19 Aralık 2009 Cumartesi

Roger Lemerre & Ümit Özat Ankaragücü'nde

Puan durumuna baktığımda o çok eleştirdiğimiz Sivasspor'un bile Ankaragücü'nü yakaladığı bir ortamdayız. Yani onca olaydan sonra, yaratılan büyük beklentilerden sonra Ankaragücü'nün küme düştüğünü görmek bazı kesimler için büyük sevinç yaratacak ama Ankara'nın da artık çok iyi bir takım yaratması gerektiğini düşünüyorum. Bu olanların insanların ne kadar içine sineceği tartışma konusu olsa bile Ankaragücü çok çarpıkta olsa bir yapılanma içine girdi. Hikmet Karaman ile yollar ayrıldıktan sonra uzun süre teknik direktör arayışına girdiler, bu süreçte takım çok daha kötü durumlara geldi ve sonunda ligin devre arasına geldiğimizde Fransa'nın ünlü teknik adamı Roger Lemerre ile anlaştılar. Lemerre'nin yardımcı antrenörlüğünü ise Ümit Özat yapacak. Kağıt üzerinde beklediğimden daha iyi bir hamle yaptılar ve bu hamle Ankaragücü taraftarlarını sevindirecektir. Ama Lemerre'nin kısa ve uzun vadede neler yapacağını merak ediyorum. Çünkü Ankaragücü yöneticilerinin uzun vadede pek düşündüklerini sanmıyorum. Onlar için hemen gelecek başarılar daha önemli. Çünkü yarattıkları beklentinin kendileri farkına yeni varmaya başladılar.

Lemerre'nin özellikle Milli Takım'lar bazında iyi işler yaptığını görüyoruz. 1998'de Fransa Dünya Şampiyonu olurken o takımın yardımcı antrenörüydü ve sonraki süreçte takımı 2000'de Avrupa Şampiyonu yaptı. Sonrasında 2001 yılında Konfederasyon Kupası'nı da kazandılar ama 2002'de gelen başarısızlığın ardından yollar ayrıldı. Sonrasında ise Tunus'la Afrika Şampiyonluğu kazandığını görüyoruz. Şimdi Milli Takım'la kulüp takımlarının çok ayrı iki format olduğunu düşünebiliriz ama Ankaragücü'de hayatında böyle kariyerli bir teknik adam görmemiştir. Bu yüzden yaptığına iyi hamle diyorum. Kulüp takımları açısından handikapı 1997 yılından bu yana bir kulüp takımı çalıştırmamasıdır. Ayrıca Türkiye ekolü onun için çok farklı olacak ve bilmediği bir ortama gelecek.

Ankaragücü'nün şu anda elinde 38 civarında futbolcu bulunuyor ve acilen bir yapılanma içine girmeliler. Bu 38 futbolcu arasında ise doğru dürüst 2 tane defans oyuncusu bile yok. Yani kadroyu sadeleştirme hareketine girişirken mutlaka transfer yapmalarıda gerekiyor. Lemerre'nin 68 yaşında olması kulüp takımı temposu ve Ankaragücü'nün durumu açısından bir handikap olduğunu söyleyebilirim. Takımı kısa vadede üst sıralara taşıması gerekiyor ve gelecek sezonlarda ise Gökçek'lerin belirttiği Ankara'dan şampiyon takım olayını zorlayacaklar mı merak ediyorum. Tabi ki Lemerre'nin en büyük kozlarından birisi Ümit Özat olacak. Ülkeyi çok iyi bilen ve futbolcuların büyük saygı duyduğu bir isim. Ayrıca Türkiye'de olası yaşayacağı başarılarda önünde iyi bir teknik direktör kariyeri olabilir. Lemerre'nin tecrübesinden oldukça faydalanacaktır. Kısacası Lemerre beklemediğim bir hamleydi ama yerinde görüyorum. Bakalım önümüzdeki günler Ankaragücü için neler gösterecek. Girdiğimiz ligin devre arası dönemi onlar için bulunmaz nimet oldu.

1 yorum:

  1. Ümit Özat'ı hep düzgün bir insan olarak canlandırırım kafamda ama Ankaragücü'yle anlaşması ters olmuş biraz. Neyse, umarım bir sıkıntı yaşamadan istenilen verimi sağlar takıma.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir