30 Aralık 2009 Çarşamba

Alparslan Erdem Gençlerbirliği'nde

Çok büyük umutlar beklediğimiz ve gelecekte Galatasaray sol bekinin tartışmasız sahibi olacak dediğimiz Alparslan Erdem, Gençlerbirliği ile 2,5 yıllık sözleşme imzaladı. Daha çok kiralık olarak başka bir takıma gönderileceğini beklerken Alparslan Erdem'in bonservisinin verilmesi beklemediğim bir durumdu. Ama geçtiğimiz sezon olmasa bile bu sezon fazlasıyla şans buldu, A2 maçlarında da oynatıldı ve beklenen verim alınamadı. Alparslan'ın 1.5 sezonda bizlere bıraktığı en iyi izlenim geçtiğimiz sezon ligin ilk yarısında oynadığı Kocaelispor maçı olmuştu. Gösterdiği harika performans bizleri gelecek adına umutlandırdı. Önünde Hakan Balta ve Volkan Yaman gibi sol beklerin olması yüzünden fazla forma şansı bulamamıştı. Bir de geçtiğimiz sezon kadroda bulunan genç futbolcular bu sezon gibi kullanılamadığı için kendisini değerlendiremedik. Bu sezon ise Hakan Balta'nın arkasına Caner Erkin transferi ile birlikte yine fazla forma şansı bulamadı. Yalnız hazırlık kampı olsun, A2 maçları olsun ve ilk devrenin son maçlarında forma şansı bulduğunu gördük. Hatta Rijkaard onu farklı mevkilerde de denedi ama istenilen verim alınamadığı için böyle bir uygulamaya gidildi. Ben kiralık gitmesini veya yurt içi transferinde takasta kullanılmasını bekliyordum ama bonservisiyle birlikte gönderildi.

Bazı bekler için bek oynamanın tanımı yakıştırmasını yapıyorum. Mesela Fenerbahçe'li Gökhan Gönül için bunu söylerim. Çünkü bek oğlu bek gibi oynuyor. Alparslan'ın da tarzı aslında böyle olduğu için kendisinden umutlandık. Alparslan hızlı oynayan, sahayı komple kullanan bir futbolcu. Eksikleri ise fizik gücü zayıftı, savunmasında da geliştirmesi gereken özellikleri vardı. Şimdi Gençlerbirliği'nde fazlaca forma şansı bulabilir ve kendisini Türk futboluna kanıtlamak adına iyi bir fırsat yakaladı. Henüz 21 yaşında ve önünde önemli bir gelecek olabilir. Umarım Alparslan Erdem oynadığı futbolla kendini kanıtlar ve bir gün Galatasaray'la yolları yine kesişir. Çünkü ondan hala umutluyum.

Bu arada öğrendiğim kadarıyla Alparslan Erdem 500 bin avro karşılığında Gençlerbirliği'ne satılmış. Yani oyuncunun bu konuda açıklamaları bu yönde. Alparslan Erdem'in de bu ücretlere Galatasaray'a geldiğini düşününce bu futbolcudan ne kazanç ettik ne de zarara girdik. Tek üzüldüğüm nokta böylesine umut vaad eden futbolcuyla biraz daha uğraşılabilirdi veya kiralık gönderilebilirdi. Ama bu transferde de mutlaka Rijkaard'ın onayı alınmıştır ve onun direktifleri doğrultusunda gerçekleşmiştir. Bu yüzden içim rahat.

3 yorum:

  1. Bu transfer herkes için iyi oldu. Umarım hatrı sayılır bir para alınmıştır. Ya da oyuncu sözü.

    Hayırlısı olsun..

    YanıtlaSil
  2. ilk basligi görünce sevindim, Genclerbirliginde iyi yetisecegine inandigim icin, sonucta TD´ü alman Doll ve onu Werder Bremen´den bana göre taniyordur.. birde alpaslanin almancasida var.. cok iyi olur dedim..
    ama satildigini görünce üzüldüm, sonucta biz bu cocugu 1 milyon gibi biseye almistik, umarim o paraya satilmistir (hic sanmiyorum)

    basarilar dilerim ona..

    YanıtlaSil
  3. resmi sitede yazmıyo kaynağı nedir bu haberin?

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir