11 Aralık 2009 Cuma

Rijkaard & Messi : Galatasaray'ın Vizyonu

Rijkaard kısa vadede başarılı olur, uzun vadede başarılı olur veya hiç bir koşulda başarılı olamaz. Bunları zaman geçtikçe hep birlikte göreceğiz. Başarıyı, başarısızlığı bir kenara bırakınca bile Rijkaard gibi bir teknik adamın Galatasaray'ın başında olması hala benim için bir rüya. Barcelona'da kurduğu sistemi, başarılarını, Şampiyonlar Ligi Kupası'nı havaya kaldırırken böyle bir adamın Galatasaray'ın teknik direktörü olacağı aklımın ucuna bile gelmezdi. Bu bloga Rijkaard geldiğinden bu yana böyle tonlarca yazılar yazdım ve yazmaya devam edeceğim. Ben Rijkaard'ın Galatasaray'ın başında olmasını bir rüya olarak görüyorsam Galatasaray'ın genç takımlarında oynayan futbolcular acaba ne görüyorlar çok merak ediyorum. Hepsinin elinde inanılmaz şans var ve bu şansı iyi kullandıkları sürece Galatasaray'ın kapıları onlara sonuna kadar açık. Rijkaard gibi bir futbol dehası bu futbolcuların başında ve onlara bir şeyler öğretmeye çalışıyor. Özellikle Dünya'nın en iyi futbolcusu olarak kabul ettiğim Messi'nin Rijkaard hakkında söylediklerini görünce genç futbolcularımızın, yıldız adaylarının ne kadar şanslı olduklarını bir kere daha hissettim. Keşke diyorum 12-13 yaşlarında olsaydım ve deli gibi futbol oynanıp kendimi geliştirseydim. Rijkaard'la çalışmayı geçtim, onunla yan yana olmak bile büyük bir gurur olmalı. Messi'nin Rijkaard hakkında söyledikleriyle aslında sadece bu yazıyı değil Rijkaard hakkında bütün yazdıklarımı özetliyorum:

''Rijkaard, Guardiola gibi harika bir teknik direktördür. Rijkaard, Barcelona'nın başındayken bizi daha çok serbest oynattı ancak biz o zamanlar bunu beceremedik. Rijkaard'ın kariyerime olan katkasını hiç bir zaman unutamam. Ben daha 16-17 yaşındayken bana güvendi ve beni A Takımda oynattı. Bunu unutmam benim için mümkün değil''

1 yorum:

  1. bizim skor basını da B planı yok diye eleştiriyor. adam şampiyonlar ligini kazanmış. gidince de ardından methiyeler düzerler kesin .

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir