7 Şubat 2010 Pazar

Fark Yaratanlar {Emre Güngör}

Maç yazımda Galatasaray'ın Kayserispor karşısında gösterdiği savunma performansının son iki yılın en iyi savunma performansı olduğunu söylemiştim. Geçtiğimiz sezonla bu sezonu göz önüne aldığımda Galatasaray'ın en sıkıntılı noktası savunmada yaptığı hatalar olmuştur. Rakibi durdurmanın yanında hücumun savunmadan başladığı felsefesini düşündüğümüzde Galatasaray olumlu işler yapamıyordu. Geçtiğimiz sezon Meira bu konuda ilaç olsun diye transfer edildi ama olmadı. Bu sezon Servet Çetin & Gökhan Zan ikilisi güven vermedi. Neill transfer olduktan sonra ise Servet'le gösterdikleri uyum çok tutmadı. Mesela defanstan top çıkarma deyince ilk gösterdiğimiz isim Popescu oluyor. Ama unutmamamız gereken nokta Popescu, Bülent Korkmaz'la güzeldi. Bülent Korkmaz mücadelesiyle, sağlam futboluyla Popescu'nun işini oldukça kolaylaştırıyordu ve bu ikili ile beraber Galatasaray çok başarılı olmuştu.

Neill ve Servet Çetin ikilisini üç maçta izledik. Bu üç maçta gözlemlediğim Servet'in futbolunun Neill'i biraz bozduğu yönündeydi. Neill oynamaya başladıktan sonra Servet top kullanma olayında biraz daha geri plana çekildi ama top kendisinin ayağına geldiğinde yine dağlar, taşlar bol bol beslendi. Ayrıca Servet'in ağır yapısı Neill ile fazla uyuşmadı. Kayserispor karşılaşmasında Neill ve Emre Güngör'ün gösterdiği uyum uzun zamandır Galatasaray'da şahit olmadığım bir stoper uyumuydu. Song ve Tomas'dan bu yana Galatasaray stoperlerinin bu kadar uyumlu oynayabildiklerini görmemiştim. Üstelik Kayserispor deplasmanı bu tespitlerde bulunmamız için çok doğru bir örnektir. Makukula gibi bir santrafora karşı hem mücadele vermek, hem de top Galatasaray'da iken oyunu mükemmel kurmak, harika toplar çıkarmak ve Leo Franco'nun bile bir nebze güvenli gözükmesini sağlamak müthiş bir olaydı.

Emre Güngör'ün tamamen iyileşmesi ve bu kadar üst düzey mücadelenin olduğu 90 dakikayı sakatlanmadan çıkartması kendisi açısından iyi oldu. Galatasaray, Emre Güngör'e güvenmeseydi zaten bu sezon ortasında onunla da yollar ayrılmıştı. 1.5 sezon boyunca sakat kaldı, iyileşti derken tekrar sakatlandı ama şimdilerde tamamen düzelmişe benziyor. Emre Güngör özellikleri itibariyle Servet Çetin'den çok farklı bir futbolcu. Kalıp olarak onun kadar güçlü görünmemesine rağmen güçlü yapısıyla, daha kontrollü futboluyla ve en önemlisi topu iyi kullanabilmesiyle ihtiyacımız olan stoper tipine çok uyuyor. Onun bu teknik özellikleri Kayserispor maçında Neill ile harika bir uyum göstermesini sağladı. Umarım bu performanstan sonra Rijkaard, Emre Güngör'ün üstüne gider. Servet Çetin'de sezon sonunda Avrupa yollarına açılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir