en kaliteli futbolcuları durumundalar. Bu tarz futbolcular ülkemizde fazla yetişmiyordu ama Serdar Eylik bu geleneği bozacak gibi görünüyor. Rijkaard'da genç futbolcular üzerinde özenle duruyor ve Serdar Eylik'e gerekli şansı sezon içerisinde mutlaka verecektir.

4 yorum:

  1. Merhaba,

    Blogunuzu devamlı takip ediyorum, bu ilk yorumum olacak (yorum yapmayı pek sevmem sadece okumakla yetiniyorum ama siz takip edilmediğinizi düşünmeyin, yazın sürekli)

    Aydın ve Serdar haricinde şanssız bir sakatlık yaşayan Serkan Çalık da unutulamalı diye düşünüyorum. Forvet olarak gelen fakat Feldkamp zamanında sağ kanatta da şans bulan bu genç futbolcumuz bana göre Yukarıdaki iki isimden de futbol olarak bir adım önde duruyor.

    Evet geçen sene talihsiz bir sakatlık ve yanlış tedavi yüzünden izleyemedik ama geldiği ilk sezon özellikle kadıköydeki 0-0 biten fener maçında ne kadar değerli bir futbolcu olduğunu bizlere gösterdi.(maçı izlemeye gelen Dunga'nın maç sonunda kendisinden övgü ile bahsettiğini unutmayalım) Rijkaard'ın isteminde ileri 3 lünün her bölgesinde oynayabilecek (bana göre sağ/forvet posizyonu kendisi için en uygun yer) çok teknik ve hızlı bir futbolcumuz. Fizik olarak kendini geliştirmesi gerekse de Aydından ve Serdar dan daha iyi durumda (idi sakatlanmadan önce). Bunda altyapı eğitimini yurtdışında almasının etkisi yüzde yüz.

    Sonuç olarak ben sağlam bir serkan, keita nın ve baroş un yokluğunda o bölge için çok çok iyi bir alternatif olduğunu düşünüyorum

    YanıtlaSil
  2. Serkan Çalık aslında Kalli döneminde kendini çok geliştirmişti. Günümüzde modern futbola baktığımızda santrafor, stoper, orta saha kavramları hep değişti. Serkan Çalık'ta ilk geldiğinde tavşan forvet olarak baktık ama müthiş bir kanat futbolcusu olduğunu sonradan farkettik. Elbette dediğiniz gibi sağlıklı bir Serkan Çalık'ta mükemmel bir alternatif olacak.

    YanıtlaSil
  3. serkan calik, ne zaman ne yaptida bukadar övülüyor ve bazi kisimlardan bekleniyor hic anlamis degilim.
    savruk dengesiz futbolcular seviliyor türkiyede sanirim. kanat oyuncusu olarak kestigi bir orta yaptigi öyle aman aman bir is yok. yaptigi ne is varki baktigimiz zaman?

    akla gelen trabzona attigi gol! devami ne? sanirim tr kupasinda bir macmi? bilmiyorum.

    bildigim 1,5 senedir top oynamadigi.

    23 yasinda, yakinda 24 olacak! ve su ana kadar bizde 739 dakkika oynamis!

    benim beklentim 0, yine: ne yaptida ne olduda birseyler bekleniyor anlamis degilim.

    mükemmeliginide sabah kadar tartisirim!

    YanıtlaSil
  4. Serkan Çalık bence Kalli döneminde çok iyi top oynadı bir değil bir çok iyi maçı var. Forvet oynadığı gibi kanatlarda da başarılı bir futbolcu. Yeniden görmeden yorumlamayalım bence. Oynamaya bir başlasında :) Umut olmasa sözleşmesi sakatken uzatılmazdı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir