3 Aralık 2009 Perşembe

Trabzonspor'da Sıralı Devrimler

Sadri Şener'in işini iyi yapmaya çalışan bir başkan olduğunu ve Trabzonspor için elinden geleni yaptığını düşünenlerdenim. Göreve geldiğinden bu yana bazı hamleleri başarılıdır, başarısızdır çok tartışabiliriz ama kulübe önemli paralar harcadı ve geçtiğimiz sezon yaptığı hamlelerle Trabzonspor'un beklentilerini bir anda çok yükseltti. Yani geçtiğimiz sezon takım şampiyonluğa inandıktan sonra artık onları Avrupa Kupaları'na katılma hakkını elde etmek bile mutlu etmeyecektir. Aynı durumu Samsun Basketbol'un içinde olduğum için bende yaşıyorum. Geçtiğimiz sezon beklentiler anormal şekilde yükselince bu sezon yaşanan düşüş büyük hayal kırıklığı oluyor. Üstüne takımın iyiye gitmesi yönünde hamleler yapılmayınca iyice olaydan soğuyorsun. Ama Trabzonspor'un düzelmek, iyiye gitmek adına hala umutları var ve Sadri Şener takımın iyi gitmesi adına hamleler yapmaya başladı. Şenol Güneş adını zaten uzun zamandır Trabzonspor'la bir arada duyuyorduk ve ligin ilk yarısının bitmesi beklenmeden bu olay gerçekleşti. İkinci hamle olarak ise Fatih Tekke'nin takıma kazandırılmasını bekliyorum ve büyük ihtimalle devre arasında bu da gerçekleşecek.

Serap, Şenol Güneş'in Trabzonspor'a geçmesi ile ilgili çok güzel bir yazı yazdı. Bu yazının üstüne bana kalan ise kendi fikirlerimi belirtmek olacak. Trabzonspor'un sezon başında Samet Aybaba hamlesi büyük tepki toplayınca kariyerli bir teknik adam arayışına girildi ve çok sayıda teknik adamla görüşüldü. Bross'la anlaşıldığında pek şaşırmamıştım çünkü Trabzonspor'un bu tip teknik adamlara kadar düşeceğini tahmin ediyordum. Taraftarın asıl hayali Şenol Güneş'i takımın başında görmekti ama Kore ekibiyle sözleşmesi devam ettiği için bu bir türlü gerçekleşmiyordu. Artık Trabzonspor'un da kendisine büyük ihtiyaç duyduğunu gören Şenol Güneş sözleşmesinin bitmesinin ardından camiasına kavuşmuş oldu. Yukarıda Sadri Şener'in Trabzonspor'a bir vizyon getirdiğini ve kulübün iyi gitmesi adına elinden geleni yaptığını belirtmiştim. Şenol Güneş'i getirmesinin yanında futbol olarak tüm yetkiyi ona vererek muhteşem bir iş yaptı. Trabzonspor'da yıllardır başkanların konuşmasını, antrenörlerin sıkça işine karışılmasını izledik durduk. Şenol Güneş'in şimdi getireceği yönetim tarzı belki Trabzonspor'da bir ilk olacak. Ayrıca takımda Ünal Karaman gibi çok tecrübeli bir isim var. Şenol Güneş ve Ünal Karaman ikilisini en son Milli Takım'da beraber çalışırken görmüştük ve önemli işler yapmışlardı. Şenol Güneş'in getirdiği yapılanmada Ünal Karaman'ın da çok önemli bir görevinin olacağını düşünüyorum.

Trabzonspor'un elinde önemli bir kadro var ve yapılacak transferlerle daha iyi işler yapılabilir. Bu süreçte Trabzonspor taraftarının sabrederek vereceği destekle takım önemli yerlere gelebilir. Ayrıca devre arasında yapılacak Fatih Tekke transferi ile de takımın havası iyiden iyiye değişecektir. Olası bir Fatih Tekke transferine kadar takım içerisinde oluşan kaptanlık krizine Şenol Güneş el koydu ve Song'u takım kaptanlığına getirdi. Song'un kariyerini, profesyonelliğini tartışmamıza gerek yok ve kaptanlık onun uzmanlık alanıdır desem, ayrıca Kamerun Milli Takım'ını referans göstersem sanırım yeterli olacaktır. Yalnız eleştirilecek nokta bu futbolcunun kadro dışı bırakıldıktan bir kaç gün sonra kaptanlığa getirilmesidir. Sadri Şener operasyonlarının ilk halkasında performanslarını beğenmediği bazı futbolcuları kadro dışı bırakmıştı ve Bross'u iistifaya zorlamıştı. Song'un performansının düştüğü ve yaşı itibariyle futbolunun artık çok gerilerde olduğu bir gerçek ama kısa vadede, özellikle takımın yaşadığı bu sıkıntılı dönemde tecrübesiyle vereceği katkı çok büyük olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir