2 Aralık 2009 Çarşamba

Twente-Fenerbahçe {Maça Doğru}

Uefa Avrupa Ligi H grubu 5. karşılaşmasında Fenerbahçe, Hollanda deplasmanında Twente'ye konuk oluyor bu akşam 20:00'de. Maç Ensche'deki De Grolsh Veste Stadı'nda oynanacak. Maç Euro Futbol kanalından canlı olarak yayınlanacak. Maç bitince de Star'da geniş özet verilecek. Maçı takip edemeyenler akşam 10'u bekleyebilirler. Grupta Fenerbahçe'nin 9, Twente'nin ise 7 puanı var. Fenerbahçe kazanırsa gruptan lider çıkmayı ve bir sonraki turda nispeten daha kolay bir ekiple eşleşmeyi garantileyecek. Twente kazanırsa tabloda Fenerbahçe'nin bir puan farkla üstüne çıkacak ve son maçı bekleyecek iki tarafta. Beraberlik halinde ise Sheriff-Steuau Bükreş maçı önem kazanacak. Sheriff grupta 4 puanla 3. sırada yer alıyor. Hâlâ kesin bir durum yok yani. Sheriff bugün Bükreş'i haftaya da Fenerbahçe'yi yenerse gruptan lider çıkma şansına bile sahip. Tabii gönlümüz ülke puanı sebebiyle Fenerbahçe'den yana. İnşallah kalan 2 maçını da kazanarak lider olarak gruptan çıkacak ve Avrupa Ligi'nde yoluna devam edecek. Takımlardaki son durumlara bakacak olursak;

Fenerbahçe
Fenerbahçe'de trafik kazası geçiren Kazım'ın yanı sıra sakatlığı bulunan Emre ile Bekir, Ali ve Önder 19 kişilik Twente maçı kafilesinde yer almadı. Cristian ve Dos Santos'un durumları ise maç saatinde netlik kazanacak. Sarı-lacivertli ekip Avrupa'da son 3 deplasman maçında olduğu gibi kazanmayı hedeflerken kazanarak grupta liderliği garantilemek istiyor. UEFA Avrupa Ligi (H) Grubu'ndaki 5. maçında bugün deplasmanda Hollanda'nın Twente takımıyla karşılaşacak Fenerbahçe, Avrupa kupalarında 161. maçına çıkacak. Sarı-lacivertliler, Avrupa arenasında bugüne dek yaptığı 160 maçın 55'ini kazanırken, 27 beraberlik, 78 yenilgi aldı. Rakip filelere 201 gol atan Fenerbahçe, kalesinde 262 gol gördü. Grupta 4 maça çıkan Fenerbahçe bu 4 maçın 3'ünde galip geldi birinde ise mağlup oldu. Tek mağlubiyetini Saraçoğlu'nda Twente'ye karşı alan temsilcimiz bu akşam galip gelerek istediğini almak istiyor şüphesiz. F.Bahçe teknik direktörü Christoph Daum Twente karşısında ilk maçta çok sayıda pozisyon bulduklarını hatırlatırken ''Bizi son haftalarda çok iyi bir performans sergileyen bir ekip bekliyor. Ama ilk maçta da gördüğümüz gibi bir çok gol pozisyonu yakaladık. Bunu bugün da bekliyoruz. Oynadığımız iyi maçlarla avantajlı durumu yakaladık. Twente'nin önünde olmak istiyoruz" dedi ve Alman çalıştırıcı kazanma şanslarının ne kadar olduğu sorusuna, ''Yüzde yüz'' şeklinde yanıt verdi.

Twente
Rakip Twente'nin en büyük kozu ise son haftalarda çizdiği başarılı performans. Rakip Twente'de ligde attığı 8 gol ile form durumunu kanıtlayan forvet oyuncusu Bryan Ruiz'in dizindeki problem devam ediyor. Oynama ihtimali yükselen Ruiz'in durumu konusunda son karar maç saatinde verilecek. Ruiz'in yokluğu şu anda en büyük eksikleri gibi görünse de maç saatinde karar verilecek duruma gelmiş olması oyuncunun en azından bir devre Fenerbahçe karşısında gol arayacağını gösterir ki bu gerçekten ciddi bir handikap. Fenerbahçe'nin iyi bir ekip olduğunu, İstanbul'daki maçta onları şaşırttıklarını ifade eden Twente çalıştırıcısı Steve McClaren, ''Ancak tekrar şaşıracaklarını düşünmüyorum. Çünkü Twente'yi tanıdılar, kapasitemizi biliyorlar. Yarın en iyi olan kazanacak. İki taraf da elinden geleni yapacak, kazanmak için oynayacak. Çok üst seviyede kaliteli bir maç bekliyorum'' diye konuştu. Grupta oynadıkları maçlarda Sheriff ile Fenerbahçe'yi 2-1'lik skorlarla geçen Twente, Steuau ile ise berabere kaldı. Twente'nin bir diğer şansı ise Fenerbahçe'nin Hollanda ekipleri karşısındaki şanssızlığı. Hollanda'ya karşı oynanan 12 maçın 9'undan mağlup ayrılmış Fenerbahçe. Tabii her takımı ayrı ayrı değerlendirmek gerekiyor ama bu da bir istatistik olarak göze çarpıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir