19 Aralık 2009 Cumartesi

Kayserispor'un Yükselişi

Ertuğrul Sağlam ile Tolunay Kafkas arasında ne gibi benzerlikler var merak ediyorum. Ertuğrul Sağlam, Kayserispor'un başına geçtiğinde belli bir oranda teknik direktörlük tecrübesi vardı ama Tolunay Kafkas tercihi beni çok şaşırtmıştı. Ama bu iki teknik adamın ortak özellikleri kariyer olarak müthiş başlangıçlarını bu kulüpte yapmaları oldu. Ertuğrul Sağlam'ın Kayserispor'da attığı tohumları şimdilerde Tolunay Kafkas başarıyla yeşertiyor. Buna Kayseri halkının müthiş sinerjisini, yönetimin müthiş çabalarını ve yapılan çok doğru hamleleri ekleyince bugün Kayserispor şampiyonluk yarışının içine girdi. Geçtiğimiz 2-3 sezonda Sivasspor'un çıkışını ve son iki sezonda ise şampiyonluk mücadelesini gördük. Bu mücadeleye rağmen her sezon Sivasspor bu sene düştü, tamam takım bitti gibi yakıştırmalar yapılıyordu ve bu sezon yakıştırmalar gerçek oldu. Çünkü takım olarak geleceğe umutla bakamıyorlardı, malesef şehirde o ortam oluşmamıştı. Ama Kayserispor'un yaptıkları çok farklı onlar uzunca bir süre yapılanma içine girdiler, belli oranda istikrar yakaladılar ve her sezon bunun üstüne biraz daha koyarak yukarıya çıkmaya başladılar. En sonunda ise bu yıl şampiyonluk yarışının içine girdiler. Sivasspor'a sürekli düşer, yarışa giremez diyorduk ama Kayserispor için aynı şeyi söyleyemiyorum. Çünkü ilerisi için müthiş güven veriyorlar.

Yıllarca Kayserispor'u Gökhan Ünal ve Mehmet Topuz transferleriyle konuştuk. Çeşitli takımlarla bu oyuncuların ismi çıktı ama Kayserispor bu futbolcularla ilgili ilginç çalışmaların içine girdi ve bu futbolcuları alladılar, pulladılar birini 5 diğerini ise 10 milyon avro gibi bir rakama sattılar. Buna rağmen bu futbolcuların yeri çabuk doldu ve bugün başka Kayserispor'un yıldız adayları hakkında konuşuyoruz. İşte yapılanma diye buna denir ve bir kulüp ancak bu kadar güzel yönetilebilir. Stadları doluyor, dolmuyor ayrı konu ama maçlarını oynadıkları stadları zaten muhteşem. Aynı mimariden basketbol salonuda yaptılar ve şehir Dünya Basketbol Şampiyonası'na ev sahipliği yapacak. Yani şehir büyüyorken Kayserispor'da bundan çok olumlu bir şekilde etkilendi diyebiliriz. Şampiyon olabilirler mi bilmiyorum ama uzun vadede önlerini çok açık görüyorum.

1 yorum:

  1. Tolunay defansı çok güzel kurdu ayrıca golcü eksiğini de tamamlayınca takım çıkışa geçti... Şunu Türkiye öğrendi gitmek isteyen futbolcuları gönderip yerlerini mütevazi şekilde doldurduğun zaman takım eskisinden daha iyi olabiliyor. Bugün kaybetmesinin sebebi maça sabırsız başlaması. artık kibirli Terim ve çalım sevdalısı mustafa denizli dönemi kapandı yerlerine Kayserisporun yetişdirdiği iki tane pırıl, pırıl hoca var biri Ertuğrul sağlam biride Tolunay kafkas

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir