23 Şubat 2010 Salı

Galatasaray'ın Voleybol Gündemi {15-21 Şubat}

Herkese merhaba,
İşte yepyeni bir haftada daha Galatasaray Voleybol Şubesi’nde geçen haftanın değerlendirmesi ve bu hafta oynanacak olan maçlardan haberleri paylaşmak üzere birlikteyiz.
Hepimize, sağlıklı, huzurlu, mutlu ve bol kazançlı, başarılı bir hafta diliyorum.

Sevgili Voleybol severler,

Bu hafta sizlere ilk olarak Türk Voleybolu’nun tarihine geçen iki olaydan bahsederek başlamak istiyorum.
Bildiğiniz gibi 10 ay gibi kısa bir sürede tamamlanarak 6 Şubat’ta Türk Voleybolu’nun hizmetine açılan 7 bin 600 kişilik TVF Başkent Voleybol Salonu’ nda ilk karşılaşmalar bu hafta sonu oynandı. Bu vesile ile bir kez daha bu güzel tesisi ülkemize kazandıran Türkiye Voleybol Federasyonu’nu, Sayın Başkan Erol Ünal Karabıyık nezdinde tebrik ediyorum.

Bu salonda oynanan ilk maç, Aroma Bayanlar İkinci Ligi karşılaşması oldu. Bu maçta, Ankara Vakıfbank, Trabzon İdman Ocağı’nı 3-2 mağlup etti.
Bu ilk maçın ilk sayısını Ankara Vakıfbank’tan Oya Erginay kaydederek tarihe geçti.
Salondaki ilk lig maçını Menderes Saydam, Hatice Özmen hakem ikilisi yönetti.


Bu güzel salonun bir başka özelliği de aynı anda iki ayrı maçın oynanmasına olanak verebilmesiydi.
Türkiye’de ilk kez gerçekleşen bu özellikle cumartesi günü oynanan Aroma Bayanlar 2.Ligi maçlarından TED Kolejliler – Dicle Üniversitesi maçı ile Aroma Erkekler 2.Ligi maçlarından TVF Spor Lisesi – Polis Akademisi ve Koleji maçları aynı anda oynandı.

İlk kez gerçekleşen bu sistemde oynanan maçlarda TED Kolejliler 3 -2, Polis Akademisi ve Koleji ise 3 -0 galip gelerek tarihe geçmiş oldular.


Galatasaray Voleybol Şubesi’nde geçen hafta neler olmuş? Gelin hep birlikte göz atalım.

Önceliği Bayan Takımımıza vererek geçen haftanın değerlendirmesine geçelim.

Voleybol Şubesi’nde Geçen Hafta:

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı haftaya Avrupa Kupası’nda elde ettiği 3-0’lık zaferle başladı.

Ülkemizi CEV GM Capital Challenge Cup’ta başarı ile temsil eden Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, çeyrek final ilk maçında Ukrayna’nın Severodonestk takımına konuk oldu. 2400 kişinin izlediği maçta Galatasaray, maçın bazı bölümlerinde oldukça zorlanmış olsa da ülkemize 0-3 gibi kupada çok büyük bir avantaj sağlayan skor ile dönmeyi başardı.

Maçta tutulan istatistiklere bakarak maçın yorumunu yapacak olursak;
Galatasaray Bayan Voleybol Takımı maçın sadece ilk setinde ilk teknik molasına geride girmiş.
Diğer önemli periyodların hepsinde Galatasaray üstünlüğü var.
Galatasaray, bu maçta karşısında inanılmaz disiplinli ve direnci yüksek bir rakip bulmuş.
Toplam 1 saat 12 dakika süren karşılaşmada Galatasaray aldığı toplam 79 sayıyı,
4 ace ( Drejislo 2, Valeska 1, Deniz 1 )
15 blok ( Krsmanoviç 5, Valeska 4, Özlem 3,Elif 2 ve Djresilo 1 )
49 başarılı hücum sayısı ( Djresilo 19, Deniz 10, Valeska 7, Krsmanoviç 6, Özlem 5, Elif 2 ) ve
11 rakip takım hatasından almış.
Rakibimiz ise toplam 69 sayı almış Bu sayıların dökümü ise 4 ace, 5 blok, 44 başarılı hücum sayısı ve 16 Galatasaray hatasından kaynaklanmış.
Takımımızın skorerleri:
Djresilo 22, Valeska 12, Krsmanoviç ve Deniz 11, Özlem 8, Elif 4.

Maçtan önceki yazılarımda belirttiğim konu olan manşetlerde bu maçta manşet sıkıntısı yaşamamışız. Manşet karşılama oranımız iyi görünüyor.
%51 Oranı ile mükemmel manşet alan takımımızda sadece 3 kez Ayça ve 1 kez de Valeska ile manşet hatası yapmışız.
Serviste de 4 kez gibi küçük bir sayı ile servis kaçırmışız. Djresilo, Özlem, Valeska ve Krsmanoviç ile 1’er kez servis kaçırmışız.
Hücumda da oranımız fena sayılmaz. Toplam 102 hücum girişimden 49unda sayı bulmuş, 12 kez hata ile dönerken 5 kez rakibin bloğuna yakalanmışız.

Bu başarılı seriyi İstanbul’daki maçta da sürdüreceğimize inanıyor ve şekli, yeri ve zamanı henüz belli olmayan dörtlü finali sabırsızlıkla bekliyorum.

Eğer geçtiğimiz yıllardaki gibi bir dörtlü final organizasyonu yapılacaksa bunu düzenleyen tarafın Galatasaray olmasını çok isterim. Çünkü Galatasaray Voleybolu böyle bir organizasyonun altından başarı ile kalkacak ve seyirci avantajını da salona yansıttığımızda kolaylıkla Avrupa Kupası’na sahip olacaktır diye düşünüyorum.

Buradan tüm Voleybol Şubesi yöneticilerine ve Sayın Başkan Adnan Polat’a bu konuda istekli davranmalarını ve geçtiğimiz yıldan beri yazdığım ‘ DÜNYANIN EN POPÜLER 3 SPOR DALINDA AVRUPA KUPASI KAZANAN TEK TÜRK TAKIMI’ olma unvanını elde etmemizin çok kolay olacağını söylemek istiyorum. Sayın Yöneticiler, lütfen bu fırsatı kaçırmayalım!

CEV GM Capital Challenge Cup çeyrek final maçlarında oynanan maçlarda alınan sonuçlar söyle:

Severedonestk ( UKR ) – Galatasaray: 0-3
Panatinaikos (Yunanistan ) – Asterix Kieldrecht: 3-2
Dresdner ( Almanya ) – Istres Ouest Provence ( Fransa ): 3-0
İmpel Gwardro Wroclow ( Polonya ) – Minchanka Minsk ( Belarus ): 2-3

Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, uzun ve yorucu geçen deplasman yolculuğunun ardından bir günlük dinlenme ile Aroma Bayanlar 1.Voleybol Ligi 16. haftası maçı için ezeli rakibimiz Beşiktaş’ a konuk oldu.
Lig sıralamasında dördüncülük için yarıştığımız Beşiktaş karşısında ilk iki seti kazanan Galatasaray, sonraki setleri rakibine verince maç uzatma setine gitti. Ancak son sette daha fazla puan kaybına tahammülü olmayan takımımız rakibinin hatasından bulduğu 6 sayı ile seti ve maçı kazanarak 2 puanın sahibi oldu.
Beşiktaş: 2- Galatasaray: 3
Setler: 20 - 25, 21 - 25, 25 – 23, 30 – 28, 10 – 15.

Bu sonuçla puanını 31’e yükselten Galatasaray 4.sıradaki yerini korudu. Beşiktaş ise 27 puana yükseldi. Ancak İller Bankası Takımı Karşıyaka DYO takımını 3-0 yenerek 3 puanın sahibi olması ve puanını 29’a yükseltmesinin ardından 5.sıraya yükselince Beşiktaş 6.lığa gerilemiş oldu.

Bu maçtan önce oynanan Gençler Ligi maçını da Galatasaray Genç Bayan Voleybol Takımı 3-0 kazanarak puanını 25’ye yükseltti ve 8.sıradaki yerini korudu. Beşiktaş Genç Bayan Takımı ise 14 puanda ve 9.sırada kaldı.

Beşiktaş - Galatasaray maçında tutulan istatistiklere göre maç analizini yapacak olursak;

Galatasaray’ın maç boyunca aldığı 116 sayıyı, 9 ace, 13 blok, 61 başarılı hücum sayısı ve 33 de rakip takım hatasından aldığını görüyoruz.
Takımımızın sayı yükünü bu maçta da İvana Djrsilo çekmiş. 3 ace, 2 blok ve 26 başarılı hücum sayısı ile toplam 31 sayı üreten Djresilo’yu, 1 blok 13 atak sayısı toplam 14 sayı ile Deniz, 2 ace, 2 blok ve 8 atak sayısı toplam 12 sayı ile Valeska, 1 ace, 2 blok ve 6 hücum sayısı ile toplam 9 sayı üreten Krsmanoviç takip etmiş. Özlem 3 blok, 3 hücum sayısı ile toplam 6, Elif 2 ace, 2 blok ve 1 hücum sayısı ile toplamda 5 sayı, Dilara 1 blok ve 4 hücum sayısı toplam 5 sayı, Gözde ise 1 ace ile takıma katkı yapmışlar.
Takımımız, 7 kez manşet hatası yaparken, 7 kez servis kaçırmış ve 12 kez rakibin bloğuna yakalanmış, 9 hücumundan da olumsuz sonuçla ayrılmış.
Takımımızın yaptığı 13 blokta şu isimler yer alıyor:
Özlem 3, Djresilo, Krsmanoviç, Valeska, Elif 2’şer, Deniz ve Dilara 1’er kez blok yapmışlar.

Toplam 2 saat 4 dakika süren maçta Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, 3.setin ilk teknik molasından sonra düşüşe geçmiş ancak 5.sette rakibinin yaptığı hatalar ile 2 puanın sahibi olabilmiş.
Manşetlerde de toplam 7 kez hata yapmışız. Deniz 4, Ayça 2, Valeska ise 1 kez manşet hatası ile rakibimize sayı vermiş. Mükemmel servis karşılama oranımız ise %38 gibi düşük bir sayıda kalmış.

Aroma Bayanlar 1.Ligi 16. haftası 1 maç dışında tamamlandı. Oynanan karşılaşmalar ve oluşan puan durumu şöyle:

20 Şubat Cumartesi:

İller Bankası – Karşıyaka DYO: 3 - 0
Beşiktaş – Galatasaray: 2 - 3
F.Acıbadem – MKE Ankaragücü: 3 - 0
Beylikdüzü – Eczacıbaşı Zentiva: 0 - 3
Ereğli Bld. – Nilüfer Bld.: 3 – 1

23 Şubat Salı:

Vakıfbank GS TT - Yeşilyurt:


Galatasaray Erkek Voleybol Takımı ise bu hafta sonu Ankara’da yeni açılan Başkent Spor Salonu’nda Maliye Milli Piyango takımına konuk oldu.
Geçtiğimiz hafta şampiyonluk adaylarından Arkas Spor’u 3-1 yenen Maliye Milli Piyango Takımı çıkışını bu maçta da sürdürdü ve ilk seti kaybetmesine rağmen arka arkaya 3 set alarak maçı 3 – 1 kazanmayı başardı. Setler: 20 – 25, 25 – 23, 25 – 15, 25 – 21.

Bu sonuçla puanını 25 e yükselten Maliye Milli Piyango Takımı üst sıralar için umutlanırken, bu maçtan puan alamayıp 30 puanda kalan ve Halkbank’ın Bozkurt Bld.’ Takımını 3 – 1 yenmesi ile 32 puana çıkması sonucu 6.lığa inen Galatasaray’da önümüzdeki haftalarda oynanacak maçlar daha fazla önem kazanmaya başladı.

Bu maçın analizini yapacak olursak;

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı maçta aldığı 84 sayıyı, 4 ace, 9 blok, 45 hücum sayısı ve 26 rakip takım hatasından almış!
Aynı şekilde rakibine verdiği toplam 95 sayıyı da 15 kez servis hatası, 6 kez manşet hatası, 16 kez hatalı hücum yaparak, 16 kez rakibinin bloğuna yakalanıp, 38 kez de rakip takımın hücumuna engel olamadığı için ve 4 kez de rakibin servislerinden direkt sayı vermiş!

Bu maçta Galatasaray pasörünün, takımın servis karşılarkenki pozisyonuna ait istatistiklere bakarak, sadece 3 ve 4 numarada oynarken + rakamlara ulaştığını, 2. ve 3. sette sonradan, 4.settin ise tamamında ikinci pasörümüz Caner Peşken ile devam etmesinden anladığımız kadarıyla bir sıkıntı yaşandığını görüyoruz. Ayrıca sadece 2. ve 3.sette oyuna dahil olan yeni transfer Erkan Toğan’ın da oynadığı bölümlerde 6 hücum girişiminden 3ünde hata yaptığını ve sadece 1 sayı bularak maçı -1 ile tamamlaması, daha önceki maçlarda sayı yükünü çeken yabancı oyuncularımız Barca ve Nemer’in de diğer maçlara oranla az sayı bulması maçı kaybetmeye yol açmış diyebiliriz.
Yine tutulan istatistiklere bakarak, Galatasaray’ın takım olarak olumlu karşılanan servislerden sonra yaptığı hücumlarda 9 kez rakip takım bloğuna yakalanması, 10 kez rakibine sayı kaptırması ve sadece % 46 oranında sayı bulabilmesi de maçın kaybedilmesinde önemli bir belirteç olmuş. Takımımızın olumsuz karşılanan servislerden gelen 5 topta hiç sayı bulamadan 1 kez rakip takım bloğuna yakalanıp, 2 kez de hata yaparak 3 sayı vermesi de yine bir diğer olumsuzluk olmuş.
Ama bana göre maçın bitme noktası 4. sette ilk teknik molaya 7 - 8, ikinci teknik molaya 13 – 16 önde giren devamında 19 – 21 galip durumdayken rakibe 6 – 0 lık seri yaptırılması olmuş!

Maç boyunca Galatasaray 4 ace ini Dehne 2, Murathan ve Caner Peşken 1’er kez ile bulurken,
9 bloğuna da Murathan ve Kemal ile 2’şer, Nemer, Ahmet, Erkan, İbrahim Emet ve Caner Peşken ile 1’er kez ile yapabilmiş.
Bu maçta Galatasaray’ın sayılarını alan oyuncularımızın dağılımı ise şöyle oluşmuş:
Kemal 16, Nemer 13, Barca 7, Dehne ve Murathan 5’er, Caner Peşken ve Ahmet 4’er, İbrahim Emet ve Erkan Toğan 2’şer sayı.
Yine istatistiklerden görülen ilginç bir tespit şudur.
Takımımız bu maçta 10 kişilik bir oyuncu rotasyonu ile oynamış. Bunlardan yarısı eksi ile oynarken, Nemer, Kemal, Dehne, İbrahim Emet ve Caner Peşken artı ile maçı tamamlayabilmişler.

Sonuç itibarı ile etkili servis atamayan ( 83 serviste 15 hata, 4 ace ), 17 kez bloğa yakalanıp 16 kez hatalı hücum yaparak % 41 lik sayı/hücum ortalaması tutturan, buna karşılık rakibine sadece 8 blok yapabilen bir görüntü ile maçı kaybetmişiz.

Bu maçtan önce oynanan Gençler Ligi maçında ise Galatasaray Genç Erkek Voleybol Takımı, Maliye Milli Piyango Genç Erkek Voleybol Takımını 3-2 yenmeyi başardı.
Bu sonuçla 26 puana ulaşan Galatasaray 6.lığını korurken, Maliye Milli Piyango ise puanını 18 e yükselterek 9.sıradaki yerini korudu.

Aroma Erkekler 1.Ligi 18. haftasında oynanan karşılaşmalar ve oluşan puan durumu:

Halkbank – Bozkurt Bld.: 3 - 1
Maliye Milli Piyango – Galatasaray: 3 - 1
Ziraat Bankası – Beşiktaş: 3 - 0
Fenerbahçe – Bld. Plevne: 3 - 0
Arkas Spor - İst. B.Bld.: 3 - 2
Diltaş – SGK: 1 - 3


Voleybol Şubesi’nde Bu Hafta:

Biraz da Galatasaray Voleybol Şubesi’nde bu hafta oynanacak olan maçlara göz atalım.
Şubede bu hafta, mesai yine Çarşamba günü Avrupa Kupası maçı ile başlıyor.

Ülkemizi CEV GM Capital Challenge Cup’ta başarı ile temsil eden Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, çeyrek final ilk maçında Ukrayna’nın Severodonestk takımını konuk edecek. İlk maçta elde ettiğimiz 0- 3 lük galibiyetin büyük avantajı ile sahaya çıkacağız.

Tamamı Ukraynalı oyunculardan oluşan rakibi ile 24 Şubat Çarşamba günü saat 19.00’de TVF Burhan Felek 50.Yıl Spor Salonu’nda karşılaşacak olan Galatasaray’da hedef, ilk maçta oldu gibi bu maçtan da galibiyet ile ayrılmak olacak.
Galatasaray’ın turu geçip final grubuna kalması için 1 set alması bile yetecek olan maçta Romanya’dan Lucian Vlad ile Macaristan’dan Monika Ujhazi hakem olarak görev yapacaklar.

Galatasaray Bayan Voleybol tarihinde ilk kez yakaladığımız final grubu şansına tanık olmayı arzu eden tüm Galatasaraylıları Çarşamba günü TVF Burhan Felek 50.Yıl Spor Salonu’na bekliyoruz.

Bu maçın ardından Aroma Bayanlar Voleybol 1.Ligi 17.haftasında lig sıralamasında dördüncülük için yarıştığımız en önemli rakibimiz pozisyonunda olan İller Bankası Bayan Voleybol Takımını konuk edeceğiz.
Galatasaray – İller Bankası Bayan Voleybol Takımları arasında oynanacak olan maç, 27 Şubat Cumartesi günü saat 13.00 da TVF Burhan Felek 50.Yıl Spor Salonu’nda oynanacak.

Hatırlanacağı gibi ligin ilk yarısında Ankara’da oynanan maçı 3-1 kaybederek sürpriz bir 3 puan kaybı yaşamıştık.
Geride kalan 16 haftada oynadığı maçlarda 11 galibiyet, 5 yenilgi alarak topladığı 31 puanla 4.durumda olan Galatasaray, geçen hafta oynadığı maçta Beşiktaş’ı 3-2 yenmişti.
Sıralamada Galatasaray’ın hemen ardında ligde 4.lüğü kovalayan İller Bankası ise oynadığı maçlarda 10 galibiyet, 6 yenilgi ile 29 puanla 5.sırada yer alıyor.
Ligde geçen hafta Ankara’da oynanan maçta Karşıyaka DYO’yu 3-0 ile geçen İller Bankası ile zorlu bir maça çıkacak olan Galatasaray Bayan Voleybol Takımı, bu maçtan 3 puanla ayrıldığı takdirde lig dördüncülüğü yolunda büyük avantaj sağlayacak ve gelecek yıl Avrupa Kupalarına gitmeyi başarmış olacak. İller Bankası Bayan Voleybol Takımını da Çarşamba günü yine zorlu bir Avrupa Kupası maçı oynayacak olan Galatasaray’ı yenerek ligde ilk dörde girmek için umutlarını artırmak isteyecek.

Aroma Bayanlar Voleybol 1.Ligi 17.haftasında oynanacak diğer maçlar ve haftanın programı şöyle:

25 Şubat Perşembe:

MKE Ankaragücü - Vakıfbank GS TT

27 Şubat Cumartesi:

Nilüfer Bld. – Beylikdüzü
Eczacıbaşı Zentiva – Beşiktaş
Galatasaray - İller Bankası
Karşıyaka DYO - F.Acıbadem
Yeşilyurt - Ereğli Bld.

Galatasaray Erkek Voleybol Takımı ise Aroma Erkekler Voleybol 1.Ligi 19.haftasında zorlu Ankara temsilcisi Ziraat Bankası Takımını konuk edecek. Galatasaray – Ziraat Bankası maçı 28 Şubat Pazar günü saat 17.30’da TVF Burhan Felek 50.Yıl Spor Salonu’nda oynanacak.

Ligde oynadığı 18 maçta 14 galibiyet, 4 yenilgi ile topladığı 42 puanla 3.sırada bulunan Ziraat Bankası Erkek Voleybol Takımı, geçen hafta oynadığı maçta Beşiktaş’ ı 3-0 yenmişti. Bu sezon kurduğu güçlü kadro ile oynadığı son 4 maçtan 3-0 galibiyet ile ayrılan Ankara temsilcisi, son yenilgisini İstanbul BŞ Bld. Takımına karşı 24 Ocak tarihinde 3-1’lik skor ile almıştı. Bu maçtan önce de 6 maçlık galibiyet serisine sahip olan Ziraat Bankası ile Galatasaray’ın ilk yarıda Ankara’da oynadıkları maçı da Ziraat Bankası 3 – 0 kazanmıştı.

Galatasaray ise ligde oynadığı 18 maçta 10 galibiyet, 8 yenilgi ile kapatarak 30 puan topladı ve 6.sırada yer alıyor. Geçen hafta ligde oynadığı maçta Galatasaray Maliye Milli Piyango’ya 3-1 yenilmişti.

Aroma Erkekler Voleybol 1.Ligi 19.haftasında oynanacak olan maçların programı ise şöyle:

28 Şubat Pazar:
SGK - Arkas Spor
Beşiktaş – Halkbank
İst. B.Bld. - Maliye Milli Piyango
Galatasaray - Ziraat Bankası
Bozkurt Bld. – Fenerbahçe
Bld. Plevne – Diltaş Eğt. Kurumları


Sevgili Galatasaraylı Voleybol Severler,

Bu haftalık da bu kadar. Haftaya sizlerle daha başarılı ve Avrupa’da dörtlü final müjdesi verebileceğimiz yazıda buluşmak üzere.

Savaş Eskigülek

Fotoğraflar; Serdar Mengi, Voleybol.org, Voleybolunsesi.com

1 yorum:

  1. Güzel ve uzun bu yazı için teşekkürler.A2 ligindeki durum hakkındaki yazımı burdan paylaşmak isterim umarım kabalık etmiyorumdur.

    saygılarımla.

    http://captainlogbook.blogspot.com/2010/02/A2LigiGalatasaray-Boluspor-3-0.html

    YanıtlaSil

 

Tüm Telif Hakları Sportif Cümleler 'e Aittir © 2009 -- Blogger Tarafından Desteklenmektedir