19 Aralık 2009 Cumartesi

Beşiktaş'ın Asıl Kaptanı

Geçtiğimiz sezon Beşiktaş kaptanları olan İbrahim Toraman ve İbrahim Üzülmez'in terlik kavgasını, sonrasında yaşanan süreci hepimiz hatırlıyoruz. Bu küçücük meseleden böyle bir olay yaratan futbolcular bu saatten sonra ne yaparsa yapsın pek affedilmez. Beşiktaş'lılar bu duruma karşı çıkabilirler ama ben bu iki futbolcuya asla güvenemem. Her şeyi geçtim sırf geçtiğimiz sezon Beşiktaş kaptanlığını Delgado ve Nobre gibi futbolculara bıraktıkları için bile tepki gösterebilirim. Neyse ki bu sezon yeniden kaptanlığı aldıklarını görüyorum ama benim gözümde bu iki futbolcu asla Beşiktaş'ın lideri olamaz.

Nihat Kahveci'nin transferini ve performansını saatlerde tartışırız ama onun varlığının bile Beşiktaş için ne kadar büyük bir nimet olduğuna asla laf edemeyiz. Geçtiğimiz sezonlarda da Beşiktaş'ın saha içerisinde bir lidere ihtiyaç duyduğunu düşünüyordum. Yıllardır Beşiktaş'ın kaptanlarına ve lider özellikler taşıyorum diye gezinen futbolculara baktığımda hiçbiri bu konuda Nihat'ın tırnağı olamazlar. Mesela bazı futbolcular vardır {genelde eski Galatasaray'lılar} Avrupa'ya transfer olduklarında büyük tepki çekerler ve transferlerden sonra bazı konuşmaları hiç hoş karşılaşmaz. Sonrasında ise bu oyuncular kulüplerine döndüklerinde eski ortamlarını asla bulamazlar. Nihat Kahveci ise bu örneğin tam tersine transferiyle, Avrupa'da yaptıklarıyla ve Avrupa'da kalma isteğine rağmen Beşiktaş'lı damarı ağır basıp geri dönmesiyle aslında çoğu futbolcuya örnek olmuştur.

Şimdilerde ise Beşiktaş taraftarlarının Nihat üzerinde yarattıkları bu baskıyı anlamak gerçekten güç. Tamam taraftarın beklentilerini anlayabiliyorum ama Euro 2008'den bu yana doğru dürüst maç yapmamış, hazırlık kampına katılamamış bir futbolcu doğal olarak çok geç form tutuyor. Bir de bunlara taraftarın Nihat üzerinde yarattığı psikolojik etki eklenince Nihat Kahveci kendi kendine bir şeyleri ispat etmeye çalışıyor. Bu gerginlik onun futbolu üzerinde asla olumlu etki yaratmıyor. Mesela aynı durumlardan geçen Emre Belözoğlu'nun geçtiğimiz sezon performansına bakıp, bir de bu sezon performansına baktığımızda Nihat için mutlaka sabretmeli diyorum.

Bütün bu yaşananlara rağmen Nihat yine çıkıyor ve taraftar tepkisinde haklı diyor, daha iyi olmaya çalışıyorum diyor. Bence bütün Beşiktaş'lılar böyle bir futbolcuya sahip oldukları için gurur duymalılar. İnanın Nihat Kahveci yeniden sakatlık sorunları yaşamazsa mutlaka formunu yakalayacaktır ve Beşiktaş'ın fark yaratan futbolcusu olacaktır. Aynı zamanda yukarıda bahsettiğim liderlik sorununu çözecek tek isimdir. Ben Beşiktaş kaptanlığını Nihat'ın kolunda görmek isterim. Bunlar dışında Nihat'a ödenen bonservis ve kadroda bu özelliklerde futbolcular varken transferi doğru muydu gibi tartışmalara gireriz ama kimse Nihat'ın karakteri hakkında konuşamaz. Zaten yapılan eleştirilere baktığımda Nihat'a bu konuda laf eden kimseyi göremiyorum ama Beşiktaş taraftarları bu oyuncuyu gereksiz germe peşindeler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir