14 Aralık 2009 Pazartesi

Roberto Carlos'un Vedası

Aylardır gitti, gidiyor tartışmalarının ardından Roberto Carlos sonunda gerçekten gidiyor. Bu gidiş ne kadar etik oldu, Roberto Carlos'a ne kadar yakıştı tartışılır ama böylesine bir gidişin ardından Ankaragücü maçında itirazdan yediği sarı kartta bile art niyet ararım. Sanki mümkün olduğu kadar çabuk Brezilya'ya dönmek uğruna Trabzonspor maçında cezalı duruma düşmeyi göze aldı. Hem de takımı bu kadar sorun yaşarken ve Trabzonspor deplasmanı gibi çok önemli bir deplasman varken. Fenerbahçe formasıyla bu güne kadar oynadığı maçlara baktığımızda çok önemli işler yaptı ve takımına katkısı büyük oldu. Özellikle Real Madrid'in son şampiyonluğunun ardından Roberto Carlos'u bu ülkeye getirmek çok önemliydi. Tarihin en iyi sol beklerinden birisi olarak kabul edilen bir futbolcuyu kaç yaşında olursa olsun Türkiye'de görmek güzeldi. Zico dönemindeki Carlos'u göz önüne aldığımızda takıma her şeyini veren, mücadelesini gösteren bir futbolcu vardı. Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final macerasında tecrübesiyle takıma katkısı büyük oldu. Ama Aragones ve Daum dönemindeki Carlos'a baktığımızda maç seçen, istediği zaman oynayan bir görüntüsü vardı. Özellikle bu sezon çıkardığı maçlara baktığımızda bunu görebiliriz. Yalnız sezon başında sözleşmesini yenilemişken uzun zaman gündemi meşgul etmesini ve gitmek için elinden geleni yapmasını anlamadım. Neyse ülkesinde kendisine Ronaldo ile beraber başarılar dileyelim.

4 yorum:

  1. Burak o pozisyonda resmen sinirlendi adam yapma lütfen.. Bariz şekilde faul vardı ve her Fenerbahçeli gibi O da delirdi orda

    YanıtlaSil
  2. Böylece takımını da çok zorlu ve önemli maç öncesi bırakmış oldu. Carlos'un Türkiye'de oynamış olması {bence tarihin gelmiş geçmiş en büyük beki} hepimiz için gurur oldu. Ama sözleşmesi devam eden birinin aylardır gideceğim, kalacağım yapması ve şu gidişi etik olmadı.

    YanıtlaSil
  3. gidişi, çıkan söylentiler yanlış ama kart olayı kasti değildi

    YanıtlaSil
  4. Tamam kart olayı kasti olmasın :) Mühim olan o kartı ne olursa olsun yememesiydi. Ama hırsını çok sevdim son maç falan diye sallamamazlık yapmadı, savaştı.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir