19 Aralık 2009 Cumartesi

Sezonun En İyi Oyunu {Galatasaray:1-0:Gençlerbirliği}

Geride bıraktığımız sezonun son maçında Samiyen'de Gençlerbirliği'ni ağırladık. Sezonu bitirmeden önce Samiyen'de oynadığımız son 2 maçta malesef galibiyet yoktu. Manisa ve B.Belediye beraberlikleri hepimizi çileden çıkarmıştı. Artık galip gelmek gerekiyordu. Öğlen Kayseri'nin, dün de Beşiktaş'ın mağlup olmalarının ardından liderlik şansı da doğmuştu üstelik. Daha önce tepilen liderlik şanslarının bu defa da, hem de sezonun finalinde yine tepilme lüksü artık yoktu. Maçın ilk yarısında 2 defa fileleri havalandırmamıza rağmen malesef iki gol de sayılmadı. Arda'nın golünde elle oynama gerekçesiyle, Harry'nin golde ise ofsayt gerekçesiyle goller sayılmamıştı ki bence sayılmaması doğruydu. Maçın geneline baktığımızda Galatasaray'ın ne kadar arzulu oynadığını, bu defa galibiyet ve liderliği ne kadar kovaladığını söyleyebiliriz. Başlıkta da dediğim gibi ilk yarının en keyifli oyunlarından birini oynadık. Bu maç ile kıyaslayabileceğim tek maç olarak deplasmandaki Pana maçını gösterebilirim. O maçta inanılmaz rahattık tabii. Bu maça baktığımızda ise ilk düdükten itibaren rakip yarı alana adeta yığılan bir Galatasaray izledik. Gençlerbirliği'ni kutlamak da lazım. Çok iyi direndiler. Neyse sağlık olsun gelelim başlıklara..

Galatasaray'ın Uğur'u
Galatasaray bugünkü maça kılı kılına yetişen Uğur ile başladı sağ bek olarak. Ben önce Uğur ile başlamak istiyorum. Galatasaray'ın yıllardır süren sağ bek sıkıntısının ilacı olarak gösteriliyordu. Sonra Konya'da başına gelen talihsiz sakatlık ile birlikte Uğur'dan 2 sene mahrum kaldık. İtiraf etmek gerekirse Uğur'u izlemeyi özleyenlerin başında geliyorum. Uğur'un bugünkü futbolu ile 2 senenin bütün özlemini dindirdi. Nihayet Uğur'u izleyebilmek çok keyifliydi. Uğur'dan fantastik 4'lüm dediğim ekibe geçeyim. Kewell-Arda-Elano-Keita.. Bu dörtlü bugün çok başarılıydı. Elano adını pek duymadık fakat Arda olsun, Kewell olsun, Elano olsun golü maç boyunca kovaladılar, istediler ve nihayetinde de elde ettiler. Sarp'ın yeniden sahada olması da takımı defans anlamında çok rahatlattı. Bugün takım genel olarak çok iyiydi. Düşünün; Leo'yu bile beğendim. O bile gözüme batmadı, çok iyi bir kaleci oldu çıktı bugün. Uzun süredir yana yakıla stoper aradığımıza inanamıyorum. Elimizde Hakan Balta gibi bir adam varken stoper arıyor olmamız ayıptır, şımarıklıktır. Özetle takımı kuruluş açısından çok beğendim. Sahaya çıkan ilk onbir çok doğruydu.

Bugün Yapılan En Doğru Hamle
Sezon başından Baros'un sakatlanmasına kadar geçen 10 haftalık periyotta Galatasaray'da en doğru yapılan iş şüphesiz hücumun çok başarılı uygulanıyor olmasıydı. Bu akşam hücum kadar doğru yaptığımız şey ise defanstı. Hücum anlamında 3 attığımız, 4 attığımız, 5 attığımız hatta 6 attığımız maçların her biri çok başarılıydı. Ama itiraf etmek gerekirse defanstaki sıkıntılar sebebiyle bir çok maçta korktuk, bazı maçlarda da korktuğumuz başımıza geldi. Bugün maçın adamı Keita gibi görünse de aslında defansın başarısı sayesinde bu kadar rahat hücuma kalkabildi takım. Deminki kısımda bahsettiğim Hakan Balta ve Uğur tercihleri defanstaki başarının baş sebepleriydi. Zaten Graz maçından sonra as kadroya dönmek Galatasaray'a iyi geldi. Gençler denensin, hazır hale gelsin tabii fakat takımı da özlüyorum bir arada oynamayınca. Bu arada Elano'ya değinmek istiyorum. 75 dakika adını duymadım, yüzünü görmedim. Ama Keita'ya çıkardığı bir pas ve Keita'nın Kewell'a yaptığı asistle, yani tek hareketle gündeme oturdu yine. Golün sahibi her ne kadar Kewell olsa da Elano'nun attığı uzun fakat milimetrik pasın goldeki payı yadsınmaz bir gerçek olarak gözümüze çarpıyor.

Nihayet Liderlik Geldi
Galatasaray daha önce bir kaç defa eline gelen liderlik fırsatını tepmişti. Dün Beşiktaş'ın puan kaybetmesinin bugün de Kayseri'nin puan kaybetmesinin ardından nihayet reddedilmeyen liderlik yeniden Galatasaray'a geldi. Yarın Trabzonspor-Fenerbahçe maçı var. 36 puana yükseldi Galatasaray. Trabzon'un alacağı her türlü puan yada puanlarda Galatasaray sezonu lider olarak kapatır. Yarın bir aksilik çıkmamasını temenni ediyorum. Bu maçın ardından tatile gideceğiz diye düşünüyordum ben fakat Türkiye Kupası'nı unutmuşum. Trabzon'u ağırlayacağız çarşamba akşamı. Bildiğim kadarıyla da o maç Trt 3'ten yayınlanacak. O maçta Galatasaray'a başarılar dilerim. Yürüyedur Galatasaray'ım!

4 yorum:

  1. Şimdiden hepimize iyi kolbastılar::))

    YanıtlaSil
  2. ya hepsini anladım da maç boyu top gelmeyen auta giden topu korner yapan altı pas içinde rakip oyuncuyla karşı karşıya bi pozisyonda topa arkasını dönen bi kaleciyi nasıl beğendiniz acaba heee bide ikinici yarıda ceza sahası dışında topu önce durdurup sonra vurmasına ne demeli sanki çalım atıcak adama

    YanıtlaSil
  3. Leo'yu genel olarak beğenmiyorum zaten. Bana çok maceracı geliyor. Belirttiğiniz cümlede Leo'yu bile beğendim derken, takım o kadar iyiydi ki onun kusurları bile gözüme görünmedi demek istemiştim.

    YanıtlaSil
  4. takımda sırıtan çok nokta var o kadar da kusursuz oynamadık. Caner erkin hücuma zenginlik katıyor ama 3-4 kez ofsaytı bozdu ve Gençlerbirliği çok net gol pozisyonuna girdi. tam anlamıyla bir bek değil. Hakan ın topu oyuna sokuşu güzel ama çok ters ayakta kalıyor ve son zamanlarda olan form düşüklüğü var. bide Arda bu şekilde devam ederse baroş geldiğinde yedek klübesinde oturacak ilk kişidir. şu durumda ne Kewell ne Elano nede Keita kesilmemeli. bu şekilde bencil oynamamalı. Hasan Şaş'ı andırmaya başladı. kendine gelmesi lazım. ayrıca Elanoya takımın liderliğini kaptıracak gibi bi hisse sahip gibi saha içinde pas ve paylaşım konusunda zıtlıklar yapıyor. umarım kendini toparlar ve sezon başındaki formuna kavuşur.

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir