6 Aralık 2009 Pazar

Zehir Etkisi Yaratan Paslar {Deportivo 1-3 Barcelona}

Barcelona'nın en sevdiğim özelliği hangi maçta nasıl oynamaları gerektiğini çok iyi biliyorlar. Bazen bakıyoruz çok tempolu, seyir zevki yüksek maçlar izletiyorlar. Bazen ise temposu daha düşük ama yüksek pas yüzdesiyle bizlere daha ağır bir maç izletiyorlar ama sonuca gitmesini biliyorlar. Deportivo karşılaşmasına baktığımızda Barcelona'dan alışkın olduğumuz süper futbolu göremedik. Ama sürekli pas yapan, topu rakip yarı sahada tutan ve rakibe çok az pozisyon vererek oyunun iki yönüne ne kadar hakim olduğunu gösteren bir Barcelona izledik. Orta sahada Yaya Toure'nin yerine Busquets oynamaya başladığından bu yana Barcelona orta sahası çok daha verimli işler yapmaya başladı. Tabi ki Xavi - Iniesta - Yaya Toure orta sahası Dünya'nın en iyi orta saha üçlüsüydü ama Barcelona zayıflamaya başlayan halkalarını değiştirmesini iyi biliyor. Yani dışarıdan transfer ettiği futbolcuda veya kendi içerisinden çıkardığı futbolcuda sistem içerisinde mükemmel oynuyorlar. Yaya Toure'nin de defansif özellikleri çok yüksek olmasına hatta hücumda da ekstra katkılar vermesine rağmen tam anlamıyla beklenen tadı verememeye başlamıştı. Busquets, Keita gibi oyuncular ise bu sezon çok daha verimli oynuyorlar. Üstelik Febregas'ın da transfer edilebileceği konuşuluyor. O zaman Xavi, Iniesta ve Fabregas'dan oluşan orta sahayı düşünemiyorum bile.

Barcelona, Deportivo karşısında sürekli oyunun hakimiyetini elinde tuttu ve oyunu kendi istediği gibi yönlendirdi. Maça baktığımızda sürekli topu ayakta tuttular ve bunun beraberinde daha yavaş tempoda bile çok önemli ataklar yakaladılar. İlk yarıda Messi ile gol buldular ama bana göre tesadüf bir golle ilk yarı 1-1 bitti. İkinci yarıda daha saldırgan bir Barcelona beklememe rağmen sanki kazanacakları garantiymiş gibi oyun düzenlerini hiç bozmadılar ve seri paslarıyla rakibin başını döndürdüler. Ben bu pasların zehir etkisi yarattığını düşünüyorum ve rakip bu paslar yüzünden maç boyunca kendine gelemedi. Sonrasında ise Barcelona temposunu hafif yükseltince Messi ve Ibrahimoviç'le maçtan 3-1 galip ayrıldı. Bu maçı izleyince Barcelona'nın ne kadar komple bir takım olduğunu bir kere daha anladım. Nerede nasıl oynayacaklarını iyi biliyorlar ve ligin uzun maratonunda asla kendilerini yıpratmıyorlar. Deportivo ise eski günlerinden artık çok uzaklarda diyebiliriz.

1 yorum:

  1. Keşke Villa olsaydı şu takımda Zlatan yerine... Busqete de pek katılmıyorum şahsen Galatasaray'a istemem maçda da olumlu yönde katkısını göremedim Barça mükemmel oynadıysa bunda diğerlerinin yine eskisi gibi iyi performans sergilemesiyledir.hatırımda kalan tek pozisyonu deportivonun golundeki asisti Busqetin bu tdleri anlamak zor umarım geçici tercihtir Busqet

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir