20 Kasım 2009 Cuma

Şenol Güneş & Fatih Tekke {Trabzonspor'un Hedefleri}

Sadri Şener yönetimi geçtiğimiz sezonun ardından Şenol Güneş'i teknik direktör olarak takımın başına getirmek istemesine ve Şenol Güneş'in de bu teklife sıcak bakmasına rağmen FC Seul'ün teknik direktörlerini bırakmak istememesi yüzünden bu operasyon başarısızlıkla sonuçlanmıştı. Ama Şenol Güneş'in Ocak ayında sözleşmesi biteceği için bu süre zarfına kadar Samet Aybaba teknik adam olarak getirilmek istenmiş ve büyük tepkiler yaratılmıştı. Sonrasında yönetim kongre kararı aldı, çok kariyerli ünlü teknik adamlarla görüşüldü. Buna rağmen Hugo Bross gibi beşinci sınıf bir teknik adamla anlaşıldı. Geçtiğimiz sezonla bu sezonki Trabzonspor'u karşılaştırdığımızda Hugo Bross'un ne kadar basiretsiz bir teknik adam olduğunu görüyoruz. Şenol Güneş yaptığı açıklamalarda 1.5 ay sonra Güney Kore defterinin kapanacağını ve Türkiye'ye döneceğini belirtti. Trabzonspor'un bu kötü gidişe rağmen hala teknik adamını değiştirmemesini istikrardan ziyade Şenol Güneş'i beklemek olarak nitelendiririm. Çünkü Hugo Bross'un Belçika basınına son açıklamalarından sonra {ne kadar inkar etsede} durum ortada diyorum. Şenol Güneş'in de Sadri Şener'le birlikte çalışmayı çok isteyeceğini düşünüyorum. Geçmiş yıllara baktığımızda artık Trabzonspor'un imkanları daha fazla ve Şenol Güneş bir teknik adam için bu imkanlar daha da artacaktır. Bu yüzden Ocak ayında Şenol Güneş'in Trabzonspor'la anlaşması benim için beklenen sonuç olacak.

Trabzonspor'da ikinci operasyon ise Fatih Tekke'nin yeniden takıma kazandırılmasıdır. Geçtiğimiz sezon Trabzonspor'un en büyük eksikliğinin takımı derleyip, toparlayacak bir lider oyuncunun olmamasına bağlamıştım. Takım bazı dönemlerde çok savruk hareket etti ve ne yapacağını bilmek görüntüdeydi. Ayrıca forvet oyuncularının geçtiğimiz sezonda dahil olmak üzere bu sezon inanılmaz formsuz olması Fatih Tekke ismini doğal olarak gündeme getirdi. Bu transferle beraber Trabzonspor bir taşta iki kuş vuracaktır. Forvet hattında çok etkili bir bitirici kazanmalarının yanında takım içerisinde bir lider oyuncu kazanacaklar ve daha iyi bir Trabzonspor izleme imkanı bulacağız. Bu sezonun başında da bu transfer için girişimlerde bulunulmuş ama gerçekleşmemişti. Fatih Tekke'nin bedelli askerlik için 6 ay daha Rusya'da kalması gerekiyordu ve sanırım Ocak ayında bu süre dolacak. 32 yaşına gelmiş Fatih Tekke için ise Zenit kulübünün bir sorun çıkacağını sanmıyorum. Ligin devre arası döneminde Trabzonspor oldukça aktif olacaktır ve takımı daha iyi etme yolunda çabalayacaklar. Çünkü Sadri Şener geçmiş başkanlara göre daha vizyon sahibi bir başkan.

1 yorum:

  1. Trabzon'un Lucescu'su Şenol Güneş'tir. Adamı gönderiyorlar sonra sıkışınca ilk bu isim akıllara geliyor. Hastalıklı bi durum.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir