26 Aralık 2009 Cumartesi

Del Potro Messi'yi Geride Bıraktı

Arjantin'de yılın sporcusu ödülü 2009 yılı için Juan Martin Del Potro'ya verildi. Yılın en iyi sporcularının oylandığı ankette geçtiğimiz sezon tenis camiasında fırtına gibi esen ve 5. sıraya kadar yükselen Del Potro birinci sırada yer aldı. Del Potro Amerika Açık finalinde klasmanın 1 numarası olan ve 2009'u da şampiyonlukla bitiren Roger Federer'i yenerek kariyerinin ilk Grand Slam zaferine ulaşmıştı. Aldığı son sayıdan sonra ağlaya ağlaya yere yatan ve kupasını da ağlayarak alan Del Potro, genç yaşıyla tüm tenisseverlerin gözüne girdi. Ülkesine döndüğünde de Arjantin'in kahramanı olmuştu. Kendisini sevmeyen yok sanırım. Daha karşıt bir söyleme rastlamadım. Geçtiğimiz sene aslında tam manasıyla Del Potro'nun kademe kademe yükselişini izledik. Önce Avusturalya Açık'ta, sezonun ilk turnuvasında, çeyrek final oynadı. Fransa Açık'a ise yarı finalde veda etti. Wimbledon'da 2. turda elenmesinin ardından Amerika Açık'ta ise final oynadı. Final oynamakla kalmadı Federer'i yenerek kupaya uzandı. 6 Nisan'dan beri de Dünya Klasmanının 5 numarasındaki yerini koruyor. Ankette ikinci isim Messi olurken, üçüncü isim ise golfçü Angel Cabrera oldu.

7 yorum:

  1. Messı İspanyol vatandası olsa hak verırım bu Arjantın mılletıne ne desek yerıdır.Delpo grandslam kazandı hadı super bısey ama karsısında dunyanın en yeteneklı futbolcusu var belkı kıyaslama yapmak bazılarına mantıksız gelebılır ama bence hıc deıl.Delpo GS kazanmısta olsa onunde ondan dha iyi olan en az 5-6 tenıscı var(fedex,Nadal,Murray,Roddıck,Djokovıc)Hade bunuda gecelım Fedex RG,Wmblednı kazanarak o finalde o kadr isteksiz olmasa acep Delpo yıne yencekmıydı ıste o bıle muamma.Yanı her durumda ulkesının en iisi secılmesı yersız

    YanıtlaSil
  2. Şu son Kıtalararası muhabbette Messi atınca galibiyet golünü, Yılın Sporcusu ödülünü de eliyle itmiş galiba. :D Adamlar da haklı bea. :D

    YanıtlaSil
  3. Del Potro sıralamada önündeki istikrarsız Murray'den de, şu andaki halini daha aşamayacak olan Nole'den de çok daha iyi bir tenisçi bence.
    Federer'den sonra turu domine edebilecek isim Del Potro'dur.

    YanıtlaSil
  4. Benim de yeni nesil tenisçiler arasında en beğendiğim isim Del Potro.

    Messi konusuna gelirsek bu memleket nihayetinde Maradona'yı görmüş. Messi'yi en seçmemelerinin nedeni bu da olabilir..

    YanıtlaSil
  5. Maradona Messi kıyası ayrı mevzudur.Ama böyle komık bır yaklasımdan anlaşılacak tek bişey var oda Yılın sporcusu ulkede tek bır futbolcunun aday dahı olmaması gerekıyor.Hatta tum dunyanın gorduğü Maradonadan sonra yılın futbolcusu odullerınıde kaldıralım nede olsa secılenlerın hıc bırı Maradonadan daha iyi değil.Delpo dedığım gıbı buyuk başarıya imza attı ancak 2009da futbola damgasını vuran bi adamı bırakıpta ona odül veriliyosa bende dıyecek bısey bulamıyorum.Messının gogsuyle attıgı golun kuyruk acısı hala gecmemış demktır.

    YanıtlaSil
  6. Sporu bir tek futboldan ibaret görmemek gerekiyor. Ödülün adı 2009'un en iyi sporcusu. Messi şu an Dünya'nın en iyi futbolcusu olsa da Arjantin milli takımının durumu ortada. Futbol takım oyunu tek başına bir yere kadar götürürsün takımı. Tenis bireysel spor ve Del Potro çok zorlu rakiplere rağmen mükemmel bir sene geçirdi. Del Potro Amerika Açık'ı kazandığında ülkesinde milli kahraman olarak karşılandı ama Messi Dünya Kupası kazanmadıkça milli takımla o şekilde karşılanmayacak hiçbir zaman. Yani Arjantin'de 2009'un sporcusu açık ara Del Potro'dur.

    YanıtlaSil
  7. Benım tek odaklandığım konu sporu futboldan ıbaret gormem değıl.Soru basit aslında bu sene dünya Messiyi mi daha çok konuşultu yoksa Delpoyu mu??Benım ve dunya üzerindekı bırcok kışının cevabı Messi oldugu için verilen ödüle laf atıyorum.Hatta tenisi yakından takip eden insanlar varsa Robin Soderlingin Del Potrodan çok daha iyi bir çıkış yapmasına karşılık tek eksiğinin 1 GS olduğunu görürler.Yani Delpo iyi etti GS kazandı ama kusura bakmayın kendi kulvarında ilerde olurmu bilmem ama asla ilk 3te bile değıl.Bunlar benım gorusum tabi.Ben bu ödulu çok saçma buluyorum ama konuyuda daha fazla uzatmanın bi alemı yok hayırlı olsun diyeyim.İnşallah birgün gerçekten bu ödülü hakedererk alır.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir