Galatasaray Voleybol Şubesi’nde bir haftanın nasıl geçtiğine ilişkin bilgilendirmeleri yapmak üzere bu kez sizlerle Sportif Cümleler çatısı altında buluşuyoruz.
Bana ayrılan bölüm içinde voleybol şubesine ait maçlar ve haberler ile bir sonraki haftanın maçlarına ait görüş ve yorumlarımı paylaşacağım.
Voleybol Şubesi’nde Geçtiğimiz Hafta:
Öncelikle Bayan Voleybol Takımı smaçörlerinden Ebru Elhan’ın hazırlık maçında sakatlandığı sol ön çapraz bağı ve menüsküsünden başarılı bir operasyon geçirmesi sebebiyle geçmiş olsun dileklerimi iletmek isterim. Umarım en kısa sürede formasına eski gücü ile kavuşur.
Galatasaray Erkek Voleybol Takımı ise hafta içinde Teledünya Türkiye Kupası çeyrek final rövanş maçı için Haldun Alagaş Spor Salonu’nda İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne konuk oldu. İlk maçta elde ettiği 3-1 lik skor avantajı ile çıkan Galatasaray, ilk iki sette tel tel döküldü ve adeta maça 2-0 yenik başladı. Maçın başında voleybol adına hemen hemen hiçbir olumlu hareket yapamayan takımımızda Kemal ve Nemer ile kıpırdanmaya çalışsak da sonuç değişmedi. Takımımızda 3.Setin sonlarına kadar devam eden bu tutukluk, 21-18 den itibaren özellikle Kemal, Barca ve Nemer ile tersine döndü ve arka arkaya 2 set alarak turu garantiledi. Formalite setine dönen 5. seti İBB 15-11 kazanmasına rağmen yarı finale adını yazdıran takım biz olduk!
Teknik Direktör Işık Menküer, bu maçta 11 oyuncusuna da yer verdi. Alman pasör Caner ile değişti, 2.liberomuz Güray’da oyuna dahil oldu ancak maçı çevirecek hareketlenme gerçekleşmedi. Bu mağlubiyet ile 11 puanda kalan Galatasaray sıralamada da 8.liğe geriledi.
Galatasaray Voleybol Şubesi’nde bu hafta heyecan, bayanlarda Avrupa Kupalarında CEV GM Capital Challenge Cup mücadelesi ile başlayacak. Bu kupada ülkemizi temsil eden bayan takımımız Azerbaycan’dan İgtisadchi Bakü takımını konuk edecek. 2 Aralık Çarşamba günü saat 18.00 de başlayacak maç GS TV’den naklen yayınlanacak. Bu maçın rövanşı 10 Aralık Perşembe günü yerel saat ile 16.00’da Bakü’de oynanacak.
Avrupa Kupası maçının ardından Galatasaray Bayan Voleybol Takımı ligde 8.hafta karşılaşması için Eczacıbaşı Zentiva’yı konuk edecek. Bu maç Burhan Felek 50.Yıl Spor Salonu’nda 6 Aralık Pazar günü saat 17.30’da oynanacak ve D Spor Kanalı ile GS TV’ den naklen yayınlanacak.
Bu maç öncesinde Galatasaray Bayan Voleybol Takımı oynadığı 7 maçta 5 galibiyet 2 yenilgi ile topladığı 14 puanla 3.sırada yer alırken, Eczacıbaşı Zentiva ise 6 galibiyet ve 1 yenilgiye karşılık elde ettiği 17 puanla ligde 2.sırada bulunuyor.
Galatasaray Erkek Voleybol Takımı ise geçen hafta Teledünya Türkiye Kupası çeyrek finalinde saf dışı ettiği İstanbul Büyükşehir Belediyesi Takımı’nı bu kez ligde konuk edecek.
Galatasaray – İBB maçı 5 Aralık cumartesi günü saat 16.00’ da Burhan Felek 50.Yıl Spor Salonu'nda oynanacak.
Bu maç öncesinde Galatasaray Erkek Voleybol Takımı Aroma Erkekler Voleybol Ligi’nde oynadığı 8 maçta 4 galibiyet, 4 yenilgi ile topladığı 11 puanla 8.sırada yer alırken, İstanbul BB Takımı ise 6 galibiyet, 2 yenilgi ile topladığı 20 puanla lider durumda bulunuyor.
Sevgili Voleybol severler,
Galatasaray Bayan ve Erkek takımlarına ait haberler ve bilgiler ile önümüzdeki hafta başarı satırlarda buluşmak üzere.
Herkesin Sporu Voleybol’a olan ilginin artarak devam etmesi dileklerimle…
Savaş Eskigülek
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder