6 Aralık 2009 Pazar

Hoşgeldin Ronaldinho

Geçtiğimiz sezonki Milan'ı göz önüne getirip, bu sezon Leonardo'nun da lige yaptığı çok kötü başlangıcın ardından artık bu takımdan bir şey olmaz diyordum. Kadronun yaş ortalamasına baktığımda ve transfer politikalarına baktığımda ise bu takımın geleceğinin olmadığını düşünüyordum. Gerçi hala çok iyi bir geleceklerinin olmadığını düşünsem bile bu sezona baktığımda Milan'da inanılmaz bir gelişim görüyoruz. Sezona çok köyü başlamalarına rağmen sonunu iyi getirmeye başladılar ve son beş maçta beş galibiyet aldılar. Puan durumuna baktığımda ise Inter'in 4 puan gerisinde ikinci durumdalar. Sezon sonunda yine büyük ihtimalle Inter şampiyon olur diyorum ama Inter'in bu dalgalı performansı ve Milan'ın beklentilerin üzerinde futbolu beni çok şaşırttı. Milan'ın yeniden yapılanmasının gerektiğini ve uzun yıllarını bunun için çöpe atması gerektiğini düşünüyordum. Hatta Leonardo hamlesi ile Guardiola etkisi yaratmaya çalıştılar. Ama Leonardo bu takımı yeniden yapılandıracak tecrübeye sahip değildi ve takımın transfer politikası her zaman günü kurtarmaya yönelik. Madem günü kurtarmayı düşünüyorlar biz bugünü konuşursak Leonardo'yu bir anda kral ilan edebiliriz. Gerçi bu prostatlar topluluğu ile iyi işler yapıyor ve takıma güzel futbol oynattığını söyleyebilirim.

Her şeyi geçtim Leonardo'nun bu sezon yaptığı en önemli iş Ronaldinho'yu yeniden futbola döndürmek oldu. Ronaldinho geçtiğimiz sezon resmen yokları oynadı ve beklentilerin çok altında kaldı. Bu sezona girerken ise Kaka'nın da takımdan ayrılması sonucunda Ronaldinho'dan beklentiler çok daha fazla arttı ve takımı taşıması bekleniyordu. Ronaldinho ise sezona kötü başlayarak bir anda eleştirileri üzerinde topladı ve kendisi için yeni takım arayışlarına gitmeye başladık. Bugünlerde ise Ronaldinho muhteşem futboluyla bizleri büyülüyor ve Milan'da beklentileri karşılamaya başladı. Ronaldinho gibi müthiş bir yeteneğin futbol olarak bu kadar geriye gitmesinin tek sebebi psikolojik etmenler olması kaçınılmazdır. Barcelona'da ki son sezonu ve Milan'da ki ilk sezonunda bunları fazlasıyla yaşadı. Bu sezon ise Leonardo, Ronaldinho'ya güvenini en baştan beri gösterdi ve Ronaldinho'nun güzel futbolunu bizlere yeniden izleme fırsatı sundu. Leonardo'ya sadece bu sebepten dolayı bile büyük bir sempati duymaya başladım. Bu arada Ronaldinho bu formuyla 2010 öncesinde yeniden Milli Takım'a göz kırpıyor ve formda bir Ronaldinho ile Brezilya çok farklı bir konuma gelecektir. Şu an kadro hesaplamalarında Ronaldinho'ya pek yer verilmiyor ama kupanın seyrini Ronaldinho değiştirebilir.

1 yorum:

  1. Ronaldinho Pes2006'da müthişti, sonra gerçek hayatıyla orantılı olarak oyunda da düşmeye başladı. Pes 2010'da berbat şimdi haliyle. :)) Full çıkış oldu mu gerçi baya iyi işler yapıyor da, tek kademe yükselme olsa bile rezalet oluyor.

    Ligteki performansını DK'na kadar taşıyıp orada da takımın kupayı almasında katkıda bulunursa önümüzdeki sene PES'de bol bol ağlayanlarla karşılaşırız.. :)))

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir