7 Kasım 2009 Cumartesi

Tenis Gündemi #2

Katar'da düzenlenen ve sezonun kapanış turnuvası olarak kabul edilen Doha sona erdi. Dünya Klasmanının ilk 8 ismini ağırlayan ve sezonun Grand Slam'lerden sonra en prestijli turnuvası olan Doha'nın zirvesinde Serena Williams yer aldı. İlk günden beri turnuvanın en formda isi Serena'ydı. Klasmana baktığımızda da zirvede Safina varsa ikinci isim Serena olduğundan çok ciddi bir avantajı da ele geçirmişti. Serena yarı finalde, Elena Dementieva ile karşılaştı. Dementieva'nın maç boyunca yaptığı basit hatalar ve 10 çift hatayı iyi değerlendiren Serena ilk seti 6 - 2, ikinci seti de 6 - 4 kazanarak yarı finale yükselmeyi garantilemişti. Finalde ise Venus Williams ile karşılaştı. Williams kardeşlerin finallerini izlemekten sıkılan tenisseverlerden birisi de benim açıkçası. Dinara Safina'nın turnuvadan çekilmesiyle Serena'nın sezonu zirvede bitireceği kesinleşmişti. Venüs ile bu hafta ikinci toplamda 23. kez karşı karşıya geldiği final maçında büyük bir hırsla mücadele etti. Maçın ilk setini 6-4 Serena aldı, Venüs ikinci sette kardeşine direndi ve seti tie break'a taşıdı. Serena Williams 84 dakika süren maçta tie break'i 7-4 alarak ablasını 13'ncü kez yenmeyi başardı. Serena Wililams WTA şampiyonasını 2001'den sonra ikinci kez kazandı. 27 yaşındaki Serena, teklerde Avustralya Açık ve Wimbledon Grand Slam turnuvalarda şampiyonluk yaşadığı yılı da 1 numara olarak tamamladı. Birleşik Amerikalı tenisçi bu güne kadar 11'i Grand Slam turnuvalarında olmak üzere toplam 35 tekler şampiyonluğunu kazandı. WTA sıralaması da hafta başında açıklanır sanırım. Serena'nın resmi şampiyonluğunu bekleyip göreceğiz.

İsviçre Basel'de devam eden Kapalı Kort Tenis Turnuvasında ise çeyrek final mücadeleleri oynanacak. 2 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Novak Djokoviç dünya klasmanında 59'uncu sırada yer olan Çek Jan Hernych'i çok rahat geçti. Oyun kaybetmeyen sırp tenisçi sadece 53 dakika da çeyrek finale yükseldi. 4 numaralı Marin Cilic, Sırp Victor Troicki karşısında çok zorlandıysa da üç seti de tie break ile belirlenen maçı kazanmayı bildi. Ev sahibi Roger Federer'in favori olduğu turnuvada mücadele eden bir başka İsviçreli tenisçi Stanislas Wawrinka, Fin Jarkko Nieminen'i 7-5, 2-6 ve 6-1'lik setlerle mağlup etti. İki evsahibi tenisçinin mücadelesinde ise Marco Chiudinelli, Michael Lammer'i 2-6, 6-3 ve 6-3'lük setler sonunda yendi. Fransız Richard Gasquet ve Rus Evgany Korolev çeyrek finale yükselen diğer isimler oldu.

Bir başka turnuva da Valencia'da sürüyor. Valencia Açık Turnuvasında da tıpkı Basel'deki turnuvada olduğu gibi çeyrek finalistler belli oldu. Valencia Açık Tenis Turnuvasında 1 numaralı seribaşı olarak mücadele eden Andy Murray ikinci turda Arjantinli Leonardo Mayer ile karşı karşıya geldi. Bileğindeki sakatlık nedeniyle eylül ayından beri kortlardan uzak olan Murray ilk seti 6-4 aldıktan sonra ikinci seti 6-3 Mayer'in oldu. Son sette üstün bir oyun ortaya koyan Murray seti 6-3 kazanarak korttan galip ayrıldı. Andy Murray'ın bu sakatlığı kendisini Dünya Klasmanındaki yerinden etmişti hatırlarsınız. Nadal'ın sakatlığını fırsata çevirip 2 numaraya kadar yükselen Murray şimdilerde klasmanda 4. sırada bulunuyor. Bu turnuvadan alacağı bir şampiyonluk kendisini yeniden 3. yapar mı? Bekleyip göreceğiz. Turnuvaya dönecek olursak; 2 numaralı seribaşı Nikolay Davydenko da bir başka Arjantinli Juan Monaco'yu 6-3 ve 7-5'lik iki setle mağlup ederek çeyrek finale yükseldi. Evsahibi tenisçilerden 4 numaralı Fernando Verdasco, Sırp Janko Tipsarevic'i 6-3'lük iki setle, 7 numaralı seribaşı Tommy Robredo da vatandaşı Feliciano Lopez'i 4-6, 6-3 ve 6-4'lük setler sonunda yenerek tur atladı.Bir başka İspanyol tenisçi 8 numaralı seribaşı David Ferrer ile vatandaşı Albert Montanes karşısında maça sakatlığı nedeniyle çıkmadı. Rus Mikhail Youzhny De Pablo Cuevas'ı 6-2, 2-6 ve 6-1'lik setlerle yenerek çeyrek finale yükseldi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir