31 Aralık 2009 Perşembe

Ali Turan Galatasaray'da


Sezon sonunda sözleşmesi bitecek olan Ali Turan'la Galatasaray'ın ilgilendiğinden haberim vardı ama ben Servet Çetin taktiğinin izleneceğini tahmin ediyordum. Yani oyuncuyla kurallar dahilinde önceden anlaşılıp, transferi gerçekleştirmek için sezon sonu beklecekti. Ama Kayserispor'da sezon sonunda bu futbolcusunu bedavaya kaptırmak yerine ne kazansak kazancımızdır taktiğini izlemiş olabilir. Kayserispor ne kadar şampiyonluk için uğraşacağız demesine rağmen bu tip kulüpler öncelikle kendi çıkarlarını düşünmek zorundalar. Sezon sonunda sözleşmesi bitecek bir futbolcudan çok iyi bir bonservis elde edemeyecekleri için 125 bin avro + A2'den bir futbolcu karşılığında bu transferin gerçekleştiği söyleniyor. Kayserispor'un bu transfere izin vermesinin bir sebebi de futbolcunun menejerinin geçtiğimiz günlerde futbolcuyu üç büyüklere önerdim açıklamalarıydı. Yani Ali Turan'ı Kayserispor'da tutmanın yolları tamamen tıkanmıştı.

Öncelikle Galatasaray bu transferden büyük bir kazanç elde etmiştir. Ligimizin en iyi stoperlerinden birisini 125 bin avro + A2'den bir futbolcu karşılığında renklerine katmıştır. Kayserispor'da sezon başında bu futbolcusunu değerlendirseydi daha iyi bir kazanç elde edebilirdi ama biraz da bu transfere mecbur kaldı. Galatasaray'ın stoper sorunlarını biliyoruz. Şu an Servet Çetin'in yanına iyi bir partner sorunu yaşıyoruz. Bizler daha çok oyun kuracak, teknik bir yabancı stoper beklerken Ali Turan transferi yapıldı. Ama buna rağmen hala bir yabancı futbolcu alınabilir ve Servet Çetin'in de taliplerini düşünürsek iyi bir bonservise onu elden çıkartabiliriz. Kadromuzda Gökhan Zan, Emre Güngör ve Emre Aşık gibi Milli stoperler olmasına rağmen bu üç futbolcu ayrı ayrı sorunlar yaşıyor. Bu yüzden böyle bir transfere mutlaka ihtiyacımız vardı. Ali Turan banko oynatılırsa Emre Güngör'ün ilk geldiğinde gösterdiği etkinin daha fazlasını gösterebileceğini biliyorum. Çünkü çok kaliteli bir stoper. Uzun boyunun, güçlü fiziğinin yanında Servet'e göre topu daha iyi oyuna sokuyor, daha akılcı oynuyor ve defansta güven veriyor.

Bu transfer bir bakıma yılbaşı sürprizi oldu ve iyi bir iş yaptık. Şimdi alınacak yabancı futbolcu santrafor bölgesine gelebilir veya o bölgeye de Gökhan Ünal, Sercan Yıldırım gibi isimler düşünülebilir. Hepimiz yabancı futbolcu transferi beklerken Türk futbolcuları kadroya katıyoruz. Ama en önemlisi sisteme uygun, Galatasaray yapısına rahatlıkla ayak uydurabilecek futbolcuları tercih ediyoruz. Bu arada Kayserispor başkanının zamanında Galatasaray bizden futbolcu alamaz tarzında açıklamaları vardı ama bu transferle buna nokta konuldu. Yine de transfer çıkmaza girdi gibi gözüküyor yani Kayserispor başkanı durumdan haberim yok diyor ama bu transfer artık bitmiştir. Merak ettiğim konu A2'den acaba hangi futbolcuyu vereceğiz. Umarım olmadık bir isimi elden çıkartmayız.

2 yorum:

  1. öncelikle transfer klübümüze hayırlı olsun .. Ama kafama takılan a2 deki bütün oyuncularımız bizim için bi Ali Turan kadar değerli değilmi de seç beğen al mantığıyla isim netleşmeden oyuncuyu alıp verebiliyoruz şimdi bu adamlar geleceğin yıldızı dediğimiz (denilen) Semihi isteseler mecbur verecekmiyiz

    YanıtlaSil
  2. Eğer A2'den bir oyuncuysa bu beim tahminime göre Serkan Kurtuluş'tur. Tabi ki tamamen atıyorum, ama öyledir başka adam gidemez bizden çünkü.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir