23 Kasım 2009 Pazartesi

Trabzonspor'da Seri Operasyonlar

Geçtiğimiz sezon Sadri Şener'in gerçekleştirdiği transferler ve takımın uzun bir aradan sonra tekrar şampiyonluk yarışında bulunması Trabzonspor'da beklentileri bir anda yükseltmişti. Ama geçtiğimiz sezon her yıl olduğu gibi yine yaşanan sıkıntılar neticesinde istenilen alınamadı. Bu sezona ise baktığımızda son derece plansız, programsız oyuncu transferleri, teknik direktör arayışlarında yaşanan kaos neticesinde Trabzonspor'un geldiği noktayı görüyoruz. Takımın teknik direktörü kendi ülkesinde takımını yabancı teknik adam mezarlığına benzetir, yönetim medya önünde teknik direktörünü eleştirir ve sonrasında bu kulüpten başarı beklenir. Trabzonspor'un önce bunu mutlaka düşünmesi gerekiyor. Yaşanan sıkıntıların temelinde futboldan öte başka sorunlar var. Teknik direktör değişmiş bunun pek bir önemi yok. Zihniyet aynı kaldıkça Trabzonspor'un başarılı olmasını zor görüyorum.

Sadri Şener artık Kasımpaşa maçında isyan etmiş olacak ki kulüp içerisinde büyük operasyonlara girişti. Önce Hugo Bross hakkında basına çok sert açıklamalar yaptı ve inanılmaz ifadeler kullandı. Sonrasında artık istifa etsen iyi olur mesajını vererek teknik direktörün istifa etmesini sağladı. Sonrasında Gökhan Ünal, Tony Sylva, Rigobert Song, Egemen Korkmaz ve Engin Baytar'ı kadro dışı bıraktığını ve takımda malzemeciden idari kadroya kadar, yönetmelik gereği verilebilecek en yüksek ceza ne ise onu vereceğini söyledi. Bir kulüp başkanının diktatör edasıyla böyle hareket ettiğini ilk defa görüyorum. Gerçi futbolcular konusunda verdiği kadro dışı kararları bence doğru. Çünkü bu futbolcular form olarak giderek düşüyorlardı ve iyi olma adına bir çıkış noktaları yoktu. Futbolcuların akıllarını başlarına getirmek adına veya çürümeye başlayan yumurtaları temizleme adına böyle bir uygulamaya gidildi. Ama bu kadroyu yaratan, o futbolcuları transfer edeninde Sadri Şener olduğunu unutmamak gerekiyor.

Ayrıca ligin devre arasında Şenol Güneş ve Fatih Tekke'nin yeniden takıma döndürülmesi için çaba harcanıyor. Ligin başında Şenol Güneş'in sözleşmesi devam ettiği için bunu gerçekleştirememişlerdi ama sanırım gerekli ortam şimdi oluştu. Şenol Güneş'in de gelmesi durumunda takıma anlık heyecan yaratmaktan başka bir iş yapacağını düşünmüyorum ama yine de bu ortamda doğru tercih olacaktır. Ayrıca takımın yeni kaptanlarının Tayfun Cora ve Tolga Zengin olduğunu düşünürsek Fatih Tekke'nin liderlik adına bu takıma getireceklerini gözden kaçırmamak gerekir. Bu takımın en büyük sorunlarından birisi bir liderinin olmamasıdır. Geçtiğimiz sezon bu konuda Hüseyin Cimşir'i eleştirenler bu sezon onu mumla arıyorlar. Egemen Korkmaz bu liderlik olayını malesef taşıyamadı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir