10 Kasım 2009 Salı

Rooney ----------> Barcelona {?}

Thiery Henryy'den beklenen verimi alamayan ve Fransız oyuncuyu takımdan yollamanın yolunu arayan Barcelona, Manchester United'ın İngiliz golcüsü Wayne Rooney'i kadrosuna katmak için çalışmalara başladı. News Of The World'de yer alan habere göre; Barcelona, Wayne Rooney için 85 milyon pound'u gözden çıkardı. İngiliz golcüye 85 milyon pound ödeyerek Real Madrid'in Ronaldo transferini de gölgede bırakmak isteyen Barcelona, Manchester United'ın da finansal sorunlarını göz önüne alarak bu transfer harekatını bir an önce sonuçlandırmayı düşünüyor. Öte yandan 24 yaşındaki futbolcunun 2010 Dünya Kupası'nda yıldızını parlatma ihtimalini de düşünen Barcelona, ocak ayında bu transferi gerçekleştirerek Manchester United'a daha az miktarda para ödemek istiyor. Şu ana kadar Manchester United'a herhangi bir resmi teklif gelmese de, Barcelona'nın önereceği rakam karşısında 'Kırmızı Şeytanlar'ın Rooney'i gözden çıkarabileceği Ada basınında da sıkça yazılmaya başlandı.

Sporx'de bu haberi okuduğumda oldukça şaşırdım. Doğruluk payını veya gerçekleşme ihtimalini bilmiyorum ama Rooney'in adının Barcelona ile geçmesi çok ilginç bir durum oldu. Barcelona'nın kadro olarak sürekli rotasyona gittiğini ve vadesi dolan yıldızları elden çıkartarak kulübe yeni yıldızlar kazandırdıklarını sürekli yazıyoruz. Bu sebeple takımdan ayrılacak yeni futbolcunun da Henry olduğunu tahmin ediyorum. Çünkü Henry 32 yaşına gelmesinin yanında son dönemde yaşadığı sık sakatlıklardan ötürü takımını yalnız bırakmaya başlamıştı. Çıkan haberlerde sürekli Robinho'nun Barcelona tarafından transfer edileceği yazılıp çizilyordu. Son zamanlarda da bu transferle ilgili Robinho'nun basına yaptığı açıklamaları izliyorduk. Robinho'yu karakter olarak hiç sevmesem bile Barcelona üçlü forvetinin soluna ilaç olabilecek ve hücum gücünü iyiden iyice arttırabilecek bir futbolcuydu.

Manchester United'in mali sorunlar yaşadığı söyleniyordu ve bu yüzden Ronaldo'yu elden çıkarttığı konuşuluyordu. Alex Ferguson ise Ronaldo'yu takımda şimdiye kadar tuttukları için mutlu olduklarını ve gitmek istediği için takımdan ayrıldığını belirtti. Öncelikle Cristiano Ronaldo transferinden inanılmaz bir para kazanıldı ve Manchester United bu transferle çok karlı bir iş yaptı. Ardından yaptıkları transferlerle onun açığını doldurmayı denediler ama kısa vadede başarılı olduklarını söyleyemem. Şu an beklenen noktaya gelemediler ve Premier Lig'de bu sezon şanslarını çok az görüyorum. Ferguson genelde giden yıldızın ardından yeni bir yıldız yaratırdı ama kısa vadede bunu başarabilmiş değil. Manchester United, Ronaldo'nun ardından Rooney'i de kaybederse nasıl bir kan kaybı yaşar tahmin bile edemiyorum. Rooney, Ronaldo ayrıldıktan sonra takımın bir numaralı yıldızı halini aldı ve şu an takımın her şeyi gibi görünüyor. Zaten zayıf olan hücum hattının ayakta kalan tek ismi diyebiliriz.

Öncelikle bu transferin gerçekleşme olasılığını az görüyorum. Çünkü Manchester United, Rooney gibi bir futbolcusunu kaybetmeye henüz hazır değil. Ama geçmişte sattıkları futbolculara da bakınca olmadık bir transfer ücretine bu transfer gerçekleşebilir. Rooney eğer Barcelona'ya gelirse Robinho'nun Barcelona'ya yapabileceği etkinin 4-5 katı fazla etkisi olur. Çünkü Rooney hücum konusunda çok yönlü ve etkili bir futbolcu. Onu hücumun her bölgesinde kullanmak mümkün ve fizik gücüyle La Liga'ya ayrı bir hava katacaktır. Ayrıca Rooney'i Messi ve Ibrahimoviç gibi hücum ilahlarıyla birlikte izlemenin tadı tarif edilemez. Son olarak zaten büyük yıldızlarını kaybetmiş Premier Lig'in Rooney gibi bir değerini de kaybetmesi büyük kayıplara yol açacaktır. Ayrıca böylesine bir transfer Cristiano Ronaldo transferini gölgede bırakabileceği gibi Barcelona'nın güç dengesini anormal yükseltecektir.

5 yorum:

  1. man utd ferguson u satar rooney i satmaz.

    YanıtlaSil
  2. Rooney zaten Ferguson'u bırakıp bir yere gitmez gibi geliyor bana da.

    YanıtlaSil
  3. Ne oldu Laporta'ya o kadar laf etmişti Real'e ? 85 milyon pound nedir ya. Ayrıca Ronaldo 80 milyon pound ediyorsa Rooney için çok fazla o miktar.

    YanıtlaSil
  4. Rooney manu'yu bırakmaz gibme geliyor.Ama bu para onun aklını çelebilir.

    YanıtlaSil
  5. Eğer bu transfer gerçekleşirse Barça o hücum hattı ile kaldırmadık kupa bırakmaz.Ama fiyatta anormal olan bir durum yok yıllarca o MANU'nun zayıf forvet hattında mükemmel işler yaptı ama hep Ronaldo'nun arkasında kaldı. bence anormal bir durum yok ve bu sene hak ettiği değeri yeni yeni görmeye başlamışken MANU'yu bırakıp gitmez.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir