5 Kasım 2009 Perşembe

Messi Kim Be!

Çok eleştirdik, çok irdeledik, çok üstüne gittik onun bu sezon. Aslında ne kadar saçma bir iş yaptığımızı birazdan yazacaklarımla göstereceğim herkese. Arda ligde ve Avrupa'da çizdiği grafikle -her ne kadar düşen bir performansı varmış gibi görünse de- Avrupa Liglerinde en iyi ilk üç futbolcudan birisi olmayı başardı. Galatasaray'ın golü isteyen oyunu ve yeni sisteminde en önemli parçalardan bir tanesi Arda şu an. Zira orta sahanın göbeğine geçerek geliştirdiği oyununa yeni bir yön kazandırmış durumda. 10 numarayı sırtına geçirdiğinden beri mevkiisinin hakkını vermeye çalışıyor ve veriyorda. Hem defans yapıyor artık hem de hücuma yaptığı katkıyı artırdı. Şimdilerde insanlar onun için kaptanlığın ağırlığını kaldıramadı, şımardı, iyi oynamıyor gibi laflar ediyorlar. Destek olanların sayısı ise o kadar azaldı ki.. Diğerlerini anlarım ama Galatasaray taraftarları böyle bir işe nasıl kalkışıyorlar, Arda'yı nasıl yerden yere vuruyorlar anlayamıyorum ben şahsen.

Gelelim işin haber boyutuna. Avrupa'da tutulan istatistikler baz alındığında Arda; takımına en faydalı 2. oyuncu konumunda. Avrupa'nın istatistiklere göre genel sıralamasında 2. konumda. Ligde 11. haftayı geride bıraktık malum. Bu 11 haftanın bilhassa ilk haftalarında gösterdiği performans Arda'yı Avrupa'nın en iyi ikincisi yapmış. Arda 11 maçta 8 asist ile birinciliği zorlarken zirvede Arsenal kaptanı Fabregas bulunuyor. Fabregas Arsenal'in oynadığı 9 maçta 9 asist yaparak Avrupa'nın en yararlı futbolcusu konumunda şu an. İlk 3'e girerek kürsüye çıkan son isim ise kimsenin yere göke koyamadığı Lionel Messi. Barcelona'nın gözbebeği olan Messi 8 maçta yalnızca 4 asist yapabilmiş. Messi iyi hoş da bazen acaba çok mu abartılıyor diyorum kendi kendime.. Bu üçlüyü sırasıyla Cassano (Sampdoria, 11 maç, 7 asist), Ivanschitz (Mainz, 11 maç 6 asist), Dia (Nancy, 9 maç 5 asist ve Suarez (Ajax, 11 maç 7 asist) takip ediyor. Werder Bremen forması giyen Mesut Özil de, imzasını attığı 5 asistle Bundesliga asist krallığında ikinci sıraya yükseldi. Arda'yı eleştirecekseniz bunları da göz önünde bulundurun lütfen. Birileri Messi için 250 milyon euro isterken biz Arda'ya pul kadar değer vermiyoruz. Gönlümün kaptanını bu performansından ötürü kutluyor, Fabregas ile yer değiştirmesini temenni ediyorum. Biraz sipariş gibi olacak ama (:p) bu akşam bir de gol atarsa çok makbule geçer.

9 yorum:

  1. Düşüşte deniliyor ama her maç bir asist oynuyor :) Derler ya bazı futbolcular bütün maç ortada gözükmez ama bir hareketleri bazen maçı aldırır. Arda'da o kıvama gelmeye başladı.

    YanıtlaSil
  2. fabregas'ın asist yaptığı maçlarda oynadığı rakiplere bakmak gerek derim ben.

    liverpool maçında, chelsea maçında asist yapan fabregas'la dinamo bükreş veya kasımpaşa maçında asist yapan arda'yı aynı listede tutmak bile mantıksız bence.

    YanıtlaSil
  3. Bende bu listede Fenerbahçe'li futbolcuları da görmek isterim. Sonuçta Türkiye'de Alex'de oynuyor.

    YanıtlaSil
  4. Öncelikle Arda çok iyi bir futbolcu burada sanırım herkes hemfikir, her futbolcunun performansın da sezon içinde dalgalanmalar olabilir bu çok normal.

    Gerek amatör gere profesyonel anlamda futbol oynayan kişiler bu durumu çok iyi anlarlar keza ben çok iyi anlıyorum.

    Fakat biraz enteresan bir örnek olmuş yukarıda ki Arda'nın 8 asist yapması onun oyun zekasını vede kabiliyetini gösterir ama Arda'yı Messi ile kıyaslamak çok ütopik oluyor.

    Messi sanırım TSL'de mücadele etseydi şimdiye kadar 12 13 asisti bulmuştu :)
    Arda iyi bir futbolcu fakat bir Messi değil bir Messi kadar değil.

    Sözümü Jose Morinho'nun şu sözü ile bitirmek istiyorum ''Messi biraz daha uğraşırsa su üstünde yürüyebilir''

    YanıtlaSil
  5. o halde postta belirtildiği gibi messi ve fabregas ile değil yine alex'le c eyhun'la kıyaslamaya başlamalıyız arda'yı. çabuk şişip çabuk sönüyorsunuz gibi geldi bana :)

    YanıtlaSil
  6. haa bir de canını sıkmak gibi olmasın ama;

    arda 760 maça çıkıp 260 gol 237 asist yaparo zaman aynı cümle içinde kullanırız ikisini.

    YanıtlaSil
  7. Arda'ya karşı oluşturulan bu çekememezlik politikası aslında Arda'yı asıl aşağı çeken. Başka bir şey de değil. Zira ben sadece bu sezon için verilen istatistiklere bakarak yazdım bu yazıyı. Messi'nin hangi takımlarla maç yaptığı kaç golü olduğu kaç asisti olduğu beni pek enterese etmiyor. Arda şu anda performans olarak ondan iyi mi değil mi beni bu ilgilendirir.

    YanıtlaSil
  8. arda'yı severim. iyi bir galatasaraylı olduğunu düşündüğüm için severim. tıpkı beşiktaşlı tümeri sevdiğim gibi. bize gelmesini hiç istememiştim.

    her neyse bu yakıştırmalar, bu kıyaslamalar yüzünden arda'nın şu anda 15 tane asisti yok.

    üçüncü senesinde metin oktay'ın isminin yanına yakıştırırsanız Arda yı. o da ekim ayını 1 gol 1 asistle bitirir sadece.

    ben sadece uyarmak istiyorum sizi. siz bu rüzgarı oluşturursanız arda'nın buna kapılması oldukça doğal.

    neyse ben ne yazarsam yazayım çekememezlik, aşağı çekme isteği oalrak algılayacağınız için manasız bir uğraş benimkisi.

    YanıtlaSil
  9. Sonuçta yapılan bir haber ve espirili bir başlık. Şu an en faal en iyi Türk futbolcusu da Arda Turan. Öyle ki Aziz Yıldırım'da bunu kabul ediyor. Uzatılmaması gerekir bence bunu. Ekim ayında ayrıca 1 asistten fazlasını yaptı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir