12 Aralık 2009 Cumartesi

Adriano'nun Futbol İştahı

Adriano bana sorarsanız Inter'in ve özellikle Mourinho'nun hakkını asla ödeyemez. Inter, Adriano çeşitli sorunlar yaşamaya başlamasından bu yana her zaman futbolcusunun yanında durdu ve onu kazanmak adına her şeyi yaptı. Gitsin kafasını toplasın diye Sao Paulo'ya kiralık gönderdi, sonrasında takıma yine kattı ve Adriano geri dönmeyeceğini açıkladığında büyük bir anlayış göstererek sözleşmesini feshetti. Aslında bu işin normali madem Adriano dönmedi, sorunlar çıkardı onu mümkün olduğunca süründürmekti. İsteseler bunu yapabilirlerdi ama yapmadılar. Mourinho tarafına gelirsek o da Adriano'yu sürekli kazanmak adına ilk 11'de oynattı. Hakkında hep güzel şeyler söyledi, Adriano ne kadar sorun çıkarırsa çıkarsın alttan aldı. Ama bu iyi niyetleri gösterme sebebi Inter ve Mourinho'nun çok iyi kişiler olmasından ziyade Adriano'nun olağanüstü bir yetenek olmasıyla ilgiliydi. Çünkü bu futbolcunun kazanılması durumunda yapacaklarını tahmin etmek güç değil. Fizik olarak güçlü, hızlı, bitirici, mesafe tanımadan şut atan, çok iyi frikik kullanan, hava toplarında hakim, müthiş bir futbol zekasına sahip ve bunun gibi bir çok özelliğe sahip. Kısacası Allah onu futbol oynamak için Dünya'ya göndermiş. Ama Adriano kendi içerisinde yaşadığı psikolojik sorunlardan ötürü futbol özelliklerinden ziyade başka sorunlarla gündem oldu.

Yaşadığı sorunların ardından ülkesine dönen Adriano, Flamengo ile anlaştı ve geçtiğimiz günlerde bu takımla bir şampiyonluk yaşadı. Hem de bu şampiyonlukta en büyük pah sahibi futbolcu oldu. Kendisine ayrıca yeniden Milli Takım kapıları açıldı. Adriano'nun kafa olarak kendisini Brezilya'da toparladığını söyleyebiliriz. Çünkü en sorunlu zamanında oynadığı Sao Paulo'da bile müthiş işler yapmıştı. Adriano böylesine müthiş bir sezon geçirmesinin ardından hakkında hemen transfer dedikoduları çıktı. Gerçi Milan ve Roma'nın uzun süredir Adriano'nun peşinde koştuğu söyleniyordu ama bu günlerde West Ham'ın da kendisini istediği konuşuluyor. Premier Lig Adriano için yeni bir heyecan olabilir. Ama İtalya'ya da çok alışık olduğu için Roma veya Milan'dan birisine de gidebilir. Ben Brezilya'da kalacağını pek düşünmüyorum. Çünkü gözleri açıldı ve yeniden futbol iştahı yerine geldi. Bildiğim bir şey varsa Milan'a gitmesi durumunda Inter'e büyük ayıp edecek. Inter onun için bu kadar uğraşmışken ezeli rakibe gitmesi çok ilginç bir durum olacaktır. Yalnız Milan'a gitmesi durumunda da Milan'a vites attırabilir. Adriano henüz 27 yaşında ve futbol adına bir çok şey daha yapacaktır. Ronaldinho'lu, Pato'lu Milan'da Adriano'yu da izlemek büyük keyif olacaktır.

2 yorum:

  1. En sevdiğim Brezilyalıdır herhalde.
    Yazı için teşekkürler.
    Adriano'ya çamur atanlar apışıp kaldı onun Brezilya ligindeki performansından sonra.
    Umarım daha iyi işler yapacaktır.

    YanıtlaSil
  2. Bir ara Pes'in vazgeçilmez ismiydi. Çünkü gücü ve tekniği bir arada bizlere sunan nadir futbolculardan. Hatta bugün Drogba falan ön planda tutuyor ama iyi bir Adriano bence Drogba'dan da iyi. Yeterki kafasını futbola versin. Böyle bir teknik her futbolcuda yok.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir