5 Kasım 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Dördüncü Hafta {İkinci Gün}

İlk gün maçlarının ardından dün akşam Şampiyonlar Ligi'nin 4. haftası sona erdi. Gruplarda yine enteresan sonuçlar vardı. Takımlardan kiminin kazandığı kiminin kaybettiği kiminin de kardeşçe puanları paylaştığı maçlardan en kazançlı çıkan şüphesiz futbolseverlerdi. İki günde oynanan hemen hemen tüm maçlarda müthiş mücadele örnekleri izledik. Dün akşam E, F, G ve H gruplarında maçlar oynandı. Grup grup maçları incelememiz gerekirse;

E Grubu
Fiorentina :5-2: Debrecen
Lyon :1-1: Liverpool
E grubunda en büyük dikkati çeken takım şüphesiz Debrecen oldu. Macaristan tarihinde Şampiyonlar Ligi'ne katılma başarısını ilk kez gösteren Debrecen'in averaj takımı olacağını düşünüyordu izleyenlerin tamamına yakını. Fakat Debrecen hiç bir takıma boyun eğmedi. Evet belki çok gol yiyen bir takım görüntüsü verdiği için averaj takımı diyebiliriz ama gösterdikleri mücadele ile bu seneki Şampiyonlar Ligi'ne damgasını vuran ilk takım oldu bence. Tabii Debrecen'i överken Fiorentina'yı es geçmek ayıp olur. Oynadıkları başarılı oyun ve çıkardıkları bol gollü maçlarla E grubunda bir hayli öne çıktılar. İşte E grubunun yıldızı olan iki takım dün akşam karşı karşıya geldiler. Fiorentina; Debrecen'i 5-2 yenerek 4. maçta 3. galibiyetine uzandı. Grup maçlarının bitimine 2 hafta kala sanırım bize en büyük sürprizi Liverpool yapacak. Zira dün oynanan maçların ardından grupta 3. sıraya kadar geriledi ve üst tura çıkma şansını da zora soktu. Zaten kötü günler geçiren Benitez ve ekibi için dün akşamki sonuç pek iyi olmadı. Dün akşam oynanan maçta Liverpool golü 83. dakikada Babel'in ayağından buldu. Tam maçı kazanacak düşüncesi içine girdiğimiz anlarda ise sahneye Lisandro Lopez çıktı. Lyon adına attığı gol ile maçın 1-1 bitmesini sağladı. Dün akşamki maçların ardından Lyon 10 puan alarak gruptan çıkmayı garantilerken Fiorentina 9 puana yükseldi ve en yakın takipçisi Liverpool'a 5 puan fark attı.

F Grubu
Rubin Kazan :0-0: Barcelona
Dinamo Kiev :1-2: Inter
İşte hiç bir şeyin belli olmadığı tek grup F grubu. Bu grupta işlerin tuhaf olacağını az çok tahmin ediyordum açıkçası. Ama bu kadarı benim hayal gücümün de ötesinde. Inter'in istediği oyunu bir türlü oynayamamasının yanı sıra Barcelona'nın iki maçtır Rubin'e takılması grupta alıp başını gitmesini engelledi. Çok da iyi oldu açıkçası. Diğer takımlardan açık ara uzaklaşmış bir takım işin büyüsünü de heyecanını da kaçırıyordu zira. Neyse.. Rubin Kazan-Barcelona maçını buradan okuyabilirsiniz. Biz gelelim asıl maça. Dün akşam oynanan maçta Inter; Kiev deplasmanına konuk oldu. Rubin ile Barça'nın berabere kalmasının ardından bu maçı kazanması halinde sonunculuktan liderliğe yükselecekti Inter. Zira öyle de oldu. Jose'nin ekibi Kiev'i 3 dakikada bulduğu 2 gol ile devirerek F grubunda sadece 6 puanla liderliğe yükseldi. 3 puanı alsalar da maça pek damgalarını vuramadılar. Özellikle Ukrayna'daki soğuk havadan da olumsuz yönde etkilendiği gözlenen Interli oyuncular alışılagelmiş oyununu sahaya yansıtamayınca rakibi üzerinde üstünlük kuramadı ve karşılaşma dengede gelişti. Maçın 21. dakikasında Shevchenko Kiev'i 1-0 öne geçiren golü attı ki bu gol ilk yarının da skorunu tayin ediyordu. Maçın ikinci yarısı Inter atakları ile geçildi. Inter baskılı oyunun meyvesini 86 ve 89. dakikalarda aldı. Önce Milito ile beraberliği yakalayan sonra da Sneijder ile öne geçen Inter maçı 2-1 kazandı. Alınan bu galibiyetin ardından 6 puanla F grubunun lideri olan Inter'i 5'er puan ile Rubin ve Barcelona takip ediyor.

G Grubu
Unirea :1-1: Rangers
Sevilla :1-1: Stuttgart
Bana hiç heyecan vermeyen tek grup sanırım G grubu oldu bu sene. Büyük takımlardan birisi bu gruba düşmüş olsaydı yata yata gruptan çıkardı şüphesiz. Gecenin ilk maçında Unirea Urziceni; Glasgow Rangers'ı konuk etti. İlk yarının golsüz eşitlikle geçildiği maçın ikinci yarısının başlarında da ev sahibi ekip kaleyi uzaktan yoklerken, günün başarılı ismi McGregor'u geçemedi. 77. dakika konuk ekip öne geçti. Lee McCulloch uzaktan kaleyi yokladı, Arlauskis tam önünde seken top ağlarla buluştu ve skor avantajını Rangers'a geçti. 88. dakikada Onofras attığı golle ev sahibi ekip eşitliği yakaladı. Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve mücadele 1-1 sona erdi. Grupta 9 puanla lider olan Sevilla, Bundesliga ve Şampiyonlar Ligi'nde zor günler geçiren Alman temsilcisi VfB Stuttgart'ı ağırladı. Oyuna hızlı başlayan tıpkı Almanya'daki maçta olduğu gibi Sevilla oldu, İspanyollar 14. dakikada Jesus Navas'ın altı pastan Lehmann'ı avlamsıyla skor avantıjı eline geçirdi. Duscher'in 74. dakikada sakatlanarak oyunu terk etti, oyuncu değişikliği hakkı kalmayan Sevilla maçı on kişi bitirmek zorunda kaldı. Sayısal avantıjı eline geçiren Stuttgart, 79'da Kuzmanovic'le aradığı golü buldu ve skoru eşitledi. Alınan sonuçların ardından Sevilla 10 puanla üst tura çıkmayı garantilerken Unirea 5 puanla ikinci sırada yer alıyor.

H Grubu
Arsenal :4-1: Az Alkmaar
Standart Liege :2-0: Olympiakos
Şampiyonlar Ligi H Grubu’nda 4. hafta mücadelesinde Arsenal, 2 hafta önce Hollanda’da son dakikada yediği golle berabere kaldığı Az Alkmaar’ı konuk etti. İlk yarıyı Fabregas ve Nasri’nin golleriyle 2-0 önde kapatan İngiliz temsilcisi, 52’de bir gol daha bularak farkı üçe çıkardı. Diaby, 72. dakikada farkı 4’e çıkarırken, 82’de Lens’in golü skoru belirledi. 4-1’lik farklı bir skorla sahadan 3 puanla ayrılan Arsenal, puanını 10 yükseltti ve gruptan çıkmayı garantiledi. Az Alkmaar ise 2 puanda kaldı ve grupta son sıraya geriledi. milli kalecimiz Sinan Polat'ın kalesini koruduğu Belçika'nın Standard Liege takımı, 2 hafta önce deplasmanda 2-1 yenildiği Yunanistan'ın Olympiakos takımını konuk etti. İlk yarıyı Mbokani'nin golüyle 1-0 önce kapatan ev sahibi, maçın bitimine doğru Jovanovic ile bir gol daha buldu ve sahadan 2-0 galip ayrılmayı başardı. Bu sonucun ardından puanını 4 yapan Standard Liege, 3. sıraya yükselip gruptan çıkma şansını sürdürürken, Olympiakos 6 puanda kalmasına rağmen ikinci sıradaki yerini korudu.

Akşam Galatasaray'ıma ve Fenerbahçe'ye Avrupa Liginde başarılar dilerim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir